Világos nyár

Részletes útmutató a világos nyár színtípus számára

Világos nyár színtípus
Világos nyár színei
Világos nyár paletta

A világos nyár színtípus egyszerre világos és hideg. A világos nyár még a nyár típusok között is kitűnik világosságával. Annak ellenére, hogy nagyon finom megjelenésű színtípus, színpalettája egyben színes is.

A világos nyár a három nyár színtípus egyike, a világos tavasz és a hideg (valódi) nyár között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. A világos tavasszal ellentétben ez a színtípus hideg. Ugyanakkor mindkét színtípus palettája tartalmaz hasonló színeket, mivel testvérpaletták. Mindkét színtípus a tavasz és a nyár keveréke: a világos tavasz inkább a meleg tavaszi paletta, a világos nyár pedig inkább a hideg nyári paletta színei felé hajlik.

Világos nyár színtípus

Szeretnéd részletesebben megismerni a színtípusod? Magazinos útmutatóink segítségével nemcsak az általános jellemzőidet, a legjobb színeidet és színkombinációidat, mintáidat, valamint a legharmonikusabb hajszíneket és smink árnyalatokat fedezheted fel, hanem az átfogó, minden részletre kiterjedő elemzéssel személyre (és színre) szabhatod a gardróbod!

Világos nyár színtípus

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a világos nyár színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Világos nyár digitális könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a világos nyár színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


Minden megrendelt könyvet e-mailben küldünk el, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Tartalomjegyzék:
Jellemzők
Színpaletta
Öltözködés

Jellemzők

Fontos! A színtípusok meghatározásánál az összképet vedd figyelembe, mert lehet, hogy bizonyos részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mégis világos nyár vagy.

A világos nyár elsődleges jellemzője a VILÁGOS, másodlagos jellemzője a HIDEG. Tehát jobban illenek hozzá a hideg színek. A kontraszt nagyon alacsony a bőre, a szeme és a haja között, minden vonása világos. A bőre, a szeme és a haja hideg (kék vagy szürkés) tónusú.

1. Szem

Világos nyár szem színek

A világos nyár szemei világosak: világosszürke, -kék, -azúrkék, vagy -zöld színű. Igaz minden nyárra, hogy szemein megjelenhet a törött üveg mintázat és alacsony a kontraszt a szemfehérje és az írisz között.

2. Bőr

Világos nyár színtípus bőr

A világos nyár bőre szintén világos vagy közepes árnyalatú (a bőrtípusok azonosítására szolgáló Fitzpatrick-skálán I-III között).  A világos nyár bőre semleges, vagy semleges – hideg árnyalattal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy az arany és az ezüst is jól állhat, de az ezüst az előnyösebb választás.

3. Haj

Világos nyár színtípus haj színek

A világos nyár haja szintén világos: a világos és a közép- hamvas szőke, és a világos hamvas barna között mozog. Bármilyen árnyalatú is, a hajnak hamvas, jeges, hideg tónusa van. A legtöbb világos nyár gyermekkorában szőke volt.

4. Kontraszt

A világos nyárra a bőr, a haj és a szem közötti nagyon alacsony kontraszt jellemző. Az írisz és a szemfehérje között is nagyon alacsony a kontraszt. Az alábbi képeken látható, hogy milyen kevés árnyalatbeli különbség van a jellemzők között. Sehol sincsenek sötét területek.

Világos nyár színtípus kontraszt

Világos nyár vs. Világos tavasz

A világos nyarat könnyű összetéveszteni a világos tavasszal, mivel mindkét színtípusnál meghatározó a világosság. Mindkét típusnál hasonlóan alacsony a kontraszt a haj, a bőr és a szem között. A köztük lévő megkülönböztető tulajdonság a másodlagos jellemzőjük – a világos nyár hideg, míg a világos tavasz meleg színtípus. A világos nyár vonásai hideg tónussal rendelkeznek: kék, bézs vagy szürke árnyalatúak. A haj általában hamvas szőke vagy barna, arany vagy vörös árnyalatok nélkül. A világos nyár megjelenése elmosódottabb, szürkésebb, míg a világos tavasz élénkebb és tisztább.

Világos nyár vagy világos tavasz színtípus

A színpaletta

A világos nyár a kellemes nyári reggelek szezonja, hűvösséggel és szelídséggel teli. A napsugarak csak a lombokon és virágokon lévő harmatcseppeket érintik. Az égen elmosódott, lágy felhők lebegnek. A színek tekintetében a következő képek reprezentálják a világos, púderes színeket, amelyek a világos nyár színpalettájának részét képezik:

Világos nyár színpaletta

A nyári paletta világosabb, mint a téli vagy az őszi, csak a tavasz versenyezhet vele, de a világos nyár ennek a már elve világos palettának is a legvilágosabb végén helyezkedik el. Jóllehet, palettájának megvan a tipikus hidegsége, amely az összes nyári típusra jellemző, a szomszédos világos tavasz melegsége is megjelenik színeiben. Sőt, a tavasz némi élénkséget és telítettséget is ad az egyébként tört nyári palettának. Palettája közepesen telített, alacsony kontrasztú és hideg színeket tartalmaz – ilyen például púderes pink és a lágy kék-zöld.

Világos nyár paletta
Szeretnél személyre szabott elemzést? Ajándékozd meg családtagjaidat vagy saját magadat!
A részletekért kattints a képre:
Digitális szín- és stíluskalauz

Színdimenziók

A szín három dimenziójában a világos nyár a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Világos nyár színtípus színdimenziók

Színárnyalat (HUE):

A nyár színtípus részeként a színek a skála hideg vége felé hajlanak, de nem a leghidegebbek. Ez azt jelenti, hogy több kék árnyalatot tartalmaznak, mint sárgát. Következésképpen a palettán kevesebb sárga árnyalatot találunk, és ezek a sárga színek is hidegebbek, kékesebbek.

Érték (VALUE):

A világos nyár uralkodó jellemzőjének köszönhetően a színek összességében alacsony értékűek – vagyis sok világos és kevés sötét szín van a palettán. Fontos megjegyezni, hogy a legvilágosabb színek nem szerepelnek a palettán, mint például a tél jeges fehér színe.

Telítettség (CHROMA):

A világos nyár színpaletta közepesen magas telítettségű. Ez azt jelenti, hogy a színek se nem túl lágyak, se nem túl élénkek. A tavasz ​​hatása miatt világosabb és telítettebb a paletta, mint a másik két nyár esetében.

Testvérpaletták

A világos nyár a világos tavasz és a hideg (valódi) nyár között helyezkedik el a színtípus kördiagramján. A paletta közel van a tavaszhoz, ezért a színek világosabbak, élénkebbek és kevésbé hidegek, mint a hideg nyár színei. Valójában meglepően nem nyári a telítettség szintje – szinte elég élénkek a színek ahhoz, hogy riválisa legyen a világos vagy a meleg tavasz palettájának. A tavasz hatására melegebbek és élénkebbek az árnyalatok. A világos tavaszhoz képest viszont a színek hidegebbek, lágyabbak és kissé sötétebbek. A tavasz hatására a két másik nyárhoz képest világosabbak a színek. Az árnyalatok semlegesek és hűvösek, hasonlóan a lágy nyárhoz, de élénkebbek és világosabbak is.
A világos tavasztól és a hideg nyártól is kölcsönözhetsz színeket, mivel elég közel állnak egymáshoz. A világos tavasz palettáról válaszd a hidegebb árnyalatokat – például a Provence-t vagy a Blue Topaz-t. Míg a hideg nyár palettáról válaszd a világosabb színeket – a például a Chardonnay-t vagy a Dutch Canal-t.

Öltözködés

Világos nyár színtípus
Világos nyár alapdarabok

Alapdarabok

Színtípus könyv
Világos nyár ruhatára
Világos nyár gardrób
Világos nyár alapdarabok
Világos nyár színtípus
Világos nyár színei
Világos nyár paletta

Színkombinációk

Fontos! Bizonyos színkombinációk előnyösebbek, mint mások, ugyanakkor a színpaletta bármely színét kedved szerint kombinálhatod egymással.

A világos nyár finom megjelenését elnyomja a túl magas kontraszt. Ezért a legjobb színkombinációk azok, amelyek kiegészítik egymást. Ezenkívül, mivel a természetes színkontrasztja alacsony – előnyös, ha a színkombinációk ezt tükrözik. A természetes megjelenésében fellelhető kontrasztot tükröző színkombinációk viselése kiegészíti a természetes adottságokat, és ezáltal harmonikus lesz a megjelenés. Ez azt jelenti, hogy a kombinálni kívánt színeknek nem szabad kontrasztban lenniük egymással. Ideálisak a monokróm színsémák, például a világoskék középkékkel. A kontraszt hiánya kiemeli a természetes megjelenés színeinek gyönyörű, finom fokozatosságát. Egy másik lehetőség az, hogy a szomszédos árnyalatokat kombináljuk, például a világoskéket világoszölddel. Érdemes kerülni az erősen kontrasztos színkombinációkat – vagyis a színkörön egymással szemben álló színeket. Remek választás a semleges színeket világos árnyalatokkal viselni. A nyaraknak, így a világos nyárnak is jobban állnak a kék színek, mint a pirosak. Az azonban fontosabb, hogy a színek világosak legyenek, tehát viselhetsz világos melegebb árnyalatokat is, például a világos tavasz palettájáról a barackos rózsaszínt.

Sötét és világos színek

A természetes színed világossága miatt a legelőnytelenebb színek a sötét árnyalatok. Ez azt jelenti, hogy az igazi fekete színt a legjobb elkerülni. Az arcod közelében lévő fekete szín idősebbé teszi, és elnyomja a finom megjelenésed. Ehelyett sok más sötétebb színt választhatsz, a palettában a feketéhez legközelebb álló szín egy sötét hamvas barna és egy sötét szürkés kék.
Az igazi fehér szintén túl kemény szín, és jobb, ha inkább kréta-fehéret választasz helyette.

Világos nyár színtípus fekete fehér

Kerülendő színek

A fehéren és a feketén kívül a világos nyár kerülje a túl élénk és vibráló színeket – például az intenzív narancssárgát –, amelyek elnyomják finom megjelenését. A nagyon sötét és meleg színek – például a meleg sárga, narancs, vörös – szintén ütköznek a természetes világos és hideg színekkel.

Világos nyár színtípus kerülendő színek

Minták

A legjobb minták azok, amelyek csak világos nyári színeket tartalmaznak – mint az alábbi első példában. Ha egy minta diszharmonikus palettából tartalmaz néhány, de kevés színt – mint a második példában, akkor viselheted azt is. Az utolsó példa túl sok diszharmonikus színt tartalmaz (sötét és meleg), ezért nem a legjobb választás.

Világos nyár színtípus minták

Mivel a természetes színezeted alacsony kontrasztú, válassz olyan mintákat, amelyek tükrözik ezt a természetes alacsony kontrasztszintet. Az alábbi példában mindkét minta ideális a világos nyár számára. A második minta azonban kontrasztosabb, ezért kevésbé előnyös.

Világos nyár színtípus minták

A világos nyár legjobb mintái finomak, ilyen például az akvarel, a virág textúrák és a rajzolt virágok, valamint a kézzel rajzolt és ecsetvonásos elemek. A printek legyenek kicsik és sűrűn nyomottak és laza elrendezésűek. Kerüld a nagy elemeket és a merev, négyzet alakú geometriai mintákat – mint az első példában.

Világos nyár színtípus minták

Ékszerek

A világos tavaszhoz hasonlóan a világos nyár viselhet meleg és hideg színű ékszereket is. Mivel bőröd semleges, semleges–hideg, ezért az ezüst áll a legjobban. Aranyból válaszd a világosabb árnyalatút, és inkább sárgát, mint narancsba hajlót. A mély, gazdag arany túl nehéznek tűnik rajtad, a narancssárga pedig túl meleg.

Világos nyár színtípus ékszerek

A világos nyárhoz a legjobban az ezüst és a fehérarany gyöngy illik. További remek választás a rózsakvarc, az akvamarin, a türkiz, a turmalin, az amazonit, a smaragd, a jade, a larimar, és a rodokrozit.

Világos nyár színtípus drágakövek
Világos nyár színtípus ékszerek

Hajszínek

A teljes hajfesték termékajánlót a professzionális festékekkel, valamint a rúzs, pirosító és szemfesték termékeket márkával és színkóddal a színtípus könyvedben találod.

A hajfesték kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a dobozon általában világosabb szín szerepel, mint amit kapni fogsz, így érdemes 1-2 árnyalattal világosabbat választani. Világosításnál javasolt fodrászra bízni a műveletet, hogy egészséges maradjon a hajad.

Leave a Reply

%d bloggers like this: