Meleg (valódi) ősz

Részletes útmutató a meleg (valódi) ősz színtípus számára

Meleg (valódi) ősz színtípus
Színtípusok

A meleg (valódi) ősz színtípus egyszerre meleg és lágy. Ha egy meleg őszre nézünk, az első ami szembeötlik, hogy vonásai milyen melegséget sugároznak. A meleg őszre, mint őszi évszakra jellemző a színek mélysége és melegsége. Bőre, haja és szeme egyaránt gazdag, arany árnyalatú.

A meleg ősz az igazi őszi színtípus, a lágy ősz és a sötét ősz között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. Ellentétes szezonja a meleg tavasz. Mindkettő meleg évszak, de míg a meleg ősz lágy és gazdag színű, a meleg tavasz friss és élénk.

Meleg (valódi) ősz színtípus

Szeretnéd részletesebben megismerni a színtípusod? Magazinos útmutatóink segítségével nemcsak az általános jellemzőidet, a legjobb színeidet és színkombinációidat, mintáidat, valamint a legharmonikusabb hajszíneket és smink árnyalatokat fedezheted fel, hanem az átfogó, minden részletre kiterjedő elemzéssel személyre (és színre) szabhatod a gardróbod!

Meleg (valódi) ősz színtípus

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a meleg ősz színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Meleg ősz digitális könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a meleg ősz színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


Minden megrendelt könyvet e-mailben küldünk el, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Tartalomjegyzék:
Jellemzők
Színpaletta
Öltözködés

Jellemzők

Fontos! A színtípusok meghatározásánál az összképet vedd figyelembe, mert lehet, hogy bizonyos részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mégis meleg ősz vagy.

A meleg ősz elsődleges jellemzője a MELEG, másodlagos jellemzője a LÁGY. Tehát jobban illenek hozzá a meleg színek. A kontraszt közepes a bőre, a szeme és a haja között, színei kiegészítik egymást, összemosódnak. A bőre, a szeme és a haja meleg tónusú.

1. Szem

Meleg (valódi) ősz szem

A meleg ősz szemei meleg, gazdag árnyalatúak: mély, meleg zöld, olajzöld, sötét mogyoró, borostyán és aranybarna színűek lehetnek. Mint minden ősz típusnál, a lágy ősz íriszén is pontok, szabálytalan vonalak jelennek meg.

2. Bőr

Meleg (valódi) ősz bőr

A meleg ősz bőre világos vagy nagyon sötét árnyalatú (a bőrtípusok azonosítására szolgáló Fitzpatrick-skálán I-V között) lehet. Bőre meleg árnyalattal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy az arany a legelőnyösebb választás, az ezüst nem illik a színeihez. A bőr tónusa bronzos vagy aranyfényű. A valódi fekete színtől pedig sárgásnak látszik a bőre. A meleg ősz szeplős is lehet.

3. Haj

Meleg (valódi) ősz színtípus haj
Meleg (valódi) ősz színtípus hajszín

A meleg ősz hajszíne az aranyszőkétől a közép- és gesztenyebarnáig terjed. Bármilyen árnyalatú is, a hajnak gazdag, meleg tónusa van. A haján megjelenhet a napszítta hatás is, amely lehet arany, karamell, bronz vagy rozsdás árnyalat.

4. Kontraszt

A meleg ősz jellemzők között közepes a kontraszt szintje. Az alábbi képeken láthatod, hogy a haj és a szem sötétebb a bőrhöz képest, de a kontraszt így is meglehetősen alacsony. A képen nincsenek igazán világos vagy sötét területek, minden vonás kicsit szürkés.

Meleg (valódi) ősz színtípus kontraszt

Meleg ősz vs. Meleg tavasz

A meleg ősz és a meleg tavasz egymással szemben találhatóak a szezonális kördiagramon. Mindkét évszak elsődleges jellemzője a meleg. A köztük lévő megkülönböztető tulajdonság a másodlagos jellemzőjük – a meleg ősz lágy, míg a meleg tavasz élénk színtípus. Ez azt jelenti, hogy a meleg ősz megjelenése lágyabb, vonásai összeolvadnak, alacsonyabb köztük a kontraszt a meleg tavaszhoz képest. A meleg tavaszt viszont élénk és tiszta árnyalatok jellemzik. Amíg a meleg ősz jellemzői kiegészítik egymást, addig a meleg tavasz jellemzői ellentétben állnak egymással.

Meleg (valódi) ősz színtípus vagy meleg tavasz

A színpaletta

A meleg ősz a lehullott levelek, a gazdag aranyszínű búzamezők, meleg napsugarak és arany naplementék szezonja. A színek tekintetében a következő képek reprezentálják a meleg és gazdag színeket, amelyek a meleg ősz színpalettájának részét képezik:

Meleg ősz színpaletta

A meleg ősz az igazi ősz típusa a négy évszak elméletében, ezért ez „az” őszi paletta. A meleg ősz elsődleges jellemzőihez hűen a színek melegek és lágyak, hogy megfeleljenek a színtípus természetes kontrasztszintjének, amely közepes. A színpaletta lágy, közepesen sötét és a meleg bőrhöz illeszkedő sárgás színeket tartalmaz. Az évszak az őszi színpaletta legmelegebb végére esik. Meleg zöldeket, aranysárgákat, narancssárgás vöröseket és sok aranybarnát tartalmaz. A színek gazdagok és melegek. A színek lágysága csak akkor látszik, ha egy igazán élénk évszakhoz hasonlítjuk, például a tavaszhoz.

Meleg (valódi) ősz paletta
Szeretnél személyre szabott elemzést? Ajándékozd meg családtagjaidat vagy saját magadat!
A részletekért kattints a képre:
Digitális szín- és stíluskalauz

Színdimenziók

A szín három dimenziójában a meleg ősz a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Színárnyalat (HUE):

A meleg ősz színtípus elsődleges jellemzőivel összhangban a színek a skála legmelegebb végén helyezkednek el. Ez azt jelenti, hogy a színek a sárga tónusúak, nem kékek. Következésképpen a palettán kevés kék árnyalatot találunk, és ezek a kék színek is melegebbek, sárgásabbak. Kék helyett több sárga, zöld és meleg barna szín jellemzi a palettát.

Érték (VALUE):

A meleg ősz elsődleges jellemzőjének köszönhetően a színek összességében közepes értékűek – a világostól a sötétig terjednek. Bár a legtöbb szín valahol az értékskála közepére esik, több olyan árnyalat van, amely a sötétebb színek felé hajlik.

Telítettség (CHROMA):

A meleg ősz színpalettája közepes-alacsony telítettségű. Ez azt jelenti, hogy a színek nem telítettek. Az árnyalatok azonban élénkebbnek tűnnek a meleg tónusok miatt.

Testvérpaletták

A meleg ősz a lágy ősz és a sötét ősz között helyezkedik el a színtípus kördiagramján. A meleg ősz az őszi évszak középpontjában áll, a színek lágyak, közepesen sötétek, és nagyon melegek. A meleg tavasszal ugyanolyan melegségben osztoznak, de lágyabbak és sötétebbek a színei. A meleg tavaszi színek élénkek, tiszták és kontrasztosabbak. A lágy őszhöz képest a színek összességében melegebbek, élénkebbek és kissé sötétebbek. A sötét őszhöz képest a színek melegebbek, lágyabbak és kissé világosabbak. A lágy ősztől és a sötét ősztől is kölcsönözhet színeket, mivel elég közel állnak egymáshoz. A lágy ősz palettáról válassza a sötétebb és élénkebb árnyalatokat – például a Cardinal-t vagy a Claret Red-et. Míg a sötét őszi palettáról válassza a világosabb színeket – például a Copper-t vagy a Spinach-ot.

Öltözködés

Meleg (valódi) ősz színtípus
Színtípusok
Ősz színtípus
Meleg (valódi) ősz színek
Meleg (valódi) ősz paletta
Meleg (valódi) ősz alapdarabok

Alapdarabok

Színtípus könyv
Meleg valódi ősz ruhatára
Meleg valódi ősz gardrób
Meleg valódi ősz alapdarabok
Meleg valódi ősz színpaletta
Meleg valódi ősz színtípus
Ősz színtípus
Meleg valódi ősz színpaletta
Meleg valódi ősz öltözködés
Meleg valódi ősz alapdarabok

Színkombinációk

Fontos! Bizonyos színkombinációk előnyösebbek, mint mások, ugyanakkor a színpaletta bármely színét kedved szerint kombinálhatod egymással.

A meleg ősz természetes megjelenése inkább összemosódó, mint kontrasztos. Ezért a legjobb színkombinációk azok, amelyek kiegészítik egymást. Ezenkívül, mivel a természetes színkontraszt közepes – előnyös, ha a színkombinációk ezt tükrözik. A természetes megjelenésében fellelhető kontrasztot tükröző színkombinációk viselése kiegészíti a természetes adottságokat, és ezáltal harmonikus lesz a megjelenés. Ez azt jelenti, hogy a kombinálni kívánt színeknek nem szabad kontrasztban lenniük egymással. Ideálisak a monokróm színsémák, például az olajzöld az olívazölddel. Egy másik lehetőség az, hogy a szomszédos árnyalatokat kombináljuk, például a közepes narancs és a közepes barack. További remek választás a sötét semleges színeket világosabb kiemelő árnyalatokkal viselni. Bár ezek a kombinációk bizonyos mértékű kontrasztot mutatnak, jól kiegészítik egymást. Érdemes kerülni az erősen kontrasztos színkombinációkat – vagyis a színkörön egymással szemben álló színeket.

Sötét és világos színek

Annak ellenére, hogy a paletta sötétebb, az igazi fekete szín nem a legjobb a meleg ősz számára, mivel túl sötét, hideg és durva. Helyette sok más sötétebb színt választhatsz, például sötétbarnát, meleg tengerészkéket, sötét olívazöldet. Igazi fehér helyett enyhén sárgás, melegebb fehéret viselj. A bézs, a krém és az ekrü is remek választás.

Kerülendő színek

A fehéren és a feketén kívül a meleg ősz kerülje a túl hideg és tört színeket – pasztell rózsaszínt vagy a jégkéket, amelyek ütköznek természetes melegségével és gazdagságával. A nagyon élénk és világos színek – például a narancsok – szintén kontrasztban vannak a természetes lágy színekkel.

Minták

A legjobb minták azok, amelyek csak meleg őszi színeket tartalmaznak – mint az alábbi első példában. Ha egy minta diszharmonikus palettából tartalmaz néhány, de kevés színt – mint a második példában, akkor viselheted azt is. Az utolsó példa túl sok diszharmonikus színt tartalmaz (sötét és hideg), ezért nem a legjobb választás.

Meleg (valódi) ősz színtípus minta

Mivel a természetes színezeted közepes kontrasztú, válassz olyan mintákat, amelyek tükrözik ezt a természetes közepes kontrasztszintet. Az alábbi példában mindkét minta ideális a meleg ősz számára. A második minta azonban kontrasztosabb, ezért kevésbé előnyös.

Meleg (valódi) ősz színtípus minta

A meleg ősz mintái természetesek és lágyak, ilyen például az ovális formák, a levelek, növényi minták. Bátran választhatsz szokatlan printet vagy retro mintát. Virágmintából az erősen stilizált minta illik hozzád. Kerüld a kis elemeket és a merev, négyzet alakú geometriai mintákat.

Meleg (valódi) ősz színtípus minta

Ékszerek

Mivel a bőröd meleg árnyalatú, ezért az arany áll a legjobban, de viselhetsz réz, sárgaréz és bronz ékszereket is. Kerüld az ezüstöt, a platinát és a fehéraranyat, amelyek teljesen diszharmonikusak és ütköznek a természetes meleg tónusaiddal. A fémek színe legyen tompább, csiszolt, oxidált, valamint lehet antikolt is, amennyiben nem fekete.

Meleg (valódi) ősz színtípus ékszerek

A meleg őszhöz a legjobban a borostyán, és a zöld színű drágakövek illenek. További remek választás a korall, a karneol, a moha-achát, a tigrisszem, a türkiz, a jáspis, valamint a fa gyöngy. Arra figyelj, hogy a felületek ne legyenek túlságosan csiszoltak, tiszták és fényesek.

Meleg (valódi) ősz színtípus ékszerek
Meleg (valódi) ősz színtípus drágakövek

Hajszínek

A teljes hajfesték termékajánlót a professzionális festékekkel, valamint a rúzs, pirosító és szemfesték termékeket márkával és színkóddal a színtípus könyvedben találod.

A hajfesték kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a dobozon általában világosabb szín szerepel, mint amit kapni fogsz, így érdemes 1-2 árnyalattal világosabbat választani. Világosításnál javasolt fodrászra bízni a műveletet, hogy egészséges maradjon a hajad.

Leave a Reply

%d bloggers like this: