Sötét tél sminktippek

Sötét tél smink
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus

A sötét tél a sötét jellemzőket hidegséggel ötvözi. Egyike a három téli évszaknak, a sötét ősz és a hideg (valódi) tél között helyezkedik el a színtípusok kördiagramján.
A sötét ősszel ellentétben ez az évszak hideg. Testvérszezonok, az ősz és az tél keverékei, de míg a sötét ősz az őszi paletta, addig a sötét tél a téli paletta felé hajlik. Színei sötétek, semleges-hidegek, és kissé élénkek. A sötét téli smink akkor a legszebb, ha mély és intenzív.

I. Természetes jellemzők

A sötét tél megjelenése jellemzően sötét, a szem és a haj nagy kontrasztban áll a bőrrel. Az téli színcsalád részeként a sötét tél külseje fagyosabb a sötét ősznél.
A legjobb smink mindig az, amely megismétli a természetes jellemzőidet. Ne feledd, hogy a természetes megjelenésed sötét és intenzív! A legjobban tehát az intenzív és hangsúlyos smink fog állni.

Sötét tél smink
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus

II. A színpaletta

A sötét tél smink árnyalatainál ugyanazt a színpalettát használjuk, amelyet az öltözködéshez is.

Sötét tél smink
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus

Ha többet szeretnél tudni a színeidről, akkor rendel meg a digitális színtípus könyved! Az átfogó, mindenre kiterjedő elemzéssel, könnyedén színre szabhatod a gardróbod és a neszesszered!

Sötét Tél digitális könyv

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a sötét tél színtípusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

Sötét Tél Digitális Könyv

Gazdagon illusztrált, 46 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a sötét tél színtípusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


Minden megrendelt könyvet e-mailben küldünk el, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

A sötét tél elsődleges jellemzője sötét, a másodlagos pedig hideg.

Színárnyalat
A sötét tél másodlagos jellemzőjének köszönhetően a színek a skála hideg vége felé hajlanak, de nem a leghidegebbek. Ez azt jelenti, hogy több kék, mint sárga tónust tartalmaznak a színek. Ennek eredményeként kevesebb sárga árnyalatot (ami a legmelegebb szín) találnunk a palettán, és ezek a sárga színek is hidegebbek.

Érték
A szezon elsődleges jellemzőjének köszönhetően a színek összességében sötétek. Vannak azonban világos (fehér és a jeges pasztell) és közepes színek is a palettán, hiszen szükség van rájuk a kontraszt létrehozásához.

Telítettség
A színek telítettsége magas, ami azt jelenti, hogy a színek élénkebbek. Melegségük miatt azonban gazdagnak tűnnek az árnyalatok. Azonban inkább sötétek, mint nagyon élénkek.

III. Smink árnyalatok

Arc

Az arc sminkjéhez tartozik az alapozó, a korrektor és a bronzosító árnyalata. Az alapozót és a korrektort többnyire a semleges palettáról választjuk.

Alapozó és korrektor

A sötét tél bőre semleges-hideg árnyalatú, színe a világostól a sötétig terjed. Az arc sminkjére, például az alapozóra és a korrektorra vonatkozóan azonban nem lehet általános ajánlásokat adni. Az egyén bőréhez illő árnyalatokat kell kiválasztani.

A sötét tél számára azok az alapozók és korrektorok a legjobbak, amelyek sima vagy selymes felületűek. Kerüld sárga alapú alapozókat, mert ezek ellentétesek a természetesen hideg arcőrrel.

Bronzosító és highlighter

A sötét tél a hideg színcsaládhoz tartozik, ezért a bronzosító többnyire természetellenesen néz ki rajta. Bár a sötét tél a legbronzosabb évszakkal, az ősszel szomszédos, a bronzosító nem javítja megjelenését. A legjobb, ha teljesen kihagyod a rutinodból.
Ha kontúrozni szeretnéd az arcodat, vigyél fel egy kis highlightert, de ne vidd túlzásba, csak finoman használd.

Szem

A szemsmink árnyalataihoz bátran válogathatsz a sötét tél színpaletta semleges és kiemelő színei közül!

Szemhéjfesték

Semleges szemhéjfesték színeid a taupe és a különböző szürke árnyalatok. Télként a fekete színt is használhatod a drámaibb megjelenés érdekében. A kiemelő és árnyékoló szemhéjpúder színekhez választhatsz lilát, kéket vagy zöldet is.
Kerüld a teljesen matt felületeket, és inkább válassz enyhe csillogást.

Sötét tél smink
Sötét tél szemfesték
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus

Szempillafesték

Télként szerencséd van, mert viselhetsz a fekete szempillaspirált. Ez a szín általában túl durva a többi színcsaládhoz, de a tél elbírja. Egy másik lehetőséged a hideg, sötétszürke.

Szemceruza

A szemceruza színeid hasonlóak a szempillaspirálhoz, néhány színesebb opcióval: kék, zöld és lila árnyalatok. Egy hasznos tipp: válassz a szemedhez hasonló színű szemceruzát, hogy kiemeld őket! De a feketét is bátran használhatod!

Pirosító és rúzs

A sötét tél legszebb pirosító és az ajakszínei a pink, a piros és a lila árnyalatai.

Pirosító

A tökéletes pirosító színe az egyéni bőrtónustól függ, ezért szükség lehet próbálgatásra. A legjobb árnyalat a bőrszíned mélységétől függ. Ha világosabb a bőröd, válaszd a világosabb rózsaszíneket. A sötétebb bőrszínhez jól mutatnak a sötétebb pirosak. Kerüld a barackos vagy sárga alapú pirosítókat, mert túl melegek a jellemzőidhez.

Sötét tél smink
Sötét tél pirosító
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus

Rúzs

Számos rúzs közül választhatsz – az árnyalat a bőrszíned mélységétől függ. Tehát a színeket próbálgatni kell majd, amíg meg nem találod az árnyalataidhoz tökéletesen passzolót. Választhatsz merész színeket is, a magas kontrasztod miatt remekül állnak az intenzív árnyalatok, például a mélyvörös vagy a lila.
Ha natúr a sminked, akkor is kerüld a nude színeket, mert nem illenek a természetes jellemzőidhez, sápasztanak. Viselhetsz világosabb színeket vagy vékonyan, beütögetve felvitt rúzst is, ha túl soknak érzed az intenzív árnyalatokat.
Kerüld a túl meleg, narancs alapú rúzsokat, mert ellentétesek a hideg tónusú arcbőröddel.

Sötét tél smink
Sötét tél rúzs
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus

Körömlakk

A legszebb körömlakk árnyalataid hidegek és kontrasztosak. Kedved szerint válogathatsz a matt és fényes finish-ek közül, remekül állnak a hideg fényű fémes hatások is.

IV. Make up Look-ok

Természetes smink

A természetes smink olyan, amely utánozza természetes megjelenés jellemzőit. Egy sötét tél számára ez mélységet és intenzitást jelent. A klasszikus nude look rajtad nem fog működni. A sötét téli smink akkor a legszebb, ha mélyen intenzív. Ám ahelyett, hogy az egész arcod a sötétségbe borítanád, emeld ki egy-egy részét. A nappali sminkhez például használj egy fekete szempillaspirált, esetleg füstös szemsminket, vagy fekete tusvonalat visszafogott rúzzsal. Vagy emeld ki az ajkaid egy élénkebb színnel, és készíts minimalista szemfestést. Egyszerre ne használj a szemeden két színnél többet!

Sötét tél smink
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus
Pinterest
Sötét tél smink
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus
Pinterest
Sötét tél smink
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus

Drámai smink

A drámai megjelenésre a fenti elv érvényes. Ne keverj túl sok különböző színt. Csak használj mélyebb ajakszínt és hangsúlyosabb szemsminket.
A sötét tél számára csodás klasszikus lehetőség a füstös szemsmink, amely akkor a legszebb, ha fekete és szürke kombinációban készül. A másik lehetőség a pin-up look világos szemhéjpúderrel, cicás tussal és sötétvörös ajkakkal.

Sötét tél smink
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus
Lily Collins
Sötét tél smink
Sötét tél sminktippek
Sötét tél paletta
Sötét tél színtípus
Anne Hathaway

Figyelem! A képeken nem csak sötét tél színtípusok szerepelnek, csupán az ideális sminket ábrázolják!

Leave a Reply

%d bloggers like this: