Lágy ősz sminktippek

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Lágy ősz rúzs
Lágy ősz makeup
Színtípus smink

A lágy ősz a lágy jellemzőket melegséggel ötvözi. Egyike a három őszi évszaknak, a lágy nyár és a meleg (valódi) ősz között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján.
A lágy nyárral ellentétben ez az évszak meleg. Testvérszezonok, a nyár és az ősz keverékei, de míg a lágy nyár a nyári paletta, addig a lágy ősz az őszi paletta felé hajlik. Színei lágyak, semleges-melegek és közepes értékűek. A lágy őszi smink tehát akkor a legszebb, ha finom és természetes.

I. Természetes jellemzők

A lágy ősz megjelenése jellemzően nagyon finom, a színei pedig telítetlenek és kissé szürkések. A telítettség hiánya miatt a jellemzők közötti kontraszt alacsony vagy közepes. Míg az élénkség növeli a kontrasztot, a lágy színezés elveszi azt.
A legjobb smink mindig az, amely megismétli a természetes jellemzőidet. Ne feledd, hogy a természetes megjelenésed nagyon finom és lágy! A legjobban tehát a nude smink fog állni, hasonlóan a lágy nyárhoz.

Lágy Ősz színtípus
Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Lágy ősz rúzs
Lágy ősz makeup
Színtípus smink

II. A színpaletta

A lágy ősz smink árnyalatainál ugyanazt a színpalettát használjuk, amelyet az öltözködéshez is.

Lágy Ősz színpaletta
Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink

Ha többet szeretnél tudni a színeidről, akkor rendel meg a digitális színtípus könyved! Az átfogó, mindenre kiterjedő elemzéssel, könnyedén színre szabhatod a gardróbod és a neszesszered!

Lágy Ősz digitális könyv

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a lágy ősz színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Lágy Ősz Digitális Könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a lágy ősz színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


Minden megrendelt könyvet e-mailben küldünk el, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

A lágy ősz elsődleges jellemzője lágy, a másodlagos pedig meleg.

Színárnyalat
A lágy ősz másodlagos jellemzőjének köszönhetően a színek a skála meleg vége felé hajlanak, de nem túl melegek. Ez azt jelenti, hogy több sárga, mint kék tónust tartalmaznak a színek. Ennek eredményeként kevesebb kék árnyalatot (ami a leghidegebb szín ) találnunk a palettán, és ezek a kék színek is sárgábbak, például a türkiz. Kék helyett sok sárga, zöld és meleg barna árnylatok vannak a palettán, amelyek természetesen sárga alapúak és így melegek.

Érték
A szezon elsődleges jellemzőjének köszönhetően a színek összességében közepes értékűek – ami azt jelenti, hogy a színek nem túl világosak, de nem is sötétek. Bár vannak világosabb és sötétebb színek, a legtöbb árnyalat valahol az értékskála közepére esik.

Telítettség
A lágy ősz elsődleges jellemzőjének megfelelően nagyon alacsony telítettségűek a színeid. Következésképpen a színek nagyon lágyak, tompák – ami azt jelenti, hogy rendkívül telítetlenek, lágyak vagy kissé szürkések.

III. Smink árnyalatok

Arc

Az arc sminkjéhez tartozik az alapozó, a korrektor és a bronzosító árnyalata. Az alapozót és a korrektort többnyire a semleges palettáról választjuk.

Alapozó és korrektor

A lágy ősz bőre semleges-hideg árnyalatú, színe a világostól a sötétig terjed. Az arc sminkjére, például az alapozóra és a korrektorra vonatkozóan azonban nem lehet általános ajánlásokat adni. Az egyén bőréhez illő árnyalatokat kell kiválasztani.

A lágy ősz számára azok az alapozók és korrektorok a legjobbak, amelyek szatén felületűek, tehát nem túl fényesek, de nem is teljesen mattak és világossárga tónusúak. Kerüld a ragyogó és harmatos felületeket és a hideg tónusokat is, mert ezek ellentétesek a természetesen lágy és meleg arcbőrrel.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink

Bronzosító és highlighter

A bronzosító igazi őszi sminktermék, mivel egészséges, meleg és aranyló ragyogást kölcsönöz az arcbőrnek. Lágy őszként azonban nem tolerálod a túl sok csillogást és meleg fényt. Ezért kerüld a meleg ősznek szánt narancssárga tónusokat és a sötét ősz égetett vörös árnyalatait. A lágy ősz bronzosítója pinkesebb, porosabb bronz vagy arany mogyoró árnyalatú. A bronzosító helyett használhatsz egy kicsit sötétebb púdert is, mint az alapozód kontúrozáshoz. Ügyelj arra, hogy a bronzosítót és a kontúrt is nagyon jól dolgozd el. A kemény vonalak durvának tűnnek a lágy vonásokhoz. A túl meleg és sötét árnyalatokon kívül kerüld a túl csillogó bronzosítókat, mert ezek túl soknak hatnak a lágy jellemzők miatt.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink

Szem

A szemsmink árnyalataihoz bátran válogathatsz a lágy ősz színpaletta semleges és kiemelő színei közül!

Szemhéjfesték

A telítettség hiánya miatt a lágy őszhöz különösen szépen illenek a semleges szemhéjpúder színek: a bézs, a szürke, a khaki és a barna árnyalatok széles választéka közül választhatsz. Ugyanakkor számtalan kiemelő és árnyékoló szemhéjpúder szín is rendelkezésedre áll:
lágy pirosak, rózsaszínek, lilák, kékek és zöldek.
A szemhéjfesték kiválasztásakor keress matt vagy enyhén csillogó felületet. Egy kis csillogás még jó, de a túl sok könnyen elnyomhatja gyengéd, lágy megjelenésed. Kerüld a fekete és jeges színeket, amelyek túl durvák és túl hidegek, valamint a túl élénk színeket is, mert ellentétesek a természetes jellemzőiddel.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Lágy ősz rúzs
Lágy ősz szemfesték
Lágy ősz makeup
Színtípus smink

Szempillafesték

Mivel a lágy ősz finom szezon, a színeid rendkívül telítetlenek. Ez azt jelenti, hogy minden túl merész vagy túl élénk szín ellentétes a természetes jellemzőiddel. Ugyanez igaz a fekete szempillaspirálra is, túl durva a lágy vonásaidhoz. Sokkal szebb és előnyösebb egy lágy barna vagy egy meleg szürke árnyalat. Figyelj arra, hogy a szín ne legyen túl gazdag.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink

Szemceruza

A szemceruza színeid hasonlóak a szempillaspirálhoz, néhány színesebb opcióval. Egy hasznos tipp: válassz a szemedhez hasonló színű szemceruzát, hogy kiemeld őket! Remekül állnak a barna, valamint a különféle zöld és kék árnyalatok.
Mint korábban említettük, lágy évszakként a színeid nem telítettek. Így érdemes arra figyelned, hogy a szín ne legyen túl élénk és meleg, dolgozz finom átmenetekkel. Ügyelj arra is, hogy a szemceruza ne legyen sokkal sötétebb, mint a szemhéjpúder, hogy elkerüld a nyilvánvaló, durva vonal kialakulását. Használhatsz szemhéjpúdert tusként is, ha nem találod a számodra megfelelő árnyalatú szemceruzát.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink

Pirosító és rúzs

A lágy ősz legszebb pirosító és az ajakszínei a pink és a szilva árnyalatai.

Pirosító

A tökéletes pirosító színe az egyéni bőrtónustól függ, ezért szükség lehet próbálgatásra. A legjobban a meleg, lágy pink vagy barackos-rózsaszín pirosítók állnak.

Keress enyhén csillogó, de nem túl ragyogó pirosítókat. Mivel a vonásaid lágyak, ezért figyelj arra, hogy jól dolgozd el a termékeket. A kemény vonalak nagyon szembetűnőek lehetnek egy lágy őszön.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Lágy ősz pirosító

Rúzs

Számos rúzs közül választhatsz – remekül állnak a semleges, nude, és meleg árnyalatok. De a színeket próbálgatni kell majd, amíg meg nem találod az árnyalataidhoz tökéletesen passzolót. Választhatsz a természetes ajakszínedhez hasonló rúzst a nagyon finom nappali sminkhez, vagy egy hangsúlyosabb vörös vagy barna színt is.
Figyelj arra, hogy matt felületeket viselj, és kerüld a túlságosan csillogó és fényes finish-t. Kerüld a nagyon élénk és hideg színeket is, mert ellentétesek a természetes megjelenéseddel.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Lágy ősz rúzs

Körömlakk

A legszebb körömlakk árnyalataid a finom, meleg nude színek. Kedved szerint válogathatsz a matt és enyhén fényes finish-ek közül.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink

IV. Make up Look-ok

Természetes smink

A természetes smink olyan, amely utánozza természetes megjelenés jellemzőit. Egy lágy ősz számára ez finomság és visszafogottságot jelent. A lágy ősz számára az élénk, erős vagy fényes smink sok lesz. Neked nem kell sok smink a természetes megjelenés eléréséhez. Természetes sminkre van szükséged! A palettán található bézs és barna árnyalatok csodásak a finom, természetes megjelenés kialakítására. Kombinálhatsz például egy nude rúzst finoman satírozott szemsminkkel és enyhe bronzosítóval. Az is működik ha, enyhén fényes, finom színeket használsz.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Pinterest
Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Karlie Kloss
Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Lágy ősz rúzs
Lágy ősz makeup
Színtípus smink

Drámai smink

A drámai sminknél több lehetőség közül választhatsz, de a fenti elv ugyanúgy érvényes. Sminked legyen finom és visszafogott, és kerüld a nehéz, élénk színeket! Viselhetsz például barna füstös szemsminket vagy sötétebb nude vagy bogyós gyümölcs árnyalatú rúzst. Arra figyelj, hogy a szemsminket lágyabb legyen, mint a klasszikus fekete füstös szemek.
A természetes megjelenés érdekében válassz matt termékeket, de az alkalmi sminkedben megjelenhet egy kis csillogás is.

Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Gigi Hadid
Lágy Ősz sminktippek
Lágy Ősz smink
Gigi Hadid

Figyelem! A képeken nem csak lágy ősz színtípusok szerepelnek, csupán az ideális sminket ábrázolják!

Leave a Reply

%d bloggers like this: