Élénk tél

Részletes útmutató az élénk tél színtípus számára

Színtípusok
Élénk tél színtípus

Az élénk tél színtípus egyszerre élénk és hideg. Ha egy élénk télre nézünk, az első ami szembeötlik, az a rendkívül magas kontraszt a haja és a szeme és a bőre között. A sötét haj és a világos bőr kombinációja magas kontrasztot eredményez. Minden vonása tiszta és élénk. Szeme ékszerként csillog. Olyan feltűnő kombinációkat is bátran viselhetsz, amely másokon túl soknak tűnnének.

Az élénk tél a hideg tél és az élénk tavasz között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. Az élénk tavasszal ellentétben ez az színtípus hideg. Ugyanakkor mindkét színtípus palettája tartalmaz hasonló színeket, mivel testvérpaletták. Mindkét színtípus a tavasz és a tél keveréke: az élénk tavasz inkább a meleg tavaszi paletta, az élénk tél pedig inkább a hideg téli paletta színei felé hajlik.

Élénk tél színtípus

Szeretnéd részletesebben megismerni a színtípusod? Magazinos útmutatóink segítségével nemcsak az általános jellemzőidet, a legjobb színeidet és színkombinációidat, mintáidat, valamint a legharmonikusabb hajszíneket és smink árnyalatokat fedezheted fel, hanem az átfogó, minden részletre kiterjedő elemzéssel személyre (és színre) szabhatod a gardróbod!

Élénk tél színtípus

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre az élénk tél színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Élénk tél digitális könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre az élénk tél színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


Minden megrendelt könyvet e-mailben küldünk el, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Tartalomjegyzék:
Jellemzők
Színpaletta
Öltözködés

Jellemzők

Fontos! A színtípusok meghatározásánál az összképet vedd figyelembe, mert lehet, hogy bizonyos részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mégis élénk tél vagy.

Az élénk tél elsődleges jellemzője az ÉLÉNK, másodlagos jellemzője a HIDEG. Tehát jobban illenek hozzá a hideg színek. A kontraszt magas a bőre, a szeme és a haja között. A bőre, a szeme és a haja hideg tónusú.

1. Szem

Élénk tél színtípus szem

Az élénk tél szemei feltűnően fényesek, csillogóak: élénk kék, halvány mogyoró vagy fekete színűek is lehetnek. Tónusuk hideg, kékes. Mint minden tél típusnál, a sötét tél írisze is élesen elhatárolt a szemfehérjétől.

2. Bőr

Az élénk tél bőre világos vagy egészen sötét árnyalatú (a bőrtípusok azonosítására szolgáló Fitzpatrick-skálán I-VI. között). Bőre semleges, semleges-hideg árnyalattal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy az arany és az ezüst is jól állhat, de az ezüst a legelőnyösebb választás. A bőr színétől függetlenül, mindig kontrasztos a szemmel és a hajjal. Bőre sápadt, gyakran áttetszőnek hat. Az élénk tél lehet szeplős is.

3. Haj

Élénk tél színtípus haj

Az élénk tél hajszíne lehet közép- vagy sötétbarna, vagy fekete. Bármilyen árnyalatú is, a hajnak semleges, kékes vagy hamvas tónusa van. A napszítta hatás nem jellemző, a kontraszt viszont nagyon magas a haj és a bőr között.

4. Kontraszt

Az élénk tél jellemzői között a legmagasabb a kontraszt az összes színtípus között. Az írisz és a szemfehérje között is hasonlóan erős a kontraszt. Az alábbi képeken láthatod, hogy milyen a kontraszt szintje a jellemzők között. A haj és szem sokkal sötétebb, a világos bőrhöz viszonyítva.

Élénk tél színtípus kontraszt

Élénk tél vs. Élénk tavasz

Az élénk telet gyakran összetévesztik az élénk tavasszal, mivel mindkét színtípusnál meghatározó az élénk jellemző. Mindkét típusnál hasonlóan tiszták és élénkek a vonások és ékszerként ragyog a szemük. A köztük lévő megkülönböztető tulajdonság a másodlagos jellemzőjük – az élénk tél hideg, míg az élénk tavasz meleg színtípus. Az élénk tél vonásai hideg tónussal rendelkeznek: kék-fekete, fekete és sötétszürke pigmentekkel, és még magasabb kontraszt-szint jellemzi. Az élénk tavasz ezzel szemben melegebb, arany tónusokkal rendelkezik.

Élénk tél színtípus

A színpaletta

Az élénk tél azokra az időkre emlékeztető évszak, amikor a nap megvilágítja a hófedte tájat és előbújnak az első krókuszok. A napfény játéka a hideg téli tájon fényes és csillogó képet hoz létre. A színek tekintetében a következő képek reprezentálják a vibráló és telített színeket, amelyek az élénk tél színpalettájának részét képezik:

Élénk tél színpaletta

Az élénk tél palettája extrém színeket tartalmaz – rendkívül intenzív, élénk, világos vagy sötét árnyalatokat, hogy megfeleljenek a színtípus természetes kontrasztszintjének, amely nagyon magas. A színpaletta hideg, erősen telített, erősen kontrasztos és tiszta, ékszertónusú színeket tartalmaz, például smaragdzöld, rubinvörös, ametiszt és zafírkék. A paletta élénkségét fokozza az élénk tavasz közelsége, és enyhén melegebbé teszi a színeket.

Élénk tél paletta
Szeretnél személyre szabott elemzést? Ajándékozd meg családtagjaidat vagy saját magadat!
A részletekért kattints a képre:
Digitális szín- és stíluskalauz

Színdimenziók

A szín három dimenziójában az élénk tél a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Színárnyalat (HUE):

Az élénk tél színtípus elsődleges jellemzőivel összhangban a színek a skála hidegebb végén helyezkednek el, de nem a leghidegebbek. Ez azt jelenti, hogy a színek a kék tónusúak, nem sárgák. Következésképpen a palettán kevés sárga árnyalatot találunk, és ezek a sárga színek is hidegebbek, kékesebbek. Sárga helyett több kék és hideg lila szín jellemzi a palettát.

Érték (VALUE):

Az élénk tél elsődleges jellemzőjének köszönhetően a színek összességében élénkek és hidegek. Jelen vannak a legvilágosabb árnyalatok is (élénk fehér), de valamivel több a sötét szín a kék tónusok túlsúlya miatt.

Telítettség (CHROMA):

Az élénk tél színpalettája nagyon magas telítettségű. Ez azt jelenti, hogy a színek rendkívül telítettek, vibrálóak és élénkek.

Testvérpaletták

Az élénk tél a hideg (valódi) tél és az élénk tavasz között helyezkedik el a színtípus kördiagramján. Közel van a tavaszhoz, ezért a színek élénkebbek, világosabbak és melegebbek, mint a hideg tél színei. Az élénk tavaszhoz képest a színek hasonlóan vibrálóak, de hidegebbek és sötétebbek. A tavasz hatása némi melegséget és világosságot csempész az élénk tél palettájára. A sötét télhez képest a színek ugyanolyan semleges-hideg árnyalatok, de világosabbak és élénkebbek. A hideg téltől és az élénk tavasztól is kölcsönözhet színeket, mivel elég közel állnak egymáshoz. A hideg téli palettáról válassza az élénkebb árnyalatokat – például a Lemon Verbena-t vagy a Palace Blue-t. Míg az élénk tavasz palettáról válassza a hidegebb színeket – például a Royal Purple-t vagy a Marina-t.

Öltözködés

Élénk tél színtípus
Élénk tél színei
Élénk tél alapdarabok
Élénk tél öltözködés

Alapdarabok

Színtípus könyv
Élénk tél ruhatára
Élénk tél gardrób
Élénk tél alapdarabok
Élénk tél színpaletta
Élénk tél színtípus
Tél színtípus
Élénk tél színpaletta
Élénk tél öltözködés
Élénk tél alapdarabok

Színkombinációk

Fontos! Bizonyos színkombinációk előnyösebbek, mint mások, ugyanakkor a színpaletta bármely színét kedved szerint kombinálhatod egymással.

Az élénk tél természetes megjelenése rendkívül intenzív és kontrasztos. Ezért a legjobb színkombinációk azok, amelyek kontrasztban állnak egymással. Ezenkívül, mivel a természetes színkontraszt magas – előnyös, ha a színkombinációk ezt tükrözik és fokozzák. A természetes megjelenésében fellelhető kontrasztot tükröző színkombinációk viselése kiegészíti a természetes adottságokat, és ezáltal harmonikus lesz a megjelenés. Ennek elérése érdekében kombinálhatod a nagyon világos semleges színeket egy nagyon sötét kiemelő színnel, vagy fordítva, a sötétebb semleges színeket világosabb kiemelő színnel. Hordhatsz fekete-fehér kombinációkat is, de még intenzívebb és előnyösebb lesz, ha drasztikusan különböző színárnyalatok párosításával hozol létre kontrasztot, vagyis azokat a színeket mixeled, amelyek egymással szemben találhatóak a színkörön. Például kombináld a feketét a citromsárgával, vagy az élénk pinket a kékes-zölddel.

Sötét és világos színek

Az igazi fekete az élénk téli paletta része, így neutrális színként használhatod. Az igazi fehér szintén a paletta része, de mindig kombináld élénkebb színnel a magasabb kontraszt megteremtése érdekében.

Kerülendő színek

Az élénk tél kerülje a rozsdás és nagyon meleg színeket – téglavöröst, terrakottát, amelyek ütköznek természetes hidegségével. A lágy és halvány földszínek szintén előnytelenek, besárgítják az arcot.

Minták

A legjobb minták azok, amelyek csak élénk téli színeket tartalmaznak – mint az alábbi első példában. Ha egy minta diszharmonikus palettából tartalmaz néhány, de kevés színt – mint a második példában, akkor viselheted azt is. Az utolsó példa túl sok diszharmonikus színt tartalmaz (meleg), ezért nem a legjobb választás.

Élénk tél színtípus minta

Mivel a természetes színezeted magas kontrasztú, válassz olyan mintákat, amelyek tükrözik ezt a természetes magas kontrasztszintet. Az alábbi példában mindkét minta ideális az élénk tél számára. A második minta azonban kontrasztosabb, ezért előnyösebb.

Élénk tél színtípus minta

Az élénk tél mintái merészek, erősen kontrasztosak, fekete-fehérek, és neonszínűek. Ilyenek például a geometriai minták vagy a kerek és téglalap alakú minták. Bátran választhatsz absztrakt és stilizált mintát is. A természetes virágmintákat – az első példához hasonlóan – a legjobb elkerülni. Virágmintából az erősen stilizált minta illik hozzád. Kerüld a sűrű elrendezésű apró elemeket és minden halvány vagy összemosódó printet (például akvarell).

Élénk tél színtípus minta

Ékszerek

Mivel a bőröd semleges és hideg árnyalatú, ezért az ezüst áll a legjobban, de viselhetsz platina, fehérarany és arany ékszereket is. Jellemzőid tiszták és világosak, ezért a fényes ékszerek a legelőnyösebbek.

Élénk tél színtípus ékszerek

Az élénk télhez a legjobban a rubin, a smaragd és a zafír illik. Mély, hideg és gazdag színeiknek köszönhetően tökéletesen kiegészíti az élénk tél szépségét. További remek választás az ametiszt és mint miden tél számára, a gyémántok.

Élénk tél színtípus ékszerek
Élénk tél színtípus drágakövek

Hajszínek

A teljes hajfesték termékajánlót a professzionális festékekkel, valamint a rúzs, pirosító és szemfesték termékeket márkával és színkóddal a színtípus könyvedben találod.

A hajfesték kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a dobozon általában világosabb szín szerepel, mint amit kapni fogsz, így érdemes 1-2 árnyalattal világosabbat választani. Világosításnál javasolt fodrászra bízni a műveletet, hogy egészséges maradjon a hajad.

Leave a Reply

%d bloggers like this: