Az alapdarabok

Mi számít alapdarabnak?

A tudatosan felépített gardrób az alapdarabokra épül. Amikor vásárolunk, jellemzően mégsem ezeket a darabokat keressük, hanem hajlamosak vagyunk a csillogó, fényes, mintás, feliratos ruhákat választani. Ezzel az a probléma, hogy saját életünket nehezítjük meg, reggelente tovább fog tartani az öltözködés, nehezen tudunk szetteket összeállítani.
Olvass tovább, és ismerd meg azokat a darabokat, amelyek egyetlen egy szekrényből sem hiányozhatnak!

Az alapdarabok ruhatárunk pillérei, túlélnek minden röpke trendet, klasszikusak, letisztultak. Általánosan jellemző rájuk, hogy sallangmentesek, semleges színűek (fehér, fekete, szürke, sötétkék, farmerkék stb.), számtalan módon kombinálhatóak, többféle stílusba beépíthetőek. Gondolj egy gyapjúkabátra, selyemblúzra, farmerdzsekire, ezeket a ruhákat év(tized)ekig viselheted!

Ruhatárunk kialakításánál a 80/20%-os elvet érdemes követnünk. Hogy ez mit jelent? A gardróbunk 80%-a legyen alapdarab, a többi pedig lehet trendeknek megfelelő.

Az alapdarabokból érdemes a pénztárcánknak megfelelően legjobb minőséget választani. Miért? Az alapdarabjaink vannak a legnagyobb igénybevételnek kitéve, legtöbbet ezeket a ruhákat hordjuk és mossuk, fontos tehát hogy sokáig megőrizzék formájukat.

Ezzel szemben, a trendi, az aktuális divatot követő darabokat valószínűleg néhány szezon után elavultnak találod és lecseréled. Azt javasoljuk, hogy ezekre költs kevesebbet, és kövesd a 80/20%-os arányt (80% alapdarab, 20% trendi darab), és mindig az alapdarabokkal kezd a vásárlást.

Ha e szabálynak megfelelően alakítod át vásárlási szokásaidat, az eredmény egy fenntartható, remekül kombinálható gardrób lesz.

Alapdarab felsők

Fehér póló

Csíkos póló

Fehér ing

Világoskék ing

Szürke póló

Nude selyemtop

Fekete body

Csipketop

Alapdarab kötöttek

Ekrü pulóver

Gyapjúpulóver

Bézs kardigán

Átlapolt kardigán

Alapdarab blézerek és dzsekik

Navy blézer

Fehér blézer

Bőrdzseki

Farmerdzseki

Alapdarab kabátok

Ballonkabát

Gyapjúkabát

Meleg pufi kabát

Rövid pufi kabát

Alapdarab ruhák és szoknyák

Kis fehér ruha

Kötött ruha

Midi szoknya

Mini szoknya

Alapdarab nadrágok

Sötétkék farmer

Világoskék farmer

Fehér farmer

Szövetnadrág

Alapdarab cipők

Fekete magassarkú

Nude lapossarkú

Fehér sportcipő

Fekete csizma

Alapdarab kiegészítők

Tote táska

Öv

Napszemüveg

Karika fülbevaló

Az alábbiakban találsz egy alapdarab listát, amely segít meghatározni, hogy hiányzik-e valami a ruhatáradból. Az, hogy kinek pontosan mi fog alapdarabnak számítani, egyénenként változhat. A lista bátran személyre szabható! Amennyiben soha nem hordasz szoknyát, azért ne szerezz be egyet, mert szerepel ezen, vagy bármilyen listán, válassz helyette mást, például egy lágy esésű, bővebb nadrágot, shortot. A magassarkú cipő sem kötelező, ha nem érzed kényelmesnek, nem fogod viselni, számtalan kényelmes, lapos alternatívát találsz.

Kapszulagardrób alapdarabok:

Kapszulagardrób alapdarabok

Leave a Reply

%d bloggers like this: