Meleg (valódi) tavasz

Részletes útmutató meleg tavasz színtípus számára

Meleg (valódi) tavasz színtípus
Meleg (valódi) tavasz paletta

A meleg (valódi) tavasz színtípus egyszerre meleg és élénk. Ha egy meleg tavaszra nézünk, az első ami szembeötlik, hogy minden jellemzője tiszta, meleg és a színei meglehetősen telítettek. Színpalettája a színesceruzákra emlékeztet.

A meleg tavasz a három tavasz színtípus egyike, az élénk tavasz és a világos tavasz között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. Ellentétes szezonja a meleg ősz, és az utóbbival ellentétben megjelenése élénk és tiszta, szemben az ősz lágyságával és tompább színvilágával.

Meleg (valódi) tavasz színtípus
Meleg (valódi) tavasz paletta

Szeretnéd részletesebben megismerni a színtípusod? Magazinos útmutatóink segítségével nemcsak az általános jellemzőidet, a legjobb színeidet és színkombinációidat, mintáidat, valamint a legharmonikusabb hajszíneket és smink árnyalatokat fedezheted fel, hanem az átfogó, minden részletre kiterjedő elemzéssel személyre (és színre) szabhatod a gardróbod!

Meleg tavasz színtípus

MELEG TAVASZ E-BOOK

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a meleg tavasz színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Meleg tavasz digitális könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a meleg tavasz színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


A könyvet e-mailben fogod megkapni, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Tartalomjegyzék:
Jellemzők
Színpaletta
Öltözködés

Jellemzők

Fontos! A színtípusok meghatározásánál az összképet vedd figyelembe, mert lehet, hogy bizonyos részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mégis meleg tavasz vagy.

A meleg tavasz színtípus elsődleges jellemzője a MELEG, a másodlagos jellemzője az ÉLÉNK és TISZTA.  Ha egy élénk tavaszra nézünk, az első ami szembeötlik, hogy milyen meleg a színvilága. Megjelenésében nincs semmi hideg minőség, az arany és a méz tónusú. A bőre, a szeme és a haja élénk, tiszta. Egyik jellemzője sem olvad össze, élénk minden vonása. Összességében közepes a kontraszt.

1. Szem

Meleg (valódi) tavasz szem

A meleg tavasz szemei közepesen világosak, fokozottan élénkek és melegek. Melegebb kékek, zöldek és világos mogyoró színűek lehetnek, valamint világosbarna vagy topáz is előfordulhat. Bár határozottan kiemelkednek a bőrrel és a hajjal szemben, mégsem olyan fényesek és élénkek, mint az élénk tavasz szemei. Az íriszen megjelenhet a tipikus tavaszi gyűrű is.

2. Bőr

A meleg tavasz bőre lehet egészen világos, vagy egészen sötét is, széles skálán mozog (a bőrtípusok azonosítására szolgáló Fitzpatrick-skálán: I-V között). Az élénk tavasz bőre meleg, aranyszínű árnyalattal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy az arany a legelőnyösebb, míg ezüstben diszharmonikus lesz a megjelenése. A meleg tavasz lehet szeplős is.

3. Haj

Meleg (valódi) tavasz haj

A meleg tavasz haja meleg, arany tónussal rendelkezik. A közép- aranyszőkétől az eperszőkén és a rézvörösön át a világos és közép- aranybarnáig sokféle árnyalatú lehet. Sok meleg tavasz gyermekkorban szőke volt, és később barna lett.

4. Kontraszt

A meleg tavaszra a bőr, a haj és a szem közötti közepes kontraszt jellemző. Az alábbi képeken látható, hogy milyen árnyalatbeli különbség van a jellemzők között. Sehol nincsenek igazán sötét területek.

Meleg (valódi) tavasz kontraszt

Meleg tavasz vs. Meleg ősz

A meleg tavasz és a meleg ősz egymással szemben találhatóak a szezonális kördiagramon. Mindkét évszak elsődleges jellemzője a meleg. A köztük lévő megkülönböztető tulajdonság a másodlagos jellemzőjük – a meleg tavasz élénk, míg a meleg ősz lágy színtípus. Ez azt jelenti, hogy a meleg ősz megjelenése lágyabb, vonásai összeolvadnak, alacsonyabb köztük a kontraszt a meleg tavaszhoz képest. A meleg tavaszt viszont élénk és tiszta árnyalatok jellemzik. Amíg a meleg ősz jellemzői kiegészítik egymást, addig a meleg tavasz jellemzői ellentétben állnak egymással. Kontrasztos megjelenése miatt a meleg tavasz sok színt képes kezelni, és ellentétes színekben jobban mutat, mint a meleg ősz típusok.

Meleg (valódi) tavasz vagy ősz

A színpaletta

A meleg tavasz palettája a napsütésre, a trópusi szigetekre asszociál, türkizkék vízzel, sárga homokkal, buja zöld levelekkel és lédús gyümölcsökkel. A színek tekintetében a következő képek a telített, friss színeket reprezentálják, amelyek a meleg tavasz színpaletta részét képezik:

Meleg tavasz színpaletta

A meleg tavasz az igazi tavaszi típusa a négy évszak színelemzésében, ezért ez „a” tavaszi paletta. Színei melegek, élénkek, tiszta sárga tónusúak, hogy illeszkedjenek a meleg árnyalatú bőrhöz. A színtípus a szélesebb tavaszi színpaletta legmelegebb, leginkább aranyos árnyalatú végére esik. Palettája meleg zöldeket, sárgákat, narancssárgás vöröseket, barackos rózsaszíneket és a világosbarna minden árnyalatát tartalmaz a bézstől a barnáig. Bár a tavasz általában a világosabb színek szezonja, a meleg tavasz színei mélyebbek és telítettebbek, mint amire elsőre gondolnánk.

Szeretnél személyre szabott elemzést? Ajándékozd meg családtagjaidat vagy saját magadat!
A részletekért kattints a képre:
Digitális szín- és stíluskalauz

Színdimenziók

A szín három dimenziójában a meleg tavasz a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Színárnyalat (HUE):

A meleg tavasz színtípus elsődleges jellemzőivel összhangban a színek a skála legmelegebb végén helyezkednek el. Ez azt jelenti, hogy a színek a sárga altónusúak, nem kékek. Következésképpen a palettán kevés kék árnyalatot találunk, és ezek a kék színek is melegebbek, sárgásabbak (türkiz, menta, pasztellkék). Kék helyett több sárga, barackos rózsaszín és meleg zöld jellemzi a palettát, a színek természetesen sárga tónusúak.

Érték (VALUE):

A színpaletta nagyon széles, de a sárga altónus nagyobb koncentrációja miatt világosabb. A palettán nincsenek igazán sötét színek, bár megtalálhatóak sötétebb kék vagy lila árnyalat, ezek kiegészítik a többi világos színt.

Telítettség (CHROMA):

A meleg tavasz másodlagos jellemzőinek megfelelően a színek magas telítettségűek. Ez azt jelenti, hogy a színek telítettek, fényesek és élénkek, nem pedig lágyak és tompák.

Testvérpaletták

A meleg tavasz az élénk tavasz és a világos tavasz között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. A meleg tavasz a tavasz évszak középpontjában áll, a színek élénkek, világosak és közepesen sötétek, és nagyon melegek. A meleg ősszel ugyanolyan melegségben osztoznak, de élénkebbek és világosabbak. A meleg őszi színek lágyak, törtek és kevésbé kontrasztosak. Az élénk tavaszhoz képest a színek melegebbek, lágyabbak és kissé világosabbak. A tél hatása a meleg tavasznál nem jelenik meg. A világos tavasszal szemben a színek melegebbek, világosabbak és kissé sötétebbek. Testvérpalettaként az élénk tavasz és a világos tavasz egyaránt osztoznak a meleg tavasz élénk és meleg tulajdonságaiban. Ez azt jelenti, hogy a meleg tavasz az élénk és a világos tavasztól is kölcsönözhet színeket, mivel elég közel állnak egymáshoz. Az élénk tavasz palettáról válaszd a lágyabb árnyalatokat – például az Artisan’s Gold-ot vagy a Peacock Blue-t. Míg a világos tavasz palettáról válaszd a sötétebb színeket – például az Ultra Violet-et vagy a Poison Green-t.

Öltözködés

Meleg valódi tavasz színtípus
Meleg valódi tavasz színei
Meleg valódi tavasz színpalettája
Meleg valódi tavasz öltözködés
Meleg valódi tavasz alapdarabjai

Alapdarabok

Színtípus könyv
Meleg valódi tavasz ruhatára
Meleg valódi tavasz gardrób
Meleg valódi tavasz alapdarabok
Meleg valódi tavasz színtípus
Meleg valódi tavasz színei
Meleg valódi tavasz színpalettája
Meleg valódi tavasz öltözködés
Meleg valódi tavasz alapdarabjai

Színkombinációk

Fontos! Bizonyos színkombinációk előnyösebbek, mint mások, ugyanakkor a színpaletta bármely színét kedved szerint kombinálhatod egymással.

A meleg tavasz természetes megjelenése inkább kontrasztos, mint összemosódó. Ezért a legjobb színkombinációi azok, amelyek ellentétben állnak egymással. Mivel a természetes színkontrasztja közepes – előnyös, ha a színkombinációk ezt tükrözik.  A kontraszt megteremtésének és fokozásának nyilvánvaló módja a világos és sötét árnyalatok párosítása monokróm szettekben. Meleg tavaszként azonban elképzelhető, hogy ez nem lesz elég, mivel a természetes színei élénkek és tiszták. Ez azt jelenti, hogy sok színt viselhet, anélkül, hogy elnyomná szépségét. Következésképpen a színkontraszt különösen előnyös a meleg tavasz számára. Bátran kombinálhatod a szomszédos árnyalatokat – például a sárgát zölddel. Ne félj olyan színek kombinációjától, amelyek egymástól távol helyezkednek el a színkörön – ilyen például a narancs és a kékeszöld. Általánosságban mindig törekedj legalább egy élénk színre az öltözékedben, és kerüld a csak semleges színeket tartalmazó kombinációkat.

Sötét és világos színek

Az igazi fekete és az igazi fehér nem szerepel a meleg tavasz színpalettáján, mivel ez a két szín túl hideg a számára, sápasztja. A fekete helyettesítésére meleg csokoládébarnák és zöldes szürkék, valamint a fehér helyett sárgás és zöldes világos színeket választhatsz.

Kerülendő színek

A meleg tavasz a fekete-fehéren kívül kerülje a lágy és tört színeket – például a púderkékeket és a -barnákat –, amelyek csillapítják természetes élénkségét és sápasztanak. A hideg, sötét színek – például a királykék és a padlizsán – szintén távol állnak a természetesen meleg tónusoktól.

Minták

A legjobb minták azok, amelyek csak meleg tavaszi színeket tartalmaznak – mint az alábbi első példában. Ha egy minta diszharmonikus palettából tartalmaz néhány, de kevés színt – mint a második példában, akkor viselheted azt is. Az utolsó példa túl sok diszharmonikus színt tartalmaz, ezért nem a legjobb választás.

Meleg (valódi) tavasz minta

Mivel természetes színezete magasabb kontrasztú, válassz olyan mintákat, amelyek tükrözik ezt a természetes magas kontrasztszintet. Az alábbi példában mindkét minta ideális a meleg tavasz számára. A második minta azonban kontrasztosabb, ezért előnyösebb.

Meleg (valódi) tavasz minta

A meleg tavasz legjobb mintái a pöttyös, a kreatív és a lekerekített geometriai minták. A kézzel rajzolt és a természetes elemek – például a virágok, pillangók és a madarak – is nagyszerűek. Az elemek ne legyenek nagyon kicsik és ne legyenek túl sűrűk. Kerüld a nagyon kis és nagyon nagy elemeket, valamint a merev, négyzet alakú geometriai mintákat – mint az első példában.

Meleg (valódi) tavasz minta

Ékszerek

A meleg tavasz melegsége miatt a legjobb ékszerek sárga arany színűek. A világos, fényes arany előnyösebb, mint a gazdag, sötét arany. A meleg rózsaarany vagy fehérarany is működhet a színtípus számára. Az ezüst vagy más hidegebb fémek nem felelnek meg a természetes meleg jellemzőknek, ezeket a legjobb elkerülni. Ugyanez vonatkozik a matt felületre, amely ellentétben áll a természetes telített színekkel.

Meleg (valódi) tavasz ékszerek

A meleg tavasz drágakövei a korall, a türkiz, a napkő, az andezin, a karneol (különösen a csiszolt), a citrin, az arany berill, a tsavorit és a speszartit.

Meleg (valódi) tavasz ékszerek
Meleg (valódi) tavasz drágakövek

Hajszínek

A teljes hajfesték termékajánlót a professzionális festékekkel, valamint a rúzs, pirosító és szemfesték termékeket márkával és színkóddal a színtípus könyvedben találod.

A hajfesték kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a dobozon általában világosabb szín szerepel, mint amit kapni fogsz, így érdemes 1-2 árnyalattal világosabbat választani. Világosításnál javasolt fodrászra bízni a műveletet, hogy egészséges maradjon a hajad.

Leave a Reply

%d bloggers like this: