Karcsúsító tippek vastag lábakra

HOGYAN ÖLTÖZZ, HA A LÁBAID KARCSÚSÍTANÁD

Hogyan öltözz, ha vastag a lábad

A genetika nagy szerepet játszik a lábunk formájában. Ha körte alkatod van, rendszeres edzés mellett is könnyen lehetnek vastagabb combjaid. A kipárnázott külső comb, az erős vádli és a vastag boka is megnehezíti az öltözködést. Ha szeretnéd, hogy a lábaid karcsúbbnak tűnjenek, akkor kövesd az alábbi tippeket! Röviden, az a leghatásosabb stratégia, ha a felsőtestre irányítjuk a figyelmet, miközben olyan nadrágokat és szoknyákat választunk, amelyek egyszerűek, nem tapadnak rá a lábra.

TARTALOM
Előnyös nadrágok és farmerek
Viselj lágy esésű és aszimmetrikus szoknyákat
Viselj A-vonalú fazonokat
Hangsúlyozd a felsőtested
Hozz létre hosszú függőleges vonalat
A legjobb cipők

Előnyös nadrágok és farmerek

Az egyik legjobb módszer arra, hogy a lábaid vékonyabbak legyenek, a magas derekú nadrág, mivel azt az illúziót kelti, hogy a lábak hosszabbak. Ebben a fazonban úgy tűnik, mintha a lábad magasabbról indulna. Szerezd be több színben és anyagban, nyáron jól levegőzik a lenkeverék, télen melegen tart a gyapjútartalmú.

Hogy milyen fazonokat viselj? Számtalan opciód van. A boyfriend farmer például remek választás vastagabb lábakra. Mivel egyenes vonalat hoz létre a lábad és/vagy a csípőd területének legszélesebb részétől lefelé, karcsúsítja a vonalaid. A legfontosabb, hogy a szabás ne legyen túl laza. Keress olyan közepes szélességű farmert, amely se nem túl szűk, se nem túl bő.

Csodás sziluettet eredményez, ha olyan szélesebb szárú nadrágot viselsz, amely a combod legszélesebb részéről bővül. Mivel a nadrág így egyenes vonalat hoz létre, vizuálisan meghosszabbítja a lábvonalat, emiatt a combjaid kevésbé hangsúlyosak. A palazzo nadrág egyrészt hatékonyan takarja a lábakat, másrészt hely is van benne, kényelmes. A legjobb, ha sötét színű (fekete vagy sötétkék) és lágy esésű anyagból készült. Mivel a nadrág volumene nagy, így kombináld szorosabb felsőrésszel. Fokozhatod a karcsúsító hatást, ha magassarkú cipővel viseled.

A trapéz fazon is remek, mert az alján a megnövelt volumen egyensúlyba hozza a vonalakat. Arra figyelj, hogy közép- vagy magas derekú legyen a nadrág.

Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Boyfriend farmer, Pinterest
Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Széles szárú nadrág, Pinterest

Ha vaskosabb a lábad, kerüld a világos koptatású farmert. A sötétebb nadrágok előnyösebbek, karcsúsítanak. A mintás nadrágokkal is légy óvatos. Ugyanakkor, a vízszintes csíkokkal szemben a függőleges csíkok nyújtják a hosszanti vonalad, így a lábaid is, tehát előnyösek.

A crop nadrágok elvágják a lábvonalat, emiatt a lábaid rövidebbnek és vastagabbnak tűnnek. A lábak karcsúsításában kulcsfontosságú elem a szár hossza, a hosszabb nadrágok keskenyebb sziluettet eredményeznek. Ha mégis crop nadrágot viselnél, arra figyelj, hogy a vádli legszélesebb része felett vagy alatt végződjön, soha ne a legvastagabb részén.

Kerüld a szűkülő szárú nadrágokat, például a répa nadrágot, mert a combok szélesebbnek tűnnek bennük. Az egyenes szárú nadrág sokkal jobb megoldás. Kerüld a skinny farmert is, mert az még inkább kiemeli a combjaid. Ha nagyrészt skinny nadrágok alkotják a gardróbod, természetesen nem kell kidobnod őket. Arra figyelj, hogy tunikákkal, hosszabb felsőrészekkel viseld, hogy kiegyensúlyozd a sziluetted.

A nagyon rövid shortok sem ideálisak. Minél rövidebb, annál inkább a combra tereli a figyelmet. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem viselhetsz rövidnadrágot, egyszerűen válassz olyan fazont, amely éppen a comb legszélesebb része alatt ér véget. A tekintetet így kicsit lefelé vezeted, eltávolodva a comboktól.

Figyelembe kell vennie a nadrág anyagát is. Általában a vastagabb és nehezebb szöveteket, például gyapjút vagy gyapjúkeveréket érdemes viselni. Kerüld a könnyű anyagokat, például a vékony vászon nadrágokat, amelyek kiemelik a gördröcskéket. Ennek az az oka, hogy minél súlyosabb a szövet, annál szebb a nadrág esése és így nem tapad a combjaidra.

Ha széles a vádlid, akkor fontos tényező a nadrág vagy a farmer szára. A megfelelő elfedi, egy rossz fazon pedig kiemeli a kérdéses területet. Ami nem ajánlott, az a szűkülő szárú fazon, mert nemcsak hangsúlyozza a problémás részt, hanem még kényelmetlen is lehet. Hasonlóan, a skinny nadrág sem a legelőnyösebb. Viselheted, de kombináld télen magas szárú csizmával, nyáron magassarkúval.

Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Csíkos nadrág, Pinterest
Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Túl rövid short, Pinterest

Viselj lágy esésű és aszimmetrikus szoknyákat

Köszönhetően a szoknyák áramlásának, mozgásának, a lágy esésű szoknyák rendkívül előnyösek. Ha rövidebb felsővel viseled, vagy betűröd az inged a szoknyába, akkor a lábaid hosszabbak, a derekad pedig karcsúbb lesz. Arra figyelj, hogy ne legyen túl bő a szoknya, mert az túl sok volument ad az alsótesthez.

Egy másik fantasztikus stílustrükk, az aszimmetrikus szabású szoknya. Az egyedi forma miatt ez a stílus szépen kiegyenlíti a vonalakat. A lábak hosszabbnak tűnnek, mivel a szemet a szoknya aljának legrövidebb része felé vezeti. Mini helyett ezt a fazont javaslom.

Szoknyából mindenképpen válassz hosszabb fazont, és kerüld a miniket, amelyeknél közvetlenül a combod legvastagabb részén végződnek, mert még jobban felhívják a figyelmet erre a területre.

A midi szoknyákkal és ruhákkal légy óvatos. Ha pont a vádlid legszélesebb részéig ér a szoknya, az rendkívül előnytelen. Válassz inkább maxi fazont, amely eltakarja a vaskos vádlit és bokát is.

Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Lágy esésű maxi szoknya, Pinterest
Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Aszimmetrikus szoknya, Pinterest

Viselj A-vonalú fazonokat

Nagyrészt a genetika hatására, főleg, ha körte a testalkatod, hajlamos lehetsz extra párnákat felhalmozni a combod külső részén, közvetlenül a feneked alatt. Több lehetőséged is van, ha szeretnéd elrejteni a problémás részt. Az egyik legegyszerűbb módszer, hogy A- vonalú sziluetteket viselsz, legyen szó akár A-vonalú ruháról, szoknyáról vagy kabátról, mert a bővülő forma eltakarja a combokat, és sokkal kevésbé lesz feltűnő a külső comb zsírpárnája.

Kerülj mindent, ami túl szoros, a combodra tapad, például a bodycon ruhákat vagy a ceruzaszoknyát.

Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
A-vonalú ruha, Krystin Lee
Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
A-vonalú kabát, Viva Luxury

Hangsúlyozd a felsőtested

Ha a felsőtestre irányítod a figyelmet, akkor a sziluetted arányosabb lesz. Alkalmazd azt a trükköt, hogy az ellenkező területhez adsz volument és így karcsúsítod a problémás részed. Például viselj hangsúlyos felsőket. A felsőtestet kiemelheted egyedi, szokatlan vagy aszimmetrikus ujjú felsővel, élénk és merész színekkel, mintákkal. Hogy a lehető legtöbbet kihozd ebből a stratégiából, a nadrágod vagy szoknyád legyen semleges és egyszínű. A fókuszt az oversize blúzok és pulóverek is a felsőtestre irányítják, így téve vékonyabbá a lábakat. Ha szűkebb nadrággal viseled, tovább fokozod a hatást.

Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Fodros felső, mintás szoknyával Krystin Lee
Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Peplum top egyszerű farmerral, Lombard and Fifth

Hozz létre hosszú függőleges vonalat

Rétegezz hosszú kardigánokkal, mellényekkel vagy blézerekkel. Csodásan megnyújtják a függőleges vonalad, így a lábaid is. A hosszú kardigánok tökéletes az alakod meghosszabbítására. Mivel egy hosszú kardigán hosszú függőleges vonalat hoz létre a test közepén, ezáltal vékony, magas testalkat illúzióját kelti. További előnye, hogy elvonja a figyelmet a vastag combokról.

Egy tunika is könnyen elfedi a vastag combokat a hossza miatt. Tavasszal-nyáron viseld ing fazonban, télen kötött pulóverként.

A monokróm öltözködés régi stílustrükk. Mivel nem bontja meg a sziluetted, magasabbnak és karcsúbbnak tűnsz, ha ugyanazt a színvilágot viseled tetőtől talpig.

Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Hosszú kardigán, Lombard and Fifth
Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Monokróm szett, Lombard and Fifth

A legjobb cipők

A hegyes orrú cipőkkel csodásan megnyújthatod a lábaid. Akár lapos, akár magas a sarka a cipőnek, ha hegyes orrú, rendkívül előnyös. Azok a stílusok a legjobbak, amelyek több bőrt mutatnak és így hosszítják a lábad vonalát.

A hosszabb lábak illúzióját a legkönnyebben a nude cipőkkel teremtheted meg. Ennek a trükknek a kulcsa az, hogy olyan nude cipőt találj, amely a lehető legközelebb áll a bőröd tónusához. Nem egyszerű, de érdemes próbálkozni.

Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Nude magassarkú, Krystin Lee
Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Hegyes orrú lapos sarkú cipő, Brooklyn Blonde

Ha vastag a vádlid, akkor tűsarkú helyett vastagabb sarkú cipőket viselj. Arányosabbak a testeddel, de kényelmesebbek is. Kerüld a kerek és szögletes orrú cipőket, mert lerövidítik és kiszélesítik a vádlit vizuálisan.

Meglepő lehet, de a comb vagy tércsizma nagyszerű a vastagabb lábra, mert hosszítja a vonalát és a szemet a térd fölé vezeti. Még hatékonyabb, ha nem látszik ki a bőröd és a csizmával megegyező színű harisnyával, leggingsszel viseled. Olyan csizmát keress, ami elég széles és elasztikus combban, például állítható megkötője van hátul, mert az nem szép, ha bevág a húsba a szára. Vannak olyan márkák, amelyek többféle szélességben is gyártanak csizmát.

A bokacsizmák viselése trükkös, ha vastag a lábad. Mivel elvágják a láb hosszanti vonalát, így szélesítik a vádlikat. Természetesen viselhetsz bokacsizmákat, de arra figyelj, hogy a nadrágoddal megegyező legyen a színük. Kék farmerral egy nude vagy bézs bokacsizma is működhet. Egy másik trükk, hogy olyan fazont viselsz, ami a bokádnál magasabb, ezzel egy kis hosszúságot adva a lábad vonalának.

A bokapántos cipőket kerüld, mert elvágják a lábad és rövidítenek. Ha vastagabb a bokád, akkor rendkívül előnytelen, mert a problémás területre helyezi a hangsúlyt.

A gladiátor szandált is felejtsd el, túl sok vízszintes csíkja van, így nemcsak rövidíti a lábat, hanem a vádlikra tereli a figyelmet.

Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Térdcsizma megegyező színű nadrággal, Pinterest
Hogyan öltözz, ha vastag a lábad
Hegyes orrú bokacsizma, Fashion Jackson

Leave a Reply

%d bloggers like this: