Élénk tavasz sminktippek

Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink

Az élénk tavasz az élénk jellemzőket melegséggel ötvözi. Egyike a három tavaszi évszaknak, az élénk tél és a meleg (valódi) tavasz között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján.
Az élénk téllel ellentétben ez az évszak meleg. Mindazonáltal, testvérszezonok, ami azt jelenti, hogy mindkettő a tél és a tavasz keveréke. Az élénk tél inkább a téli paletta, az élénk tavasz pedig inkább a tavaszi paletta felé hajlik.
A színpaletta erősen telített, semleges-meleg és közepesen világos árnyalatokat tartalmaz. Az élénk tavaszi smink akkor a legjobb, ha kontrasztos, színes és élénk.

I. Természetes jellemzők

Az élénk tavasz természetes jellemzőinek a kontrasztja nagyon magas. Egy élénk tavasznak lehetnek sötétebb és világosabb jellemzői, ami érték-kontrasztot hoz létre. Ugyanakkor, mivel az élénk tavasz tulajdonságainak színezete teljesen telített, ez a élénkség kontrasztot is teremt. E tényezők kombinációja általában intenzív megjelenést kölcsönöz az élénk tavasznak.
Hogy harmonikus legyen a smink, meg kell ismételnünk ezeket a természetes jellemzőket és a kontraszt szintjét. Az élénk tavasz számára tehát ez intenzív és rendkívül kontrasztos megjelenést jelent. Ne feledd, a természetes megjelenésed is inkább élénk és intenzív, mintsem smink nélküli!
Szerencsés vagy, mert az élénk tavasz színpaletta kiválóan alkalmas a színes, élénk smink alkalmazására!

Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink

II. A színpaletta

Az élénk tavasz smink árnyalatainál ugyanazt a színpalettát használjuk, amelyet az öltözködéshez is.

Ha többet szeretnél tudni a színeidről, akkor javaslom a digitális színtípus könyved megrendelését! Az átfogó, mindenre kiterjedő elemzéssel, könnyedén színre szabhatod a gardróbod és a neszesszered!

ÉLÉNK TAVASZ E-BOOK

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre az élénk tavasz színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Élénk Tavasz Digitális Könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre az élénk tavasz színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft

A könyvet e-mailben fogod megkapni, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Az élénk tavasz elsődleges jellemzője élénk, a másodlagos pedig meleg.

Színárnyalat
Az élénk tavasz másodlagos jellemzője miatt a színek a skála meleg vége felé hajlanak, de nem túl melegek. Ez azt jelenti, hogy több sárga, mint kék tónust tartalmaznak. Így még ha a leghidegebb árnyalatot, a kéket választod, az is sárgásabb lesz. Jelen vannak a türkiz és a pasztell-színek is a palettádon.

Érték
A színpaletta a világostól a sötétig terjed, de nem tartalmaz nagyon világos vagy sötét színeket. Bár előfordulhat, hogy a kék, zöld és lila sötétebb árnyalatai is megjelennek, ezek csak kiegészítő színek. A legtöbb szín az értékskála közepére esik, és kissé a skála világosabb vége felé hajlik a sárga tónusok nagyobb koncentrációja miatt.

Telítettség
A szezon elsődleges jellemzőjének megfelelően a színek nagyon magasan telítettek; ami azt jelenti, hogy intenzíven és élénkek. Ezzel az intenzitással csak a testvérpalettád, az élénk tél vetekedhet.

III. Smink árnyalatok

Arc

Az arc sminkjéhez tartozik az alapozó, a korrektor és a bronzosító árnyalata. Ezeket többnyire semleges palettáról választjuk.

Alapozó és korrektor

Az élénk tavasz bőre semleges-meleg, színe a világostól a barnáig terjed. Az arc sminkjére, például az alapozóra és a korrektorra vonatkozóan azonban nem lehet általános ajánlásokat adni. Az egyén bőréhez illő árnyalatokat kell kiválasztani.

Az élénk tavasz számára azok az alapozók és korrektorok a legjobbak, amelyek természetesek, harmatosak és barackos tónusúak, de nem túl sárgák.
Kerüld a kékes színű alapozókat, amelyek hideg tónussal rendelkeznek, és ellentétesek a természetes, melegebb árnyalatú arcbőrrel. A matt finish szintén nem a legjobb választás, mivel fakítja, elhomályosítja a ragyogó bőrt. Válassz üdébb, fényesebb finish-t.

Élénk Tavasz smink

Bronzosító és highlighter

A bronzosítók nem tipikus tavaszi sminktermékek, de az élénk tavaszon működhetnek. Csak arra figyelj, hogy az árnyalat ne legyen sáros vagy szürke hatású. Keress barackos bronzosítókat!
Bronzosító helyett és mellett használhatsz kiemelőket, highlightereket is, hogy hangsúlyozd az arcod bizonyos területeit. Ezeknél arra figyelj, hogy ne legyenek túl aranyosak és sárgák a tónusok, mivel egy élénk tavaszra hat a tél közelsége.

Élénk Tavasz smink

Szem

A szemsmink árnyalataihoz bátran válogathatsz az élénk tavasz színpaletta semleges és kiemelő színei közül!

Szemhéjfesték

Élénk szemeid kontrasztosak a bőrtónusoddal, ezért érdemes közepes értékű és élénk színeket választani szemsminkedhez. Remekül állnak a fényes, csillogó felületek.
Semleges szemhéjfesték színeid a krém, a pezsgő és a különböző szürke árnyalatok. Mivel az élénk tavasz színei a legsötétebbek és a legélénkebbek az összes tavaszi paletta közül, viselhetsz sötét szemhéjfestéket is.
A kiemelő és árnyékoló szemhéjpúder színekhez választhatsz világosabb és színesebb árnyalatokat egyaránt. A sötétebb pinkek, lilák, kékek és zöldek különösen jól állnak.
Kerüld a sáros, füstös hatású színeket, amelyek csökkentik az arcbőröd ragyogását. Hasonlóképpen kerüld a túl sötét árnyalatokat is, mivel nem sötét, hanem élénk évszak vagy. Ügyelj arra, hogy ne használj igazán matt felületű szemhéjpúdereket, mivel ezek “kimossák” a megjelenésed.

Élénk Tavasz szemfesték
Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink

Szempillafesték

A legjobb szempillaspirál színeid a nagyon sötét szürkék. Ám mivel az élénk tavaszra hat a tél közelsége, ezért igazi fekete is választható. A fekete azonban sötétebb és hidegebb, mint az ideális színek. Ha mégis használod, mindenképpen kombináld melegebb, világosabb szemhéjfestékkel, hogy kiegyensúlyozd a hidegséget.

Élénk Tavasz smink

Szemceruza

A szempillaspirál színeidet szemceruzaként is használhatod, de a sötétszürkénél sötétebb árnyalatok túl nehéznek tűnhetnek rajtad. Választhatsz élénkebb színeket, zöldet, kéket vagy lilát. Bár első pillantásra merésznek tűnhetnek, ezek a színek kiemelik csillogó szemed. Lehetőséged van számos élénk árnyalat viselésére is, garantáltan fokozni fogják a szemed ragyogását!

Élénk Tavasz smink

Pirosító és rúzs

Az élénk tavasz legszebb pirosító és az ajakszínei a rózsaszín, őszibarack, korall és narancs árnyalatai.

Pirosító

A tökéletes pirosító színe az egyéni bőrtónustól függ, ezért szükség lehet próbálgatásra. Ha a bőrtónusod inkább a meleg (valódi) tavasz felé hajlik, próbáld ki az őszibarack és a korall színeket. Ha közelebb vagy az élénk télhez, válassz pinkesebb árnyalatokat.
Kerüld a kék alapú színeket, amelyek túl hidegek az arcbőrödhöz. Hasonlóan, a sötét és púderes színeket is, amelyek tompíthatják élénk megjelenésed.

Élénk Tavasz pirosító
Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink

Rúzs

Az élénk tavasz legjobb ajakszínei intenzívek: őszibarack, korall és pink. Bár ezek a színek első pillantásra merésznek tűnnek, ne félj tőlük. Nagyon természetesnek tűnnek rajtad, mert megismétlik a megjelenésed természetes intenzitását.
Kerüld a sötét, hideg színeket – például a bordót és a szilvát. Ezek túlságosan ellentétesek a melegebb arcbőröddel. Ezenkívül óvakodj a túl matt és száraz rúzsoktól is. Neked intenzitásra és vibrálásra van szükséged! Próbáld meg ugyanazt az intenzitást elérni a szemsmink és a rúzs színeivel.

Élénk Tavasz rúzs
Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink

Körömlakk

A legszebb körömlakk árnyalataid élénkek és vibrálóak. Ízlésed szerint válogathatsz a fényes és ragyogó finish-ek közül. A matt felületeket lehetőleg kerüld, mert ellentétesek a természetes jellemzőiddel!

Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink

IV. Make up Look-ok

Természetes smink

Az élénk tavasz sminkje akkor a legszebb, ha kontrasztos, fényes és színes. A természetes árnyalatú sminken a nude, semleges árnyalatokat értjük többnyire, de azok nem fognak működni rajtad.
A természetes sminknek meg kell ismételnie a természetes megjelenésed jellemzőit. Egy élénk tavasz esetében ez élénkséget és ragyogást jelent. Egy matt, nude ajakszín az élénk tavaszt sápasztja és kimosottá teszi. Neked intenzív ajakszínre van szükséged, határozott szemsminkkel kombinálva! Noha ez elsőre nem tűnik intuitívnak, valójában ez az, ami természetesnek tűnik rajtad. Ha ez még mindig túl sok számodra, válassz az áttetsző ajakszínek közül, és használj szempillaspirált.
Az, hogy milyen intenzív lehet a rúzsod, attól függ, milyen magas a természetes kontrasztszinted. Ha alacsonyabb, akkor válassz világosabb, ha magasabb, akkor mélyebb árnyalatokat. Még akkor is, ha természetes sminket készítesz, fontos, hogy legalább egy élénk színt használj. Ez az, ami kiemeli a kontraszt természetes szintjét, és ennek legjobb módja a rúzs.

Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink
Jasmine Maria
Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink
Pinterest
Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink

Drámai smink

A drámai sminknél több lehetőség közül választhatsz. Egyszerűen csak intenzívebbé teheted az ajkaid egy még élénkebb rúzzsal, vagy kiemelheted a szemed. Arra figyelj, hogy ne legyen ne legyen túl sötét és füstös a szemsminked, mert ez túlterheli a vonásaid.

Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink
Pinterest
Élénk Tavasz smink
Élénk tavasz rúzs
Sminktippek az élénk tavasz színtípus számára
Makeup ötletek
Színtípusok smink
Kerry Washington

Figyelem! A képeken nem csak élénk tavasz színtípusok szerepelnek, csupán az ideális sminket ábrázolják!

Leave a Reply

%d bloggers like this: