Élénk tavasz

Részletes útmutató az élénk tavasz színtípus számára

Élénk tavasz színtípus
Élénk tavasz színpaletta

Az élénk tavasz színtípus egyszerre élénk és meleg. Ha egy élénk tavaszra nézünk, az első ami szembeötlik, hogy milyen magas a kontraszt a bőr, a szem és a haj között. Színpalettája rendkívül élénk, élettel teli, vibráló.

Az élénk tavasz a három tavasz színtípus egyike, az élénk tél és a meleg (valódi) tavasz között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. Az élénk téltől eltérően ez a színtípus meleg. Ugyanakkor mindkét színtípus palettája tartalmaz hasonló színeket, mivel testvérpaletták. Mindkét színtípus a tél és a tavasz keveréke: az élénk tél inkább a hideg téli paletta, az élénk tavasz pedig inkább a meleg tavaszi paletta felé hajlik.

Élénk tavasz színtípus
Élénk tavasz színpaletta

Szeretnéd részletesebben megismerni a színtípusod? Magazinos útmutatóink segítségével nemcsak az általános jellemzőidet, a legjobb színeidet és színkombinációidat, mintáidat, valamint a legharmonikusabb hajszíneket és smink árnyalatokat fedezheted fel, hanem az átfogó, minden részletre kiterjedő elemzéssel személyre (és színre) szabhatod a gardróbod!

Élénk tavasz színtípus

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre az élénk tavasz színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Élénk tavasz digitális könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre az élénk tavasz színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


A könyvet e-mailben fogod megkapni, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Tartalomjegyzék:
Jellemzők
Színpaletta
Öltözködés

Jellemzők

Fontos! A színtípusok meghatározásánál az összképet vedd figyelembe, mert lehet, hogy bizonyos részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mégis élénk tavasz vagy.

Az élénk tavasz színtípus elsődleges jellemzője az ÉLÉNK, a másodlagos jellemzője a MELEG.  Az élénk tavasz egyik legmeghatározóbb jellemzője a szeme: feltűnően csillogó, élénk és tiszta – meleg altónussal.

1. Szem

Élénk tavasz szem színek

Az élénk tavasz szemei élénkek, feltűnőek, világosak. Nagy a kontraszt az írisz és a szemfehérje között. Kék, zöld, topáz vagy akár (sötét) barna is lehet, meleg altónussal. Az íriszen megjelenhet a tipikus tavaszi gyűrű is.

2. Bőr

Élénk tavasz bőr

Az élénk tavasz bőre lehet egészen világos, vagy egészen sötét is, széles skálán mozog (a bőrtípusok azonosítására szolgáló Fitzpatrick-skálán: I-V között). Az élénk tavasz bőre semleges, vagy semleges-meleg árnyalattal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy az arany és az ezüst is jól állhat, de az arany a legideálisabb választás. A bőr tónusa lehet arany vagy barackszínű. Az élénk tavasz bőre éles kontrasztban van a hajával és a szemével.

3. Haj

Élénk tavasz hajszín
Élénk tavasz haj

A élénk tavasz haja szintén meleg árnyalatú, a nap könnyen kifakítja. Gyakori a közép- vagy sötét aranyszőke, napszítta hatással, de rézvörös, gesztenyebarna és barna-fekete színű is lehet, meleg altónussal.

4. Kontraszt

Az élénk tavaszra a bőr, a haj és a szem közötti nagyon magas kontraszt jellemző, az egyik legmagasabb a kontraszt színtípusok között. Az írisz és a szemfehérje között is nagyon magas a kontraszt. Az alábbi képeken látható, hogy milyen árnyalatbeli különbség van a jellemzők között. Sehol nincsenek összeolvadó területek.

Élénk tavasz színtípus
Élénk tavasz színpaletta

Élénk tavasz vs. Élénk tél

Az élénk tavaszt gyakran nehéz felismerni, összekeverhetik az élénk téllel, a fényes szemek és a viszonylag sötét haj miatt. Mindkét színtípusnál meghatározó a tisztaság és az élénkség. A köztük lévő megkülönböztető tulajdonság a másodlagos jellemzőjük – az élénk tavasz meleg, sárgás, míg az élénk tél hideg, kékes színtípus.

Élénk tavasz színtípus
Élénk tavasz színpaletta

A színpaletta

Az élénk tavasz egzotikus, trópusi, buja és vad színtípus, palettája a tizenkét színtípus közül a legélénkebb. A színek tekintetében a következő képek a telített, élénk színeket reprezentálják, amelyek az élénk tavasz színpaletta részét képezik:

Élénk tavasz színpaletta

Az élénk tavasz ötvözi a tavasz fényességét és melegségét. Míg ez a színtípus azzal a jellegzetes meleg frissességgel rendelkezik, amely az összes tavaszi típusra jellemző, a tél éles kontrasztja is megjelenik benne. Az élénk tavaszi színek világosak, élénkek, tiszták. Az elsődleges jellemzőihez híven a színek élénkek és világosak, magas a kontraszt szintje. Palettája magasan telített, magas kontrasztú és meleg színeket tartalmaz – például élénk rózsaszínt és intenzív narancsot, valamint ékszertónusokat és élénk színeket (türkiz, lime zöld).

Élénk tavasz színpaletta
Élénk tavasz paletta
Élénk tavasz színtípus
Szeretnél személyre szabott elemzést? Ajándékozd meg családtagjaidat vagy saját magadat!
A részletekért kattints a képre:
Digitális szín- és stíluskalauz

Színdimenziók

A szín három dimenziójában az élénk tavasz a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Színárnyalat (HUE):

A tavasz színtípus részeként a színek a skála meleg vége felé hajlanak, de nem a legmelegebbek. Ez azt jelenti, hogy több sárga árnyalatot tartalmaznak, mint kéket. Következésképpen a palettán kevesebb kék árnyalatot találunk, és ezek a kék színek is melegebbek, sárgásabbak (türkiz, menta, pasztellkék).

Érték (VALUE):

A színpaletta nagyon széles, de nem tartalmaz igazán sötét színeket. Bár előfordulhat sötétebb kék, szürke vagy lila árnyalat, ezek kiegészítik a többi világos színt. A legtöbb szín valahol az értékskála közepén helyezkedik el, kissé a világosabb felé hajlik a sárga tónus nagyobb koncentrációja miatt.

Telítettség (CHROMA):

Ez a tavasz típus a legélénkebb a három közül. Ezért a színpaletta nagyon magas telítettségű, fényes és élénk.

Testvérpaletták

Az élénk tavasz az élénk tél és a meleg (valódi) tavasz között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján. A paletta a tél végére esik, ezért a színek világosabbak, kissé sötétebbek és kevésbé melegek, mint a valódi tavaszi színek. Az élénk télhez képest a színek hasonlóan élénkek, de melegebbek és kissé világosabbak. A tél hatására a tavasz már eleve telített színei tovább élénkülnek. A tél némileg hűvösebbé is teszi a színeket: megjelennek a meleg fukszia színek, és eltűnnek az igazi tavasz aranybarnái. Testvérpalettaként, az élénk tél és a meleg (valódi) tavasz egyaránt osztoznak az élénk tavasz tiszta és meleg tulajdonságaiban. Ez azt jelenti, hogy az élénk tavasz a meleg (valódi) tavasztól és az élénk téltől is kölcsönözhet színeket, mivel elég közel állnak egymáshoz. Az élénk tél palettáról válaszd a melegebb árnyalatokat – például a Fuchsia Rose-t vagy a Virtual Pink-et. Míg a meleg tavasz palettáról válaszd az élénkebb színeket – a például a Calypso Coral-t vagy a Blue Iris-t.

Öltözködés

Élénk tavasz színtípus
Élénk tavasz színpaletta
Élénk tavasz alapdarabok
Tavasz színtípus

Alapdarabok

Színtípus könyv
Élénk tavasz ruhatára
Élénk tavasz gardrób
Élénk tavasz alapdarabok
Élénk tavasz színpaletta
Élénk tavasz paletta
Élénk tavasz színtípus

Színkombinációk

Fontos! Bizonyos színkombinációk előnyösebbek, mint mások, ugyanakkor a színpaletta bármely színét kedved szerint kombinálhatod egymással.

Az élénk tavasz színpalettájának vibráló színei és fényessége akkor tükröződik legjobban, ha színeit nagy kontrasztú kombinációkban viseli. Mivel a természetes színkontrasztja magas – előnyös, ha a színkombinációk ezt tükrözik. A természetes megjelenésében fellelhető kontrasztot tükröző színkombinációk viselése kiegészíti a természetes adottságokat, és ezáltal harmonikus lesz a megjelenés. A kontraszt megteremtésének és fokozásának nyilvánvaló módja a nagyon világos és nagyon sötét árnyalatok párosítása. De még előnyösebb, ha a színkontraszt mellett döntesz. Ne félj az ellentétes színek, azaz a színkörben egymással szemben lévő színek kombinálásától. Minél szokatlanabb a kombináció, annál feltűnőbb és előnyösebb.

Sötét és világos színek

Mivel az élénk tavasz közel van az élénk télhez, viselhet feketét. A fekete szín legjobb változatai az enyhén sárgás szén- és a kissé zöldes fekete. Ezek melegebbek és előnyösebbek, mint a tél hideg kékes feketéje. A fekete önmagában azonban nem tűnik ideális választásnak, mivel ennek a színtípusnak élénk színekre van szüksége a szépsége kiemelésére. Ezért jobb a feketét a paletta többi melegebb, élénkebb színével kombinálni. A színpaletta tartalmaz puha fehér és egy sárgásabb törtfehér színt is, amelyek kissé melegebbek, mint a téli igazi fehér, amely hidegebb.

Kerülendő színek

Az élénk tavasz kerülje a lágy és tört színeket – például a púderkékeket és a -barnákat –, amelyek csillapítják természetes élénkségét és sápasztanak. A barna és a bézs szintén nem túl előnyös, ezért a legjobb más színt választani helyettük.

Minták

A legjobb minták azok, amelyek csak élénk tavaszi színeket tartalmaznak – mint az alábbi első példában. Ha egy minta diszharmonikus palettából tartalmaz néhány, de kevés színt – mint a második példában, akkor viselheted azt is. Az utolsó példa túl sok diszharmonikus színt tartalmaz (lágy nyári szürke, tört és hideg), ezért nem a legjobb választás.

Élénk tavasz minta

Mivel természetes színezete magas kontrasztú, válassz olyan mintákat, amelyek tükrözik ezt a természetes magas kontrasztszintet. Az alábbi példában mindkét minta ideális az élénk tavasz számára.  A második minta azonban kontrasztosabb, ezért előnyösebb.

Élénk tavasz minta

Az élénk tavasz legjobb mintái a pöttyös, a kreatív és a lekerekített geometriai minták. A kézzel rajzolt printek is nagyszerűek. Mivel ez a színtípus közel áll a télhez, a természetes virágmintákat érdemes kerülni, és helyette stilizált virágokat választani. Az elemek legyenek nagyobbak és ne legyenek túl sűrűk. Kerüld a kis elemeket, a nagyon laza és nagyon sűrű elrendezéseket – mint az első példában.

Élénk tavasz minta

Ékszerek

Mivel az élénk tavasz az élénk tél és a meleg tavasz között helyezkedik el, meleg és hideg színű ékszereket is viselhet. Mivel a bőr altónusa semleges–meleg, az arany mellett a rózsaarany, a fehérarany, sőt az ezüst és a platina is jól állhat. Győződj meg arról, hogy a fémek fényes vagy csiszolt felülettel rendelkeznek.

Élénk tavasz ékszerek

Az élénk tavaszhoz legjobban passzoló drágakövek közé tartozik az opál, a sárga zafír, a topáz, a gyémánt, a cirkónia, a smaragd, az andezin, a citrin, az arany berill, a spessarite, a napkő, a kalcedon és a sokféle Swarovski kristály. A csiszolt kövek jobbak, mint a lekerekítettek vagy a nyersek, mert a szegélyezés növeli a szín ragyogását, és jobban harmonizál az élénk színekkel.

Élénk tavasz ékszerek
Élénk tavasz drágakövek
Élénk tavasz smink

Hajszínek

A teljes hajfesték termékajánlót a professzionális festékekkel, valamint a rúzs, pirosító és szemfesték termékeket márkával és színkóddal a színtípus könyvedben találod.

A hajfesték kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a dobozon általában világosabb szín szerepel, mint amit kapni fogsz, így érdemes 1-2 árnyalattal világosabbat választani. Világosításnál javasolt fodrászra bízni a műveletet, hogy egészséges maradjon a hajad.

Leave a Reply

%d bloggers like this: