Hideg (valódi) tél

Részletes útmutató a hideg (valódi) tél színtípus számára

Színtípusok
Hideg (valódi) tél színtípus

A hideg (valódi) tél színtípus egyszerre hideg és élénk. Ha egy hideg télre nézünk, az első ami szembeötlik, hogy milyen hűvös a megjelenése, a hideg, ragyogó bőre és a jeges szemei ellentétben állnak sötét hajával. A természetes megjelenéshez illően palettája hideg, erősen kontrasztos színeket tartalmaz. Ragyogó skarlátvörös, vakító fehér és igazi fekete – ezek a színek mind extrém módon világosak, sötétek vagy élénkek.

A hideg tél, az igazi tél színtípusa, a sötét tél és az élénk tél között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. Ellentétes szezonja a hideg (valódi) nyár, de a nyárral ellentétben a hideg tél megjelenése fényesebb és erősen kontrasztos.

Hideg (valódi) tél színtípus

Szeretnéd részletesebben megismerni a színtípusod? Magazinos útmutatóink segítségével nemcsak az általános jellemzőidet, a legjobb színeidet és színkombinációidat, mintáidat, valamint a legharmonikusabb hajszíneket és smink árnyalatokat fedezheted fel, hanem az átfogó, minden részletre kiterjedő elemzéssel személyre (és színre) szabhatod a gardróbod!

Hideg (valódi) tél színtípus

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a hideg tél színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Hideg tél digitális könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a hideg tél színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


Minden megrendelt könyvet e-mailben küldünk el, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Tartalomjegyzék:
Jellemzők
Színpaletta
Öltözködés

Jellemzők

Fontos! A színtípusok meghatározásánál az összképet vedd figyelembe, mert lehet, hogy bizonyos részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mégis hideg tél vagy.

A hideg tél elsődleges jellemzője a HIDEG, másodlagos jellemzője a ÉLÉNK. Tehát jobban illenek hozzá a hideg színek. A kontraszt magas a bőre, a szeme és a haja között. A bőre, a szeme és a haja hideg, kékes tónusú.

1. Szem

Hideg (valódi) tél színtípus szem

A hideg tél szemei hidegek, kék tónusuak: gyakori a szürke, a kék, a lilás-kék, a jeges mogyoró, a sötétszürke és a hideg sötétbarna szín. Mint minden tél típusnál, a hideg tél írisze is élesen elhatárolt a szemfehérjétől.

2. Bőr

Hideg (valódi) tél színtípus bőr

A hideg tél bőre világos bézs vagy barna árnyalatú (a bőrtípusok azonosítására szolgáló Fitzpatrick-skálán I-IV. között). Bőre hideg árnyalattal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy az ezüst a legelőnyösebb választás, az arany nem illik hozzá. A bőr, színétől függetlenül, mindig kontrasztos a szemmel és a hajjal.

3. Haj

Hideg (valódi) tél színtípus haj

A hideg tél hajszíne lehet hamvas sötétbarna vagy fekete. Bármilyen árnyalatú is, a hajnak semleges, hamvas tónusa van. A napszítta hatás nem jellemző.

4. Kontraszt

A hideg tél jellemzői között nagyon magas a kontraszt. Az írisz és a szemfehérje között is hasonlóan erős a kontraszt. Az alábbi képeken láthatod, hogy milyen a kontraszt szintje a jellemzők között. A haj és szem sokkal sötétebb, a világos bőrhöz viszonyítva.

Hideg (valódi) tél színtípus kontraszt

Hideg tél vs. Hideg nyár

A sötét tél ellentétes színtípusa a hideg nyár, mindkét színtípusnál meghatározó a hideg jellemző. A köztük lévő megkülönböztető tulajdonság a másodlagos jellemzőjük – a hideg tél élénk, míg a hideg nyár lágy. A hideg nyár vonásai között alacsony a kontraszt, magas a szürke pigmentek koncentrációja. A hideg tél viszont kék, sötétszürke és kékes fekete pigmentekkel rendelkezik. Nagyon magas a kontraszt a jellemzői között, ragyogó a megjelenése. Emiatt viselhet feketét, és elbír sok színt is, jobban állnak neki a kontrasztos árnyalatok, mint a hideg nyárnak.

Hideg (valódi) tél színtípus

A színpaletta

Az hideg téli színek a téli táj árnyalatai, szélsőségesek, a világos és sötét színek éles átmenete jellemző rájuk. Ilyen színek leginkább a hold nélküli éjszakai égbolton és a sarkkörökön vannak. A színek tekintetében a következő képek reprezentálják a hideg és kontrasztos színeket, amelyek a hideg tél színpalettájának részét képezik:

Hideg tél színpaletta

A hideg tél palettája “a” téli paletta, ötvözi a hidegséget az élénkséggel. Színei meglehetősen világosak és sötétek, és tiszta kék tónusúak, hogy megfeleljenek a hideg bőrnek. Ez a színtípus a téli színpaletta leghidegebb, legkékesebb végére esik. A színek hűvösek, és úgy tűnik, hogy fagy borítja őket. A paletta a színek széles skáláját tartalmazza, a jeges rózsaszíntől és kéktől a mély rózsáig és a sötétkékig. Annak ellenére, hogy a színek közötti kontraszt magas, a nagyon sötét tónusokat kiegyensúlyozzák a világos kiegészítő és kiemelő színek.

Hideg (valódi) tél paletta
Szeretnél személyre szabott elemzést? Ajándékozd meg családtagjaidat vagy saját magadat!
A részletekért kattints a képre:
Digitális szín- és stíluskalauz

Színdimenziók

A szín három dimenziójában a hideg tél a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Színárnyalat (HUE):

A hideg tél színtípus elsődleges jellemzőivel összhangban a színek nagyon hidegek. Ez azt jelenti, hogy a színek a kék tónusúak, nem sárgák. Következésképpen a palettán kevés sárga árnyalatot találunk, és ezek a sárga színek is hidegebbek, kékesebbek. Sárga helyett több kék és hideg pink szín jellemzi a palettát.

Érték (VALUE):

A hideg tél elsődleges jellemzőjének köszönhetően a színek összességében sötétek és világosak is. Jelen vannak a legvilágosabb árnyalatok is (fehér, jeges színek), de sokkal több a sötét szín. A világos és sötét színek kombinálása magasabb kontrasztot eredményez, amely előnyös a hideg télnek.

Telítettség (CHROMA):

A hideg tél színpalettája magasabb telítettségű, hasonlóan a többi télhez. Ez azt jelenti, hogy a színek telítettebbek és élénkebbek.

Testvérpaletták

A hideg tél a sötét tél és az élénk tél között helyezkedik el a színtípus kördiagramján. A téli szezon középpontjában áll, színei élénkebbek, hidegebbek és kissé világosabbak, mint a sötét tél színei. A hideg nyárhoz képes a színek hasonlóan hidegek, de sötétebbek és élénkebbek. Palettája tisztább színeket tartalmaz, amelyek kékkel és feketével kevertek. A hideg nyárhoz képest a kontraszt is magasabb. Az élénk télhez képest a hideg tél árnyalatai hidegebbek, kissé sötétebbek és nem is olyan élénkek. Az élénk télé a maximális telítettség. A sötét téltől ősztől és az élénk téltől is kölcsönözhet színeket, mivel elég közel állnak egymáshoz. A sötét tél palettáról válassza a világosabb árnyalatokat – például az Alaskan Blue-t vagy az Aurora Pink-et. Míg az élénk tél palettáról válassza a hidegebb, kevésbé intenzív színeket – például a Blue Iris-t vagy a Baltic-ot.

Öltözködés

Hideg valódi tél színtípus
Hideg tél alapdarabok

Alapdarabok

Színtípus könyv
Hideg valódi tél ruhatára
Hideg valódi tél gardrób
Hideg valódi tél alapdarabok
Hideg valódi tél színpaletta
Hideg valódi tél színtípus
Tél színtípus
Hideg valódi tél színpaletta
Hideg valódi tél öltözködés
Hideg valódi tél alapdarabok

Színkombinációk

Fontos! Bizonyos színkombinációk előnyösebbek, mint mások, ugyanakkor a színpaletta bármely színét kedved szerint kombinálhatod egymással.

A hideg tél természetes megjelenése hideg és élénk. Ezért a legjobb színkombinációk azok, amelyek kontrasztban állnak egymással – leginkább értékben. Ezenkívül, mivel a természetes színkontraszt magas – előnyös, ha a színkombinációk ezt tükrözik és fokozzák. A természetes megjelenésében fellelhető kontrasztot tükröző színkombinációk viselése kiegészíti a természetes adottságokat, és ezáltal harmonikus lesz a megjelenés. Ennek elérése érdekében kombinálhatod a világos semleges színeket egy sötét kiemelő színnel, vagy fordítva, a sötétebb semleges színeket világosabb kiemelő színnel. Egy másik lehetőség, hogy csak sötét színeket viselsz, de e legjobb kombinációid kontrasztosabbak. Kerüld a csak világos színeket mixelését. Arra is figyelj, hogy bár magas a természetes kontrasztod, annyira mégsem, mint az élénk télé. Tehát a színkörön egymással szemben elhelyezkedő színek kombinálása – például az élénk sárga lilával – nem előnyös a számodra. Ehelyett válassz egy semleges és egy hangsúlyos színt.

Sötét és világos színek

A hideg téli paletta része az igazi fekete szín, így neutrális színként használhatod. Akár egy teljesen fekete outfitet is választhatsz. További remek sötét szín a sötétkék és a mélybarna, valamint a sötétszürke. Az igazi fehér szintén a paletta része, de mindig kombináld sötétebb színnel a magasabb kontraszt megteremtése érdekében. A fekete-fehér a hideg tél klasszikus kombinációja.

Kerülendő színek

A hideg tél kerülje a nagyon meleg és arany színeket – aranybarnát, narancsot, amelyek ellentétesek a természetes hidegségével. A lágyabb színek – levendula vagy égkék – szintén előnytelenek, mert nem elég intenzívek. Ha pasztell színeket szeretnél viselni, válaszd a palettán található jeges változatokat kiemelő színekként, és kombináld őket sötét semleges árnyalatokkal.

Minták

A legjobb minták azok, amelyek csak hideg téli színeket tartalmaznak – mint az alábbi első példában. Ha egy minta diszharmonikus palettából tartalmaz néhány, de kevés színt – mint a második példában, akkor viselheted azt is. Az utolsó példa túl sok diszharmonikus színt tartalmaz (meleg), ezért nem a legjobb választás.

Hideg (valódi) tél színtípus minta

Mivel a természetes színezeted magas kontrasztú, válassz olyan mintákat, amelyek tükrözik ezt a természetes magas kontrasztszintet. Az alábbi példában mindkét minta ideális a hideg tél számára. A második minta azonban kontrasztosabb, ezért előnyösebb.

Hideg (valódi) tél színtípus minta

A hideg tél mintái merészek, erősen kontrasztosak, fekete-fehérek és neonszínűek. Ilyenek például a geometriai minták vagy a kerek és téglalap alakú minták. Bátran választhatsz absztrakt és stilizált mintát is. A természetes virágmintákat – az első példához hasonlóan – a legjobb elkerülni. Virágmintából az erősen stilizált minta illik hozzád. Kerüld a sűrű elrendezésű apró elemeket és minden halvány vagy összemosódó printet (például akvarell).

Hideg (valódi) tél színtípus minta

Ékszerek

Mivel a bőröd hideg árnyalatú, ezért az ezüst és a platina áll a legjobban, az arany nem előnyös. A fényes fémek általában jobban passzolnak éles, tiszta színeidhez, mint az antik, matt vagy csiszolt felületek.

Hideg (valódi) tél színtípus ékszerek

A hideg télhez a legjobban a gyémántok, a rubin és a zafír illik. További remek választás az obszidián és a Swarovski kristály. A hideg és fényes kövek különösen jól állnak a kék és a szürke szemhez.

Hideg (valódi) tél színtípus drágakövek
Hideg (valódi) tél színtípus ékszerek

Hajszínek

A teljes hajfesték termékajánlót a professzionális festékekkel, valamint a rúzs, pirosító és szemfesték termékeket márkával és színkóddal a színtípus könyvedben találod.

A hajfesték kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a dobozon általában világosabb szín szerepel, mint amit kapni fogsz, így érdemes 1-2 árnyalattal világosabbat választani. Világosításnál javasolt fodrászra bízni a műveletet, hogy egészséges maradjon a hajad.

Leave a Reply

%d bloggers like this: