Lágy nyár

Részletes útmutató a lágy nyár színtípus számára

Lágy nyár színtípus
Lágy nyár paletta

A lágy nyár színtípus egyszerre lágy és hideg. Ha egy lágy nyárra nézünk, az első ami szembeötlik, hogy vonásai összemosódnak. A már egyébként is lágy nyári család leginkább finom évszaka. Színpalettája olyan tört és szürkés színeket tartalmaz, amelyek más színtípusokat sápasztanának, neki viszont csodásan állnak.

A lágy nyár a három nyár színtípus egyike, a hideg nyár és a lágy ősz között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. A lágy ősszel ellentétben ez a színtípus hideg. Ugyanakkor mindkét színtípus palettája tartalmaz hasonló színeket, mivel testvérpaletták. Mindkét színtípus a nyár és a ősz keveréke: a lágy ősz inkább a meleg őszi paletta, a lágy nyár pedig inkább a hideg nyári paletta színei felé hajlik.

Lágy nyár színtípus

Szeretnéd részletesebben megismerni a színtípusod? Magazinos útmutatóink segítségével nemcsak az általános jellemzőidet, a legjobb színeidet és színkombinációidat, mintáidat, valamint a legharmonikusabb hajszíneket és smink árnyalatokat fedezheted fel, hanem az átfogó, minden részletre kiterjedő elemzéssel személyre (és színre) szabhatod a gardróbod!

Lágy Nyár színtípus

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a lágy nyár színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Lágy nyár digitális könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a lágy nyár színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


Minden megrendelt könyvet e-mailben küldünk el, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Tartalomjegyzék:
Jellemzők
Színpaletta
Öltözködés

Jellemzők

Fontos! A színtípusok meghatározásánál az összképet vedd figyelembe, mert lehet, hogy bizonyos részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mégis lágy nyár vagy.

A lágy nyár elsődleges jellemzője a LÁGY, másodlagos jellemzője a HIDEG. Tehát jobban illenek hozzá a hideg színek. A kontraszt alacsony vagy közepes a bőre, a szeme és a haja között, minden vonása kissé szürkés. A bőre, a szeme és a haja hideg (kék vagy szürkés) tónusú.

1. Szem

Lágy nyár színtípus szem színek

A lágy nyár szemei lehetnek: szürke, -kék, zöld vagy mogyoró színű, elmosódott, szürkés tónussal. A lágy ősz szemeinél tisztábbak, de nem fényesek vagy élénkek. Igaz minden nyárra, hogy szemein megjelenhet a törött üveg mintázat és alacsony a kontraszt a szemfehérje és az írisz között.

2. Bőr

Lágy nyár színtípus bőr

A lágy nyár bőre világos vagy sötét árnyalatú (a bőrtípusok azonosítására szolgáló Fitzpatrick-skálán I-IV között). Bőre semleges, olíva vagy semleges – hideg árnyalattal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy az arany és az ezüst is jól állhat, de az ezüst előnyösebb választás. A bőr tónusa hamvas vagy rózsaszínű. A lágy nyár lehet szeplős is.

3. Haj

Lágy nyár színtípus haj

A lágy nyár haja a sötét hamvas szőkétől a világos és a közép- hamvas barnáig terjed. Bármilyen árnyalatú is, a hajnak hamvas, tört tónusa van, a szürke pigmentek magas koncentrációja miatt. A haján megjelenhet a napszítta hatás is.

4. Kontraszt

A haj/bőr kombinációjától függően, a jellemzők között alacsony vagy közepes a kontraszt szintje. Az alábbi képeken láthatod, hogy a haj sötétebb a bőrhöz képest, de a kontraszt így is meglehetősen alacsony. A képen nincsenek igazán világos vagy sötét területek.

Lágy nyár színtípus kontraszt

Lágy nyár vs. Lágy ősz

A lágy nyarat könnyű összetéveszteni a lágy ősszel, mivel mindkét színtípusnál meghatározó a lágyság. Mindkét típus hasonlóan finom, elmosódott vonásokkal rendelkezik. A köztük lévő megkülönböztető tulajdonság a másodlagos jellemzőjük – a lágy nyár hideg, míg a lágy ősz meleg színtípus. A lágy nyár vonásai szelídebb, még lágyabb tónussal rendelkeznek, szürke és olíva árnyalatokkal. A lágy ősz színeiben magasabb koncentrációban jelenik meg a sárgás, mézes tónus.

ALTÍPUS TESZT
Ha nem vagy biztos abban, hogy melegebb vagy hidegebb-e a megjelenésed, könnyen megtudhatod a következő módszerrel:
Természetes nappali fényben, smink nélkül, tarts egy szürke színű ruhát, anyagot az arcodhoz. Ha a szemed szürkésnek tűnik (még akkor is, ha zöld vagy barna), akkor valószínűleg lágy nyár vagy; ha zöld, mogyoró vagy olíva tónusú, akkor inkább lágy ősz vagy. A lágy ősz szeme a sok sárgás, mézes, arany árnyalat miatt nem tűnhet szürkének.

Lágy nyár vagy lágy ősz színtípus

A színpaletta

A lágy nyár a ködös napok szezonja, gyengédséggel és titokzatossággal teli. A hideg és a meleg árnyalatok összeolvadása meglepően harmonikus képet eredményez. A színek tekintetében a következő képek reprezentálják a lágy és finom színeket, amelyek a lágy nyár színpalettájának részét képezik:

Lágy nyár színpaletta

A lágy nyár elsődleges jellemzőihez hűen a színek lágyak és gyengédek, hogy megfeleljenek a színtípus természetes kontrasztszintjének, amely alacsony/közepes. A színpaletta alacsony telítettségű, alacsony/közepes kontrasztú, hideg színeket tartalmaz. Tört, szürke és kék színeket, sötét rózsaszínt és levendulát, sőt világos tengerészkéket is. A lágy nyár színpalettája sok szürke és olíva tónust tartalmaz. A színek nem tiszták, hanem összetettek és megfoghatatlanok, mintha sok különböző színből állnának. A lágy nyár a nyár és az ősz határán van. A nyár lágy, hideg és világos. Az ősz is lágy, és hatására a lágy nyár palettája tovább halványodik. Ugyanakkor az ősz meleget és mélységet is hoz, barnás és sötétebb színek jelennek meg a palettán. A lágy nyár színei a legsötétebbek a három nyári színtípus között.

Lágy nyár paletta
Szeretnél személyre szabott elemzést? Ajándékozd meg családtagjaidat vagy saját magadat!
A részletekért kattints a képre:
Digitális szín- és stíluskalauz

Színdimenziók

A szín három dimenziójában a lágy nyár a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Lágy nyár színtípus színdimenziók

Színárnyalat (HUE):

A lágy nyár másodlagos tulajdonságának köszönhetően a színek a skála hideg vége felé hajlanak, de nem a leghidegebbek. Ez azt jelenti, hogy több kék árnyalatot tartalmaznak, mint sárgát. Következésképpen a palettán kevesebb sárga árnyalatot találunk, és ezek a sárga színek is hidegebbek, kékesebbek. Sárga helyett több kék, rózsaszín, lila és kék-zöld szín jellemzi a palettát.

Érték (VALUE):

A lágy nyár elsődleges jellemzőjének köszönhetően a színek összességében közepes értékűek – vagyis se nem világos, se nem sötét a paletta. A legtöbb szín valahol az értékskála közepére esik.

Telítettség (CHROMA):

A lágy nyár színpalettája alacsony telítettségű. Ez azt jelenti, hogy a színek nem élénkek. Az árnyalatok nagyon lágyak, törtek, szürkések, egyáltalán nem telítettek.

Testvérpaletták

A lágy nyár a hideg nyár és a lágy ősz között helyezkedik el a színtípus kördiagramján. A paletta közel van az őszhöz, ezért a színek lágyabbak, melegebbek és enyhén sötétebbek, mint a hideg nyár színei. A lágy őszhöz képest a színek hidegebbek és szürkébbek, de egyébként hasonlóak – mindkét színtípus színei közepes értékűek és törtek. A világos nyárhoz hasonlóan semlegesek és hidegek az árnyalatok, de lágyabbak és sötétebbek is. A hideg nyártól és a lágy ősztől is kölcsönözhetsz színeket, mivel elég közel állnak egymáshoz. A hideg nyári palettáról válaszd a lágyabb árnyalatokat – például a Deep Periwinkle-t vagy a Porcelain Green-t. Míg a lágy őszi palettáról válassza a hidegebb színeket – például az Ocean Wave-t vagy az Air Blue-t.

Öltözködés

Lágy nyár színtípus
Lágy nyár alapdarabok

Alapdarabok

Színtípus könyv
Lágy nyár ruhatára
Lágy nyár gardrób
Lágy nyár alapdarabok
Lágy nyár színpaletta
Lágy nyár színtípus
Lágy nyár alapdarabok
Lágy nyár színtípus

Színkombinációk

Fontos! Bizonyos színkombinációk előnyösebbek, mint mások, ugyanakkor a színpaletta bármely színét kedved szerint kombinálhatod egymással.

A lágy nyár finom megjelenését elnyomja a túl magas kontraszt. Ezért a legjobb színkombinációk azok, amelyek kiegészítik egymást. Ezenkívül, mivel a természetes színkontrasztja alacsony/közepes – előnyös, ha a színkombinációk ezt tükrözik. A természetes megjelenésében fellelhető kontrasztot tükröző színkombinációk viselése kiegészíti a természetes adottságokat, és ezáltal harmonikus lesz a megjelenés. Ez azt jelenti, hogy a kombinálni kívánt színeknek nem szabad kontrasztban lenniük egymással. Ideálisak a monokróm színsémák, például a világos zöld a sötétebb zölddel. A kontraszt hiánya kiemeli a természetes megjelenés színeinek gyönyörű, finom fokozatosságát. A lágy nyárnak remekül áll a pasztell és szürkés monokróm színséma, ami a többi színtípust sápasztaná. Egy másik lehetőség az, hogy a szomszédos árnyalatokat kombináljuk, például a világos pasztell-lilát a világos pasztellkékkel. További remek választás a semleges színeket sötétebb kiemelő árnyalatokkal viselni. Érdemes kerülni az erősen kontrasztos színkombinációkat – vagyis a színkörön egymással szemben álló színeket.

Sötét és világos színek

A természetes színed lágysága miatt az igazi fekete színt a legjobb elkerülni. Az arcod közelében lévő fekete szín idősebbé teszi, és elnyomja a finom megjelenésed. Ehelyett sok más sötétebb színt választhatsz, a palettában a feketéhez legközelebb álló szín egy sötét szürkés sötétbarna.
Az igazi fehér szintén túl kemény szín, és jobb, ha helyette inkább világos szürkét választasz.

Lágy nyár színtípus fekete fehér

Kerülendő színek

A fehéren és a feketén kívül a lágy nyár kerülje a túl tiszta és élénk színeket – például az intenzív pinket–, amelyek elnyomják finom megjelenését. A nagyon gazdag és meleg színek – például a pirosak, a földes barnák – szintén ütköznek a természetes lágy és hideg színekkel.

Lágy nyár színtípus kerülendő színek

Minták

A legjobb minták azok, amelyek csak lágy nyári színeket tartalmaznak – mint az alábbi első példában. Ha egy minta diszharmonikus palettából tartalmaz néhány, de kevés színt – mint a második példában, akkor viselheted azt is. Az utolsó példa túl sok diszharmonikus színt tartalmaz (élénk és meleg), ezért nem a legjobb választás.

Lágy nyár színtípus minták

Mivel a természetes színezeted közepes kontrasztú, válassz olyan mintákat, amelyek tükrözik ezt a természetes közepes kontrasztszintet. Az alábbi példában mindkét minta ideális a lágy nyár számára. A második minta azonban kontrasztosabb, ezért kevésbé előnyös.

Lágy nyár színtípus minták

A lágy nyár legjobb mintái finomak és lágyak, ilyen például az akvarell, a virág textúrák és a finom rajzolt virágok, valamint a kézzel rajzolt és ecsetvonásos elemek. Természetes, finom elemek – például tollak, madarak és virágok – szintén csodás választások. A printek legyenek kicsik és laza elrendezésűek. Kerüld a nagy elemeket és a merev, négyzet alakú geometriai mintákat – mint az első példában.

Lágy nyár színtípus minták

Ékszerek

A lágy őszhöz hasonlóan a lágy nyár viselhet meleg és hideg színű ékszereket is. Mivel a bőröd semleges, semleges–hideg, ezért az ezüst áll a legjobban. Aranyból válaszd a világosabb árnyalatút, és inkább sárgát, mint narancsba hajlót. A mély, gazdag arany túl nehéznek tűnik rajtad, a narancssárga pedig túl meleg. Rózsaaranyat akkor viselj, ha a bőröd rózsás pírral rendelkezik. A fémek színe legyen tompább, csiszolt, szaténos fényű, valamint lehet antikolt is, amennyiben nem fekete. Kerüld a túl fényes ékszereket, mert elnyomják lágy vonásaid.

Lágy nyár színtípus ékszerek

A lágy nyárhoz a legjobban a különböző árnyalatú gyöngyök illenek, amelyekből válaszd a különböző árnyalatok kombinációját. A hófehér gyöngy ugyanis jobban áll a teleknek. További remek választás a rózsakvarc, az ametiszt, a holdkő, a rodokrozit, és a rodonit. Arra figyelj, hogy a felületek ne legyenek túlságosan csiszoltak, tiszták és fényesek.

Lágy nyár színtípus drágakövek

Hajszínek

A teljes hajfesték termékajánlót a professzionális festékekkel, valamint a rúzs, pirosító és szemfesték termékeket márkával és színkóddal a színtípus könyvedben találod.

A hajfesték kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a dobozon általában világosabb szín szerepel, mint amit kapni fogsz, így érdemes 1-2 árnyalattal világosabbat választani. Világosításnál javasolt fodrászra bízni a műveletet, hogy egészséges maradjon a hajad.

Leave a Reply

%d bloggers like this: