Hideg (valódi) nyár

Részletes útmutató a hideg (valódi) nyár színtípus számára

Hideg (valódi) nyár színtípus

A hideg nyár színtípus egyszerre hideg és lágy. Ha egy hideg nyárra nézünk, az első ami szembeötlik, hogy minden jellemzője hideg és finom. A hideg nyár még a nyár típusok között is kitűnik hűvösségével. Annak ellenére, hogy színpalettája lágy és szelíd, kontrasztja magasabb, mint a másik két nyári színtípusé.

A hideg nyár az igazi nyári színtípus, a világos és a lágy nyár között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. Ellentétes szezonja a hideg (valódi) tél. Mindkettő hideg évszak, de míg a hideg tél sötét és kontrasztos, a hideg nyár világos és lágy, és nem képes kezelni a tél jeges és intenzív színeit.

Hideg (valódi) nyár színtípus

Szeretnéd részletesebben megismerni a színtípusod? Magazinos útmutatóink segítségével nemcsak az általános jellemzőidet, a legjobb színeidet és színkombinációidat, mintáidat, valamint a legharmonikusabb hajszíneket és smink árnyalatokat fedezheted fel, hanem az átfogó, minden részletre kiterjedő elemzéssel személyre (és színre) szabhatod a gardróbod!

Hideg nyár színtípus

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a hideg nyár színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Hideg nyár digitális könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a hideg nyár színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


Minden megrendelt könyvet e-mailben küldünk el, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Tartalomjegyzék:
Jellemzők
Színpaletta
Öltözködés

Jellemzők

Fontos! A színtípusok meghatározásánál az összképet vedd figyelembe, mert lehet, hogy bizonyos részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mégis hideg nyár vagy.

A hideg nyár elsődleges jellemzője a HIDEG, másodlagos jellemzője a LÁGY. Tehát jobban illenek hozzá a hideg színek. Vonásai lágyak és inkább összeolvadnak. Összességében a kontraszt közepes a bőre, a szeme és a haja között, a nyarak közül viszont nála a legmagasabb. A bőre, a szeme és a haja hideg (kék vagy rózsaszínes) tónusú.

1. Szem

Hideg (valódi) nyár színtípus szem színek

A hideg nyár szemei lehetnek kékek, szürkék, zöldek vagy világos mogyoró színűek. Függetlenül a színtől, a hideg nyár szemei mindig szürkés árnyalatúak, lágyabbak és kevésbé vibrálóak, mint a tavasz vagy a tél szemei. Igaz minden nyárra, hogy szemein megjelenhet a törött üveg mintázat és alacsony a kontraszt a szemfehérje és az írisz között.

2. Bőr

Hideg (valódi) nyár színtípus bőr

A hideg nyár bőre világos vagy sötét árnyalatú (a bőrtípusok azonosítására szolgáló Fitzpatrick-skálán I-IV között).  Hideg, vagy kékes–bézs, esetleg rózsás árnyalattal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy az ezüst a legelőnyösebb választás, az arany nem illik a hideg nyárhoz.

3. Haj

Hideg (valódi) nyár színtípus hajszínek

A hideg nyár haja bármilyen árnyalatú lehet a sötétszőkétől, a világos- és közép-barnán át a sötétbarnáig, de ami alapvetően meghatározó, az az élénk tónusok teljes hiánya. A hideg nyár haja hamvas, lágy színű. Szinte nincs semmi meleg árnyalat a hajában, se arany fény. Tehát ha vörös a természetes hajszíned, valószínűleg nem hideg nyár vagy.

4. Kontraszt

A sötétebb haj és a világosabb bőr kombinációja miatt a hideg nyár vonásai között közepes a kontraszt. Kontrasztja a legmagasabb a nyár típusok között. Az alábbi képeken láthatod, hogy a haj sötétebb a bőrhöz képest, de a kontraszt nem túl erős. Összességében van néhány sötétebb és világosabb terület a képen, de se nem túl sötétek és se nem is túl világosak.

Hideg (valódi) nyár színtípus kontraszt

Hideg nyár vs. Hideg tél

Mivel a hideg nyár a leghűvösebb a nyarak közül, össze lehet téveszteni a tél típussal. Mindkettő hideg évszak, de míg a hideg tél sötét és kontrasztos, a hideg nyár világos és lágy. Bár a hideg nyár kontrasztja magasabb, mint a másik két nyári típusé, ez a kontraszt nem annyira nyilvánvaló, mint a hideg télé. Valójában a téli, erősen kontrasztos színek (beleértve a feketét is) elnyomják a hideg nyár szépségét. A fekete helyett több szürke szín keveredik a hideg nyár tónusaiba (amint az alább látható) – ezáltal a természetes megjelenése lágy és finom. A hideg tél színei viszont intenzívebbek és erősen kontrasztosak a sok fekete és fekete-kék pigmenttel.

Hideg nyár vagy hideg tél színtípus

A színpaletta

A hideg nyár a nyári záporok utáni időszak szezonja, amikor az utolsó szürke felhők szétszélednek, és a köd a természet minden színét a kontrasztok csodálatos kaleidoszkópjává töri. Ezek a színek hűvösek és üdítők, mint a víz érzése a bőrön. A színek tekintetében a következő képek reprezentálják a hideg, nyugtató színeket, amelyek a hideg nyár színpalettájának részét képezik:

Hideg nyár színpaletta

A hideg nyáré a „klasszikus” nyári paletta, a leghidegebb színeket itt találjuk a három nyár közül. A palettát a tipikus nyári lágyság jellemzi (szemben a hideg téli színekkel, amelyek tisztábbak és mélyebbek). A színtípus természetes közepes kontrasztjának megfelelően a színek középen állnak, és világosabbak. A hideg nyár legjobb színei a hideg árnyalatok, így a kékek és a hideg pinkek erősen reprezentáltak a palettában. A hideg barnák – például a kakaó vagy a taupe –, vagy a sötétkékek szintén előnyösek, és semleges színként működnek pasztell kiegészítő színnel kombinálva. Ugyanígy nagyszerű árnyalat például a lágy fukszia vagy az áfonya szín.

Hideg nyár színpaletta
Szeretnél személyre szabott elemzést? Ajándékozd meg családtagjaidat vagy saját magadat!
A részletekért kattints a képre:
Digitális szín- és stíluskalauz

Színdimenziók

A szín három dimenziójában a hideg nyár a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Hideg (valódi) nyár színtípus színdimenziók

Színárnyalat (HUE):

A nyár színtípusok közül a színek itt a leghidegebbek. Ez azt jelenti, hogy főleg kék árnyalatokat tartalmaznak, sárgát alig. Következésképpen a palettán kevesebb sárga árnyalatot találunk, és ezek a sárga színek is hidegebbek, kékesebbek. Sárga helyett sok kék, pink, lila és kékes-zöld jellemzi a palettát.

Érték (VALUE):

A színpaletta nagyon széles, a fehértől csaknem a feketéig terjed. Összességében azonban a színek többsége közepesen sötét és világos. A hideg nyár ugyanis nem képes kezelni a magas kontrasztot és a nagyon sötét színeket.

Telítettség (CHROMA):

A hideg nyári színpaletta közepesen alacsony telítettségű. Ez azt jelenti, hogy inkább a lágy színek jellemzik. Tompább, tört és lágy színek jelennek meg, amelyen nem túl élénkek és alacsony telítettségűek.

Testvérpaletták

A hideg nyár a világos nyár és a lágy nyár között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. Ez a klasszikus nyári paletta, az igazi nyár színtípus. Ellentétes szezonja a hideg tél, palettája ugyanolyan hűvös, de a hideg nyár színei világosabbak és lágyabbak. A téli színek viszont tisztábbak, élénkebbek, sötétebbek és kontrasztosabbak. A világos nyárhoz képest a színek hidegebbek, lágyabbak és kissé sötétebbek. A világos nyár még kevesebb kontrasztot képes kezelni. A lágy nyárhoz képest a színek élénkebbek, hidegebbek és kissé világosabbak. A hideg nyári színek nem olyan szürkék, mint a lágy nyári színek. A világos és a lágy nyártól is kölcsönözhet színeket, mivel elég közel állnak egymáshoz. A világos nyár palettáról válassza a sötétebb árnyalatokat – például a Passoin Flower-t vagy a Sea Green-t. Míg a lágy nyár palettáról válassza az élénkebb színeket – a például a Malaga-t vagy a Flamingo Plume-t.

Öltözködés

Hideg valódi nyár színtípus
Hideg valódi nyár alapdarabok

Alapdarabok

Színtípus könyv
Hideg valódi nyár ruhatára
Hideg valódi nyár gardrób
Hideg valódi nyár alapdarabok
Hideg valódi nyár színpaletta
Hideg valódi nyár színtípus
Hideg valódi nyár alapdarabok
Hideg (valódi) nyár színtípus

Színkombinációk

Fontos! Bizonyos színkombinációk előnyösebbek, mint mások, ugyanakkor a színpaletta bármely színét kedved szerint kombinálhatod egymással.

A hideg nyár természetes megjelenése inkább lágy, mint kontrasztos. Ezért a legjobb színkombinációk azok, amelyek kiegészítik egymást. Ezenkívül, mivel a természetes kontraszt közepes – előnyös, ha a színkombinációk ezt tükrözik. A természetes megjelenésében fellelhető kontrasztot tükröző színkombinációk viselése kiegészíti a természetes adottságokat, és ezáltal harmonikus lesz a megjelenés. Ez azt jelenti, hogy a kombinálni kívánt színeknek nem szabad kontrasztban lenniük egymással. Ideálisak a monokróm színsémák, például a világoskék sötétkékkel. Egy másik lehetőség az, hogy a szomszédos árnyalatokat kombináljuk, például a rózsaszínt lilával. A közepes kontraszt elérésének további módja a világos semleges színek mixelése sötétebb pasztell színekkel. Mivel a hideg nyár természetes megjelenése lágy, emiatt semleges színekben sem fog sápadtnak vagy unalmasnak tűnni. Érdemes kerülni az erősen kontrasztos színkombinációkat – vagyis a színkörön egymással szemben álló színeket, például a sárgát lilával, ugyanis ezek elnyomják a hideg nyár finom megjelenését.

Sötét és világos színek

A hideg nyár természetes színeinek lágysága miatt a sötét árnyalatok előnytelenek. Ez azt jelenti, hogy az igazi fekete színt a legjobb elkerülni. Az arcod közelében lévő fekete szín idősebbé teszi, és elnyomja a finom megjelenésed. Ehelyett sok más sötétebb színt választhatsz, a palettában a feketéhez legközelebb álló szín egy sötét szürke és egy sötét barna.
Az igazi fehér szintén túl kemény szín, jobb, ha inkább nagyon világos sárgás vagy kékes szürkét választasz helyette.

Hideg (valódi) nyár színtípus fekete fehér

Kerülendő színek

A fehéren és a feketén kívül a hideg nyár kerülje a túl sötét és intenzív színeket – például a mélylilát–, amelyek elnyomják lágy megjelenését. Továbbá, érdemes kerülni a meleg és föld színeket, mert ütköznek a természetes hideg árnyalatokkal.

Hideg (valódi) nyár színtípus kerülendő színek

Minták

A legjobb minták azok, amelyek csak hideg nyári színeket tartalmaznak – mint az alábbi első példában. Ha egy minta diszharmonikus palettából tartalmaz néhány, de kevés színt – mint a második példában, akkor viselheted azt is. Az utolsó példa túl sok meleg, diszharmonikus színt tartalmaz, ezért nem a legjobb választás.

Hideg nyár minták

Mivel a természetes színezeted közepes kontrasztú, válassz olyan mintákat, amelyek tükrözik ezt a természetes közepes kontrasztszintet. Az alábbi példában mindkét minta ideális a hideg nyár számára. A második minta azonban kontrasztosabb, ezért kevésbé előnyös.

Hideg nyár minták

A hideg nyár legjobb mintái lágyak, de nem a legfinomabbak, például az akvarell, a virág textúrák és a rajzolt virágok, valamint az ecsetvonásos elemek. A printek ne legyenek túl kicsik és az elrendezésük legyen laza. Kerüld a kis elemeket és a merev, négyzet alakú geometriai mintákat – mint az első példában.

Hideg nyár minták

Ékszerek

A hideg nyár bőre hűvös tónusú, ezért az ezüst illik hozzá a legjobban. Választhatsz ugyanakkor fehérarany vagy platina ékszert is. A csiszolt és szatén fényű ékszerek különösen előnyösek. Kerüld a sárga aranyat, mert nagyon diszharmonikusan néz ki rajtad a természetes hidegséged miatt.

Hideg (valódi) nyár színtípus ékszerek

A hideg nyár számára a legszebb drágakő az ametiszt, mivel mind a lágyságát, mind hidegségét hangsúlyozza a színtípusnak. További remek választás a gyöngy, a holdkő, a rózsakvarc, a kék és rózsaszín zafír, az akvamarin, a tanzanit, valamint a rózsaszín és kék turmalin. A nagy gyémántok jobban illenek a telekhez, de a kis gyémántok jól állnak a hideg nyárnak.

Hideg (valódi) nyár színtípus drágakövek
Hideg (valódi) nyár színtípus ékszerek

Hajszínek

A teljes hajfesték termékajánlót a professzionális festékekkel, valamint a rúzs, pirosító és szemfesték termékeket márkával és színkóddal a színtípus könyvedben találod.

A hajfesték kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a dobozon általában világosabb szín szerepel, mint amit kapni fogsz, így érdemes 1-2 árnyalattal világosabbat választani. Világosításnál javasolt fodrászra bízni a műveletet, hogy egészséges maradjon a hajad.

Leave a Reply

%d bloggers like this: