A Kibbe testtípusok elemzése

A Kibbe testtípusok részletes elemzése

Kibbe rendszerében 13 különböző testtípus létezik, amelyek mindegyike két tengely mentén fekszik: Yin/Yang és Kontraszt/Kevert. Ha megcsináltad a Kibbe testtípus tesztet és ismered az alapfogalmakat, akkor a következőkben felfedezheted, hogy mi jellemzi az egyes típusokat és milyen stílustrükköket érdemes alkalmazni, hogy harmonikus legyen a megjelenésed.

A Kibbe által ajánlott szabások és stílusok klasszikusak, de filozófiája vagy az elmélet részelemei a hétköznapi, modern és lazább gardróbba is beépíthetőek. Nem kell hollywood-i sztárnak lenned, hogy a típusodnak megfelelően öltözz. Ha teljesen sportos-casual ruhákból áll a ruhatárad, az passzol az életmódodhoz, akkor az alkalmi ruhák kiválasztásánál fontold meg a javaslatokat.

Az alábbi leírások nem feltétlenül követik a mai divatirányzatokat, de mivel a divat körforgás, így ami jelen pillanatban elavultnak számít, az legközelebb újra reflektorfénybe kerülhet. Az elemzéseket ajánlásnak fogd fel, semmi sem kötelező. Kibbe olyan stílusokat is ajánl, amelyekkel ma már ritkán vagy egyáltalán nem találkozol a boltok kínálatában. Ha tetszik, akkor meg tudod varratni.

Kibbe típusok, Kibbe testtípusok
Kibbe teszt
Kibbe teszt magyarul

MEGJEGYZÉS: Kibbe megváltoztatta az eredeti rendszerét, és eltávolította a tiszta Természetes, a tiszta Klasszikus és a tiszta Gamine típusokat. Az alábbi leírásban még mind a 13 típus megtalálható, de ez a három típus valóban nagyon ritka. Ha a tesztben ez a három típus egyike az eredményed, akkor érdemes elolvasni az altípusait is, mert elképzelhető, hogy nem tiszta típus vagy.

KIBBE TESTTÍPUSOK:
1. Dramatikus: Éles Yang
2. Lágy dramatikus: Éles Yang, enyhe Yin hatással
3. Természetes Flamboyant: Éles Yang, Lágy Yang hatással
4. Természetes: Lágy Yang
5. Lágy Természetes: nagyon lágy Yang, Yin hatással
6. Drámai klasszikus: egyensúly a Yin és a Yang között enyhe Yang hatással
7. Klasszikus: tökéletesen kiegyensúlyozott a Yin és a Yang között
8. Lágy klasszikus: egyensúly a Yin és a Yang között, enyhe Yin hatással
9. Flamboyant Gamine: ellentétek kombinációja Yang hatással
10. Gamine: a Yin és a Yang kombinációja
11. Lágy Gamine: ellentétek kombinációja Yin hatással
12. Teátrális romantikus: extrém Yin jelleg enyhe Yang hatással
13. Romantikus: tisztán Yin

1. DRAMATIKUS

Sharp Yang, vagyis Éles Yang

A dramatikus testtípust a Sharp Yang, vagyis az Éles Yang határozza meg, az erős, éles fizikalitás, a hűvös megjelenés és a karizmatikus erő összessége.

Drámai, dramatikus Kibbe-testtípus

Jellemzők

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet az Éles Yang uralja, akkor Dramatikus típus vagy.

Válaszok: Többnyire A választ adtál mindhárom szakaszban.
Magasság: Általában középmagas vagy magas vagy, 165 cm feletti a magasságod. Hosszú a függőleges vonalad.
Testtípus: Egyenes és szögletes, hosszú vagy karcsú (inas vagy hajlékony) izomzat jellemző rád. Hosszú és karcsú lábaid és karjaid vannak.
Csontszerkezet: Szögletes, éles szélekkel, a vállaid általában szögletesek (lehetnek keskenyek is). A karod és a lábad hosszú és keskeny. Az arccsontjaid élesek vagy kiemelkedők (orr, állkapocs, arccsont).
Arcvonások: Egyenes, letisztult vonalak jellemzik. Kicsi, mandula alakú szemeid, keskeny, vékony vagy egyenes ajkaid, vannak feszes a bőröd, különösen az arc és az állkapocs környékén.
Haj: Végletes. Lehet finom és selymes (egyenes vagy enyhén hullámos) vagy nagyon durva és göndör/hullámos.
Tónusok: Bármilyen színű lehet a bőröd (meleg vagy hideg, nagy kontrasztú vagy összemosódó vonások), de jellemzően vagy nagyon világos vagy nagyon élénk színezetű.
Hová szedsz fel plusz kilókat: A súly általában a csípő és a comb felső része felett jelenik meg, nem a felsőtesten.

A Dramatikus típusra NEM jellemző:
• Homokóra alak
• Telt arcvonások (kerek szemek, telt pofi és ajkak)
• Széles vagy tompa csontszerkezet vagy arccsontok
• Alacsony, petite méret
• Tökéletes szimmetria
• Rövid vagy telt karok és lábak

Ismert Dramatikus típusok:
Joan Crawford, Greta Garbo, Lana Turner, Lauren Bacall, Rosalind Russell, Lena Horne, Alexis Smith, Katharine Hepburn, Maggie Smith, Faye Dunaway, Kathleen Turner, Jamie Lee Curtis, Barbara Carrera, Connie Sellecca, Sheryl Lee Ralph, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Taylor Swift, Michelle Dockery, Kate Moss, Olivia Culpo
Drámai, dramatikus Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A dramatikus testtípust hosszú és karcsú vonalak jellemzik, amelyek hosszúkás, férfias és erőteljes megjelenést kölcsönöznek neki. Az öltözködésben ennek a hosszúságnak és élességnek a megteremtésére kell összpontosítanod.
Keress tiszta, hosszú függőleges vonalakat, jól szabott darabokat, hogy élességet biztosíts. A hosszú és egyenes nadrágok, ruhák és kabátok rendkívül előnyösek. A sziluett legyen egyszerű, egyenes és tiszta, nagyon kevés részlettel és díszítéssel. Kerüld a colour-blocking-ot (kontrasztos színek egy-egy blokkban viselve), hogy kiemeld a hosszú függőleges vonalad. A monokromatikus színsémák például csodásan működnek rajtad.
A ruháid általános alakja legyen éles és geometrikus – háromszögek, téglalapok és bármi, ami szoborszerű, elegáns és hosszúkás, éles szélekkel. Válassz vastag és nehéz szöveteket, amelyek merevek és jól megtartják alakjukat.

TEDD

 • Tartsd a sziluetted élesen és geometrikusan (háromszögek, téglalapok).
 • Viselj szoborszerű, karcsú és hosszúkás, éles széleket (kabátoknál, dzsekiknél).
 • Válaszd a hosszú, függőleges vonalakat.
 • Viselj olyan szövetek, amelyek megtartják alakjukat.
 • Törekedj a tiszta és minimalista részletekre.
 • Válassz monokróm szetteket.
 • A minták legyenek merészek és geometrikusak.
 • Az egyszínű színvilág illik a legjobban hozzád.
 • Elegáns, egyenes esés.
 • Mindig szettekben gondolkodj.

NE TEDD

 • Lekerekített, fodros részletek.
 • A túl finom vagy törékeny megoldások.
 • Átlátszó, könnyű anyagok.
 • Testre tapadó ruhák.
 • Rendkívül durva, nehéz textúrák.
 • Lágy, folytonos vonalak.
 • Struktúra nélküli sziluettek, alaktalan szabások.
 • Megtört vagy vízszintes vonalak.
 • Color-blocking.
 • Apró, zsúfolt és túl díszes részletek (fodrok, csipkék, tollak, masnik).
 • Peplum fazon, húzott derék.
 • Rakott vagy körszoknya.

Fazonok és sziluettek

A ruhák szabása a kulcsa a megjelenésednek. Bármilyen a személyiséged, a hangulatod, bárhogy öltözöl is, válassz éles és geometrikus formákat. Háromszögek, téglalapok és minden, ami szoborszerű, formázott, sima és hosszúkás, éles szélekkel. A hosszú, függőleges vonalak hangsúlyozzák szépséged, magasságod, függőleges vonalad. Válassz elegáns, hosszan aláomló, egyenes esésű fazonokat.

Anyagok és textúrák

Az alakjukat, formájukat megőrző anyagok a legjobbak a számodra. Lehet közepes vagy nehezebb szövet, matt vagy bársonyos felületű is. A textúrák legyenek szorosan szőttek, a fényes szövetek pedig nagyon merevek és ultrafényesek. Az olasz tweed, a vastag gabardin, a twill, a faille (könnyű selyemszövet), a merev brokát és a nehéz szatén csodásan illik hozzád. Viselhetsz könnyebb anyagokat is, de legyenek jól szabottak és strukturáltak az ezekből készült ruháid.

Színek és minták

Mindig gondolkodj „tetőtől talpig” színvilágban. A mély, sötét semleges színek különösen hatásosak rajtad, ha a színkombinációk merészeknek, de elegánsak. A világos és sötét árnyalatok kombinálásával ezt könnyedén eléred. Szintén lenyűgöző leszel, ha pasztell színt viselsz monokróm szettben.
A minták legyenek merészek és geometrikusak (csíkok, sávok, aszimmetrikus és szabálytalan alakzatok) A legjobb, ha merész színkombinációkat és magas kontrasztú szetteket viselsz. A retro helyett a kortárs képzőművészetből inspirálódj.

Részletek

A részletek legyenek tiszták és minimalisták, hogy illeszkedjenek a szoborszerű testedhez. Válassz merész, sodró geometriai mintákat, szögletes alakzatokat és éles éleket. Szögletes, éles váll-megoldások (a válltömés alap), tiszta, szögletes nyakkivágások (mély V kivágás, garbó, magas mandarin-kivágás, levágott gallérok, nyakpántok, férfias szabások – mind illenek a függőleges vonaladhoz. Viselj jól szabott darabokat olyan részletekkel, mint a mandzsetta, éles hajtások, hajtókák, stb.

Drámai, dramatikus Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

Különálló darabok helyett gondolkodj mindig szettekben, mert a mix and match nem illik az eleganciádhoz. Az egyes daraboknak passzolniuk kell egymáshoz.

Kabátokból és blézerekből/dzsekikből válaszd a jól szabott darabokat, hangsúlyos vállakkal. Legyenek hosszítottak, legalább a comb közepéig érjenek. Ha rövidebb, crop fazont viselnél, akkor az legyen olasz stílusú, jól szabott, épített szabású. A kétsoros gombolás is remek választás.

A szoknyád legyen egyenes és hosszú. A legjobb, ha legalább a térd alá ér, de a hosszú függőleges vonalad miatt igazán a maxi szoknyákban tündökölsz. Bővülő szoknyából az az ideális, amely enyhén szélesedik a deréktól a térdig. Nadrágból az egyenes, férfias szabású, valamint a mélyen tűzött élvonalú darabok passzolnak a vonalaidhoz.

Blúzokból a jól szabott, elegáns fazonokat viseld, kötött pulóverekből szintén az elegáns, könnyű, bordázott kötésűt válaszd. Csodásan állnak a hosszú kardigánok, éles vállakkal.

Egyrészes ruháid legyenek hosszúk, jól szabottak, éles vállvonalakkal. Ilyenek például a kabátruhák, az egyenes, 20-as évek stílusát idéző és a nagyon keskenyen keresztbe szabott ruhák. Ha a derekad hangsúlyoznád, válassz nagyon széles, geometriai alakú övet. Az ejtett derék és a derék nélküli stílus is elegáns, ha nem bő a fazon.

Alkalmi darabjaid is legyenek geometrikusak, hosszú függőleges vonalakkal. Fémes vagy sima anyagok, jól szabott fazonok. Viselj szögletes kivágásokat és hangsúlyozd a vállaid. Hordhatsz jól szabott szmokingot vagy kosztümöt, hosszú estélyit vagy nyakpántos ruhát.

Kiegészítők

A kiegészítőid is legyenek élesek, szögletesek, és geometriai alakúak. Cipőből passzolnak hozzád az éles vonalakkal rendelkező és szögletes darabok. Magas, egyenes sarok, vékony talp és elegánsan nyújtott orr. Táskád is legyen geometrikus alakú, szögletes boríték, clutch vagy strukturált doboztáska. Övekből válassz merész és széles fazont, aszimmetrikus vagy geometriai csattal. A derék helyett a csípődön legyen a hangsúly. Viselj fiús kalapokat, széles karimával és éles szélekkel. Ékszereid legyenek elegánsak, nagy hangsúlyt fektetve a merész, modern formákra. Hordhatsz vékony, éles darabokat, akárcsak avantgárd műalkotásokat. Jól működnek az aszimmetrikus formák is. Ékszereid lehetnek nagyok, de ne válassz túl terjedelmes darabokat.

Szépség

Haj

A legjobb, ha a hajad elegáns és sima fazonú, és az arcodból elfésülve viseled, hogy hangsúlyozd az arcod csontszerkezetét. A fazon legyen szögletes, geometriai. A szín pedig élénk és kontrasztos, függetlenül az árnyalattól vagy a színmélységtől. Ne melíroztass, és semmilyen más formában se lágyíts a hajszíneden, mert öregíteni fog.

Smink

A smink is hangsúlyozza az éles jellemzőid. Magas kontrasztot eredményeznek a füstös szemek, a kontúrozott arc és a sötét ajkak a semleges bőrrel.

Drámai, dramatikus Kibbe-testtípus

2. LÁGY DRAMATIKUS

Sharp Yang, vagyis Éles Yang csontszerkezet + Yin testhús/arcvonások

A lágy dramatikus testtípust a Sharp Yang határozza meg, Yin hatással. Veleszületetten merész, karizmatikus és kreatív vagy (Yang), ugyanakkor érzéki, bájos és befogadó (Yin) is. Ez a típus a merész, egzotikus fizikalitás és erős érzékiség kombinációja.

Lágy drámai, dramatikus Kibbe-testtípus

Jellemzők

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet az Éles Yang uralja, Yin hatással, akkor Lágy Dramatikus típus vagy.

Válaszok: A legtöbb válaszod A, néhány D vagy E válaszod volt a testhús és az arcvonások kategóriában.
Magasság: Általában középmagas vagy magas vagy, 165 cm feletti a magasságod. Hosszú a függőleges vonalad.
Testtípus: Telt vagy a mell és a csípő tájékán. Hosszú lábaid és karjaid vannak, felkarodra és combodra könnyen felrakódnak a plusz kilók. Derekad közepes méretű, ha hízol, vastagabbá válhat.
Csontszerkezet: Nagy és szögletes. Végtagjaid hosszúk, a kezed és a lábad szintén hosszú, lehet keskeny vagy széles is. Az arccsontjaid kiemelkedőek vagy élesek (orr, arccsont, állkapocs). Ha keskeny a csontszerkezeted (különösen a vállaid, kezeid, lábaid, csuklód), akkor törékenynek is tűnhetsz. Ugyanakkor a rendkívül hosszú függőleges vonalad ellensúlyozza a keskeny csontokat.
Arcvonások: Telt, buja, érzéki és egzotikus. Nagy szemeid, telt ajkaid és húsos arcod van.
Haj: Végletes textúra. Lehet finom és selymes (egyenes vagy enyhén hullámos) vagy nagyon durva és göndör/hullámos.
Tónusok: Bármilyen színű lehet a bőröd (meleg vagy hideg, nagy kontrasztú vagy összemosódó vonások), de jellemzően vagy nagyon világos vagy nagyon élénk, gazdag színezetű.
Hová szedsz fel plusz kilókat: A súly általában a mell, a csípő, a derék, a comb, a felkar és leginkább az arcon jelenik meg.

A Lágy Dramatikus típusra NEM jellemző:
• Fiús alak
• Kicsi kéz és láb, finom csontozat
• Túl vékony, vagy alacsony termet, rövid végtagokkal
• Finom vagy kicsi arc
• Szimmetria a test vagy az arcvonások tekintetében

Ismert Lágy Dramatikus típusok:
Sophia Loren, Anne Bancroft, Maria Callas, Raquel Welch, Ava Gardner, Barbra Streisand, Anita Morris, Jacqueline de Ribes, Diahann Carroll, Marlene Dietrich, Connie Sellecca, Christina Hendricks, Rita Hayworth

Hogyan öltözz?

A Dramatikus testtípushoz hasonlóan, a Lágy Dramatikus típust is hosszú és karcsú vonalak jellemzik, szögletes csontokkal, de a test húsából és az arcvonásaiból adódóan a kerekség és a lágyság is meghatározó (Yin hatás), így megjelenésed rendkívül nőies. Ugyanakkor, a Lágy Dramatikus típus mégiscsak drámai megjelenésű, ezért öltözködésedben a hosszú, tiszta vonalakra kell törekedned – némi lágysággal, amelyet lágy esésű szabásokkal és a derék hangsúlyozásával tudsz elérni. Hasonlóan, lágyítják a vonalaid a nagy virágos és akvarell minták, valamint a lágy esésű anyagok. Ruháid szabása legyen tiszta és nagy volumenű, kissé lekerekített élekkel. Törekedj a T-sziluett létrehozására (széles vállvonal, hosszú esés). Kerüld a color-blocking-ot és a túl sok részletet.

TEDD

 • Válassz merész geometriai fazonokat, puha élekkel vagy oversize szabásokat.
 • Előnyös a T-sziluett (széles vállak, hosszúkás, függőleges vonallal), amely aláomlik.
 • Viselj merész és drámái színeket.
 • A minták legyenek feltűnőek, vad és ornametikus formájúak vagy akvarellek. Előnyösek a nagy és stilizált virágminták, valamint az állatminta.
 • Válassz könnyű anyagokat, amelyeknek szép és elegáns az esése (selyem, krepp, challis – lágy selyem- vagy gyapjúszövet, vászon, jersey).

NE TEDD

 • Éles szélű geometriai fazonok.
 • Kicsi, finom formák.
 • Szimmetrikus szabások.
 • Túl szoros vagy alaktalan sziluettek.
 • Nehéz szövetek, amelyek formája merev. Durva textúrák.
 • Mix and match.
 • Éles geometriai minták, “cuki” printek.
 • Egyszerű, minimalista részletek.
 • Crop blézerek.
 • Széles, buggyos nadrág.

Fazonok és sziluettek

A legjobban a Diva Chic kifejezés foglalja össze, hogyan érdemes a Lágy Dramatikus típusnak öltözni. Ha ki szeretnéd fejezni a merész Yang lényedet, és a Ying vonásaid lágyságát, akkor válassz merész és sodró geometriai vonalakat, amelyeket a keskeny és lágy esésű vonalakkal tompítasz. A kiegészítőid és a részletek legyenek oversize méretűek. A vállvonal legyen hangsúlyos és széles, valamint emeld ki a hosszú függőleges vonalad. Törekedj mindig a fent említett T-sziluett kialakítására.

Anyagok és textúrák

A könnyű anyagok a legjobbak a számodra, a nehéz szövetek merevek és formátlanok lesznek rajtad. Válassz jersey-t, selymet, challis-t, kreppszövetet, stb., ugyanis ezek biztosítják azt a lágyságot, amelyet a Yin jelleged megkövetel. Érzéki vonást kölcsönöznek a megjelenésednek, amely finom eleganciát áraszt. A lágy, aláomló esésű kelmék csodásan illenek hozzád.

Színek és minták

Színekben a legjobbak a merész és drámai árnyalatok. Ne viselj unalmas színeket! A világos és sötét árnyalatok kombinálásával ragyogó hatást érhetsz el. Szintén lenyűgöző leszel, ha pasztell színt viselsz monokróm szettben. Arra figyelj, hogy ha egyszínű az öltözéked, akkor válassz élénk színű, letisztult kiegészítőt hozzá.
Mintákból jöhetnek a merész, vad és díszes formák, stilizált, nagy méretű virágok, állatminta. Remek választás a szabálytalan formájú print, puha vagy lekerekített élekkel.

Részletek

A részletek legyenek feltűnőek, túlméretezettek és pazarok, hogy illeszkedjenek a dívás testedhez, és kiemeljék eleganciád és rendkívüli karizmád. Válaszd a nyakkivágások, -vonalak szélsőséges formáit (drámai, mély vagy fenséges, magas kivágás). Viselj drapériás, mélyen aláomló, fodros és puha felsőrészeket. A részletek legyenek drámaiak, óriási masnik, fodrok vagy egyéb applikált megoldások, a hajtókák hatalmasak és puhák. A széles vállakat hangsúlyozd puhán lekerekített válltöméssel.

Lágy drámai, dramatikus Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

Különálló darabok helyett gondolkodj mindig szettekben, mert a mix and match nem illik az eleganciádhoz. Az egyes daraboknak passzolniuk kell egymáshoz. A szettekben vegyítsd a buja textúrákat, a gazdag színeket és a fényűző mintákat, így a hosszúkás vonalad nem szakad meg.

Kabátokból és blézerekből/dzsekikből válaszd a széles vállú darabokat. Legyenek hosszítottak, legalább a comb közepéig érjenek és készüljenek könnyű anyagból, hogy biztosítsák a lágyan aláomló hatást. A szabásuk legyen enyhén strukturált, puha részletekkel (hajtókák, zsebek).

A szoknyád legyen egyenes és hosszú. A legjobb, ha legalább a térd alá ér, de a hosszú függőleges vonalad miatt igazán a maxi szoknyákban tündökölsz. Viselhetsz rövid szoknyát is, de kombináld hosszabb kabáttal. Nadrágból az egyenes, férfias szabású, valamint a mélyen tűzött élvonalú darabok passzolnak a vonalaidhoz. A részletek legyenek puhák és hosszúkás vonalúak.

Blúzokból a lágy fazonokat viseld, széles vállakkal, drapériás dekoltázzsal és ujjakkal. Jöhetnek a túlméretezett részletek (masnik, rátétek). Az anyagok legyenek könnyűek, puhák vagy fényesek.

Kötött pulóverekből szintén a könnyű, bordázott kötésű darabokat válaszd, amelyek követik a test vonalát és széles a válluk. Csodásan állnak a merész minták és a díszítések.

Egyrészes ruháid legyenek hosszúk, lágyan aláomló, drapériás fazonok, széles vállvonalakkal. Viselj bátran díszített, oversize ruhákat. Az ejtett derék remekül illik a formáidhoz, de viselhetsz derékhangsúlyos ruhákat is, amennyiben széles vállakkal és bővülő szoknyával rendelkeznek.

Alkalmi darabjaid is legyenek lágy esésűek, hosszú függőleges vonalakkal, puha anyagokból. Hangsúlyozd a vállaid, vagy viselj magasan felsliccelt ruhákat. Remekül állnak az estélyik, a kosztümök és a koktélruhák is.

Kiegészítők

Cipőből passzolnak hozzád a kúpos vonalakkal rendelkező és szögletes darabok. Magas, keskeny sarok, vékony talp és elegánsan nyújtott orr vagy egy a lábból a lehető legtöbbet megmutató fazon. Táskád legyen lekerekített alakú, oversize és feltűnő darab. Övekből válassz merész és széles fazont, amely elasztikus és díszes csattal rendelkezik. Kalapból viselj drámai, teátrális oversize fazonokat. Ékszereid legyenek vastagok, túldíszítettek és csillogóak, hogy passzoljanak a dívás énedhez.

Szépség

Haj

A legjobb, ha a hajad gondosan ápolt és mindig beszárított, ugyanakkor puha és érzéki. Passzolnak hozzák a feltűnő vágások, a geometria vonalak, lágyabb élekkel. A szín legyen élénk, gazdag és merész, függetlenül az árnyalattól vagy a színmélységtől.

Smink

A smink is hangsúlyozza a dívás jellemzőid, csodás szemeid, arcod és ajkaid. A merész színválasztás drámát ad, míg az éles szögek nélküli, elmosódott vonalak a lágyságot emelik ki. Nappal is viselhetsz teljes sminket, illik hozzád. Este pedig jöhet a csillogás, merész szem, élénk színekkel, feltűnő, de színben passzoló rúzzsal. A minimalista smink nem a te asztalod, hasonlóan a füstös stílushoz, mert nem elég fényes.

Lágy drámai, dramatikus Kibbe-testtípus

3. TERMÉSZETES FLAMBOYANT

Sharp Yang, vagyis Éles Yang csontszerkezet + Soft Yang, vagyis Lágy Yang testhús/arcvonások

A Természetes Flamboyant testtípust az Éles Yang határozza meg, Lágy Yang hatással, és ez a merész, erős fizikalitás és a szabad szellem kombinációja.

Természetes Flamboyant Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet az Éles Yang uralja, Lágy Yang hatással, akkor Természetes Flamboyant típus vagy.

Válaszok: A legtöbb válaszod B, néhány A válasszal a csontszerkezet kérdéseire.
Magasság: Jellemzően közép- vagy nagyon magas, 165 cm-nél magasabb vagy. Hosszú a függőleges vonalad.
Testtípus: Egyenes és szögletes (széles, nem éles). A karjaid és a lábaid az izmos felé hajlanak. A melled és a csípőd általában lapos vagy egyenes.
Csontszerkezet: Nagy és szögletes, tompa élekkel. Széles és szögletes csontjaid vannak. Széles vállak, hosszú karok és lábak jellemeznek. Nagyok a kezeid és a lábaid (általában kissé szélesek, de lehetnek keskenyek is, hosszú ujjakkal és lábujjakkal). Az arccsontjaid szélesek vagy kiemelkedőek (orr, arc, állkapocs – tompa, nem éles).
Arcvonások: A szemeid lehetnek nagyon nagyok és nyitottak, vagy nagyon egyenesek és kicsik. Az ajkaid egyenesek és kissé vékonyak. Az arcod általában feszes.
Haj: Végletes textúra. Lehet egyenes és finom, vagy nagyon vastag és hullámos/göndör is a hajad.
Tónusok: Bármilyen színű lehet a bőröd, és hajlamos vagy a szeplőkre és napfoltokra.
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, a tested hajlamos négyzetessé és zömökké, az arcod pedig húsossá és puffadttá válik. A túlsúly elsősorban deréktól lefelé halmozódik.

A Természetes Flamboyant típusra NEM jellemző:
• Gömbölyű, telt test, erős mellkassal és csípővel
• Homokóra alak
• Finom arcvonások kicsi vagy éles csontokkal
• Egzotikus arcvonások
• Alacsony, petite méret
• Szimmetrikus testalkat, csontfelépítés vagy arcvonások
• Éles vagy rendkívül keskeny csontfelépítés

Ismert Természetes Flamboyant típusok:
Diana, Jennifer Lawrence, Colleen Dewhurst, Gwyneth Paltrow, Cindy Crawford, Charlize Theron, Claudia Schiffer, Brooke Shields, Nicole Kidman, Cameron Diaz, Julia Roberts, Amy Adams, Ursula Andress, Heidi Klum, Emma Stone, Natalie Dormer

Természetes Flamboyant Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A Természetes Flamboyant testtípusát hosszú, széles vonalak jellemzik, tompa élekkel. Kicsit nagyobb szögletességgel rendelkezik (a Yang-befolyás miatt), mint a tiszta Természetes testtípus. A legelőnyösebbek azok a fazonok amelyek hosszú vonalúak, lazább szabásúak és nem strukturáltak. Viselj merész hosszú és egyenes szabásokat, amelyek nem derékhangsúlyosak vagy laza, oversize ruhákat (például bő nadrág, hosszú kabát és kardigán, valamint hosszú sálak). Az aszimmetrikus elemek segítenek megőrizni a ruhák strukturálatlan fazonját. Válassz texturált szöveteket és aszimmetrikus printeket és viselj vad és szokatlan színkombinációkat.

TEDD

 • Válassz merész geometriai fazonokat, lekerekített élekkel.
 • Viselj oversize, aszimmetrikus szabásokat, szintén lekerekített élekkel vagy szabálytalan geometriai formákat.
 • A sziluett legyen strukturálatlan.
 • Bátran hordhatsz merész, elsöprő vonalakat: hosszú és egyenes.
 • Előnyös a T-alakú sziluett.
 • Viselj merész és élénk színeket, gazdag, izgalmas tónusokat.
 • Természetes és merész minták.
 • Természetes típusként illik hozzád a bőr, a velúr és a puha plüss is.
 • Választhatsz könnyű vagy nehéz anyagokat.
 • A nyakkivágások legyenek lazák és nyitottak (széles, csónaknyak stb.)

NE TEDD

 • Éles szélű geometriai fazonok.
 • Túldíszített, bonyolult formák.
 • Szimmetrikus szabások.
 • Kicsi, szimmetrikus részletek.
 • Túl szoros vagy testre szabott sziluettek.
 • Derékhangsúlyos szabások.
 • Homokóra sziluett.
 • Monokróm szettek élénk szín nélkül.
 • Tört, lágy színű szettek.
 • Átlátszó vagy nagyon fényes anyagok.
 • Szűk nadrágok.
 • Minimalista ékszerek.

Fazonok és sziluettek

Veleszületetten merész, karizmatikus, innovatív, kreatív és impulzív személyiség vagy. Nyitott, meleg, barátságos – megközelíthető. A Dramatikus típussal vannak közös jellemzőid, de elsősorban Természetes típus vagy. Egy kis drámával megfűszerezheted és felpezsdítheted az öltözködésed, de ne vidd túlzásba. Stílusodat úgy lehetne leírni, hogy Free Spirit Chic, vagyis szabad-szellemű sikk. A legjobban a strukturálatlan, túlméretezett vagy szabálytalan geometriai alakzatokból álló szabások állnak, puha élekkel. A vonalak legyenek lazák és sodróak, merészek, hangsúlyozva a függőleges és vízszintes vonalakat. Viselhetsz oversize, aszimmetrikus fazonokat, lekerekített élekkel, de a T-vonalú sziluett is előnyös. A merev, szigorú szabást azonban hanyagold, mert ellentétes a melegségeddel és nyitottságoddal.

Anyagok és textúrák

Viselhetsz könnyű és nehéz anyagokat is. A durvább felület jobban illik hozzád, mint a sima textúra. Estére választhatsz fényes kelméket, ha súlyosabbak (merev szatén, brokát, fémszálas anyag). Nappal előnyösebb ha csak textúrája van az anyagnak, nem túl fényes (nyers selyem, shantung-selyem). Passzol hozzád a bőr, a nyersbőr és a puha plüss is. Szövetekből viselhetsz ultravékony vagy nehéz típust is. A kötött anyag legyen vastag, durva vagy ultra-puha. A vékony vagy bordázott kötött anyag oversize fazonban előnyös. A textúrák művészi keverése különösen előnyös a számodra.

Színek és minták

Színekben a legjobbak a merész, gazdag és élénk árnyalatok. Passzolnak hozzák a vad és szokatlan színkombinációk, amelyek a szabad szellemed fejezik ki. Hasonlóan előnyösek a gazdag árnyalatú semleges színek, érdekes textúrákban. A monokróm szettek unalmasnak tűnnek rajtad, érdemes élénk árnyalatokat viselni.
Mintából is válassz merész és élénk verziókat, amelyek absztrakt geometriai, szabálytalan formákban vagy puha élű aszimmetriákban jelennek meg. Remek választás például az állatminta, a trópusi print és minden olyan motívum, amely kifinomult és természetes.

Részletek

A részletek legyenek egyszerűek vagy merészek, túlméretesek, szabálytalanok, aszimmetrikusak és lazák. A túldíszített megoldások nem felelnek meg a természetes lényednek. Válassz laza, nyitott és sallangmentes nyakkivágásokat (mély V-nyak, csónaknyak, stb.) A szegélyek, hajtókák, mandzsetták legyenek egyszerűek. A vállaknál arra figyelj, hogy szélesek, de ne élesek legyenek. A derékvonal legyen hosszú, ejtett. Kerüld a derék hangsúlyozását, mert megtöri az erős függőleges vonalad. A behúzások, tűzések legyenek mélyek és hosszúak, és inkább az alsótestet hangsúlyozzák. Az ujjak lehetnek egyszerűek vagy szélesebbek, a lényeg, hogy szabadon tudj mozogni. A ráncok legyenek puhák és nem túl mélyek.

Természetes Flamboyant Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

Bátran kombinálhatod a különböző ruhadarabokat, ugyanis számodra kiváló a mix and match hatás, de mindig ügyelj arra, hogy a szetted alapja hosszúkás függőleges vonal legyen, hangsúlyos vállakkal.

Kabátokból és blézerekből/dzsekikből válaszd a széles vállú darabokat. Legyenek hosszítottak, strukturálatlanok és lazák. Érjenek legalább a comb közepéig. A legjobb az egyszerű, oversize részletek rendelkező kabát, vagy a kétsoros gombolású stílus.

A szoknyád legyen egyenes és hosszú, de ne szigorú vonalvezetésű. Viselhetsz széles, A-vonalú szoknyát is, mélyebben ráncolva, valamint rövid, egyenes szoknyát is, ha oversize felsőrésszel kombinálod. A derékvonal legyen ejtett. Azok a szoknyák a legjobbak, amelyek a vádliig, vagy azon túl érnek.

Nadrágból a bő és laza szabású darabok passzolnak a vonalaidhoz. Előnyösek például a férfias fazonok, amelyek kissé szélesebb szárúak és mélyen tűzött az élvonaluk. Viselhetsz nagy zsebeket, lágy felhajtásokat és bővebb, szatén alkalmi nadrágokat is.

Blúzokból a laza fazonokat viseld, egyszerű részletekkel. A legjobbak a széles és vízszintes vagy mély kivágások, amelyek nem korlátoznak a mozgásban.

Kötött pulóverekből a hosszú, laza és merész darabokat válaszd. A legjobbak a vastag, chunky kötésűek vagy az extrapuha darbok. A minták legyenek feltűnőek és túlméretezettek. Ha vékony kötésű pulóvert viselsz, akkor az legyen oversize. Hangsúlyozd a vállad, akár válltöméssel is.

Egyrészes ruháid legyenek merészek és elsöprőek. A vállhangsúlyos szabások és az ejtett derék remekül illik a formáidhoz, de viselhetsz egyenes ruhákat, bővebb és kicsit vékonyabb fazonban is. A ruhák díszítése (fodrok, rátétek, stb.) az szoknyarész alján jelenjenek csak meg és legyenek merészek vagy absztrakt formájúak.

Alkalmi darabjaid is legyenek laza kivágásúak. Hordj merész mintákat, lágy esésű, fényes vagy sima anyagokat. Minimalista és maximalista is lehetsz a részleteket illetően. Hangsúlyozd a vállaid, vagy viselj strukturálatlan estélyi ruhákat, ejtett derékkal. Remekül állnak a kaftánok, a pizsama stílusú alkalmi nadrágok is.

Kiegészítők

Kiegészítőiddel kiélheted a drámai éned. Oversize, egzotikus ékszerek, bohó, népies kiegészítők – mintha műalkotások lennének. Az egyetlen szabály, hogy a formák legyenek vaskosan geometriaiak, puha élűek vagy szabálytalan alakúak. Cipőből válassz szögletes vonalút, de puha szélűt. A lapos cipők legyenek letisztultak és akár férfias darabokat is hordhatsz. Alkalmi cipőnek olyat válassz, amely a legtöbb bőrt mutatja. Táskából a nagyméretű és strukturált vagy strukturálatlan darabok passzolnak hozzád, estére például egy doboz alakú táska fémes anyagból. Az öveid legyenek eredetiek és egyediek, merész csatokkal (kézzel faragott, aszimmetrikus). Viselhetsz kalapokat is, az oversize, merész és strukturálatlan fazonok illenek hozzád. Az ékszerek a megjelenésed legfontosabb elemei. Megmutatják kifinomultságod, valamint lehetőséget adnak arra, hogy kifejezd kreativitásod. A merész, nehéz darabok elengedhetetlenek a számodra. Az oversize vagy aszimmetrikus ékszerek remekül passzolnak hozzád. Kiváló a „hordható művészet” stílus, viselj olyan darabokat, amelyek úgy néznek ki, mintha egy drága galériában, vagy egy egzotikus utazáson vetted volna.

Szépség

Haj

A legjobb, ha a hajad gondosan ápolt és mindig beszárított, ugyanakkor puha és érzéki. Passzolnak hozzák a feltűnő vágások, a geometria vonalak, lágyabb élekkel. A szín legyen élénk, gazdag és merész, függetlenül az árnyalattól vagy a színmélységtől.

Smink

A smink is hangsúlyozza a kifinomult, de egzotikus jellemzőid, csodás szemeid, arcod és ajkaid. Sminkelj erős kontúrokkal, drámai szemekkel és erős ajkakkal, de nem legyen túlzottan színes az összhatás. Kerüld a túl mesterséges megjelenést és a túlzott csillogást, valamint a minimalista sminket is. Használj fagyos árnyalatokat, mert elegánsak, az ajkaid pedig legyenek fényesek.

Természetes Flamboyant Kibbe-testtípus smink és haj

4. TERMÉSZETES

Soft Yang, vagyis Lágy Yang

A természetes testtípust a Soft Yang, vagyis a Lágy Yang határozza meg, az egy kissé széles és szögletes fizikalitás, valamint a friss és nyitott szellem együttese.

 Természetes Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet az Lágy Yang uralja, akkor Természetes típus vagy.

Válaszok: A legtöbb válaszod B minden szakaszban.
Magasság: Jellemzően közép- vagy kissé magas, 176 cm-nél alacsonyabb vagy. Hosszú a függőleges vonalad.
Testtípus: Egyenes és izmos. A derekad nem hangsúlyos, esetleg hosszabb vonalú. Lapos a csípőd és kissé a mellkasod is. A karjaid és a lábaid hosszabbak.
Csontszerkezet: Kissé egyenes. Enyhén szögletes csontjaid vannak, tompa élekkel. Széles vállak, hosszú vagy közepesen hosszú kezek és lábak jellemeznek. Az arccsontjaid (orr, arc, állkapocs) tompák és szögletesek.
Arcvonások: Arcod széles, tompa vagy szabálytalan. A szemeid lehetnek kicsik vagy közepes méretűek. Az ajkaid egyenesek és kissé vékonyak. Az arcod általában feszes.
Haj: Bármilyen textúra lehetséges, de a hajad gyakran közép- vagy vastagszálú, enyhén matt felülettel.
Tónusok: Bármilyen színű lehet a bőröd, de általában alacsony a kontraszt és lágy a bőrtónusod. Könnyen lebarnulsz.
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, a tested hajlamos egyenes maradni, vagy kissé négyzetesebbé válni.

A Természetes típusra NEM jellemző:
• Homokóra alkat
• Rendkívül alacsony, petite vagy rendkívül magas termet
• Túl egzotikus vagy hangsúlyos vonások
• Szimmetria, egyenletes arcvonásokkal
• Rendkívül éles tulajdonságok
• Fiúsan vékony alak, izomzat nélküli végtagokkal

Ismert Természetes típusok:
Liv Tyler, Karen Allen, Ally Sheedy, Ali MacGraw, Angelina Jolie, Carol Burnett, Chris Evert Lloyd

Természetes Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A Természetes testtípust hosszú, de széles vonalak jellemzik, tompa (kissé lekerekített) élekkel. Az öltözködésben arra kell törekedni, hogy laza körvonalakat alkalmazz és adj némi mozgást az egyenes sziluettedhez. A szabások legyenek lazák és egyenesek, enyhén szabottak vagy strukturálatlanok. Keskenyebb, karcsú vonalat alakíts ki, de laza módon. A hosszú fazonok, különösen amelyek lazán aláomlanak, például a hosszabb sálak és kardigánok remekül illeszkednek a hosszú vonaladhoz. Viselj aszimmetrikus és oversize szabásokat, de ne szélesítsd túl a sziluetted szögletes fazonokkal. Válassz texturált és természetes szöveteket, mint például a vászon, a gyapjú és a velúr, valamint lágy szélű geometriai mintákat (kockás, csíkos, paisley stb.) Aszimmetrikus, szabálytalan formájú printekkel is fokozhatod a hatást. A merész színkombinációk segítenek az egyenes test optikai megtörésében.

TEDD

 • Mix and match.
 • Viselj laza, egyenes vonalakat.
 • Válaszd a lágyan szabott darabokat.
 • Előnyösek a hosszabb, a comb közepéig érő fazonok.
 • Viselj minimalista részleteket.
 • A sziluett legyen strukturálatlan.
 • A körvonal legyen keskeny, de nem a testre tapadva.
 • A legjobbak az egyszerű és mély kivágások (csónaknyak, V-kivágás).
 • Hord természetes és puha élű geometriai minták.
 • Csodásak az absztrakt minták.

NE TEDD

 • Éles geometriai vonalak.
 • Kerek és díszes formák.
 • Jól szabott, strukturált szabások.
 • Éles részletek.
 • Túl oversize sziluettek.
 • Monokróm szettek.
 • Átlátszó anyagok.
 • Fodros, túldíszített elemek.
 • Zárt, túl szigorú szabásvonalak.
 • Peplum, húzott derék, crop fazon.

Fazonok és sziluettek

Megjelenésedre, amit a Lágy Yang befolyásol, a Girl Next Door Chic a jellemző, te vagy a lány a szomszédból, aki szabad-szellemű, melegszívű, vicces, nyitott és megközelíthető. Öltözködésedben a frissességre és a lazaságra helyezd a hangsúlyt. Viselj strukturálatlan szabásokat, puha szélű geometriai formákat. Előnyösek a puha, hosszú vonalak, lekerekített élű négyzetek, szabálytalan alakú és puha aszimmetrikus formák. Sziluetted legyen laza, egyenes, de egyben vékony is.

Anyagok és textúrák

Viselhetsz puha és durva textúrájú anyagokat is. A gyűrt hatású és a kötött szövetek is kiválóak a számodra. Kötöttből választhatsz bármilyen vastagságút. A legjobbak a középsúlyú kelmék (nyers selyem, len). A velúr, a lágy bőr és az olyan lágy esésű anyagok, mint a nehezebb jersey is tökéletesen működnek. A felület nappal legyen inkább matt, este jöhet a csillogás (fémes felületű, lamé, vastag brokát).

Színek és minták

A színekben igazán kibontakoztathatod kreativitásod. Viselj élénk, lendületes és vad színkombinációkat. A semleges árnyalatok jól működnek, ha gyönyörű textúrájú a szövet (nyers selyem, len, stb.) és élénk kiegészítőkkel viseled. Megszeghetsz minden szabályt, ha a színekről van szó.
A mintákból a legjobbak a puha élű geometriai elemek (kockás, csíkos, paisley stb.), valamint a szabálytalan formájú funky printek (absztrakt aszimmetria, levelek, állatminta stb.). A minták mérete legyen közepes vagy kissé nagyobb. A színeik pedig vagy nagyon vad és szokatlan, vagy lágyabb és természetesebb.

Részletek

A részletek legyenek egyszerűek, minimalisták. A túldíszített megoldások nem felelnek meg a természetes lényednek. A strukturálatlan és enyhén szabott részletek a legjobbak. Válassz laza, nyitott és egyszerű nyakkivágásokat (lágy kerek nyak, mély V-nyak, csónaknyak, stb.) a casual chic megteremtése érdekében. Lekerekített válltömések, tiszta vonalú hajtókák, vagy anélküli darabok illenek hozzád. A hajtások legyenek lágyak és mélyek. Az ejtett derekú és vállú megoldások szintén kiválóak. A hímzések, lyuk-hímzések és a durvább csipke is fokozza a megjelenésed természetességét.

 Természetes Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

Bátran kombinálhatod a különböző ruhadarabokat, ugyanis számodra kiváló a mix and match hatás. Ha konzervatívabb a stílusod, akkor is passzol hozzád a minták és színek művészi keverése. Előnyös számodra a sportosan elegáns stílus is.

Kabátokból és blézerekből/dzsekikből válaszd a laza, strukturálatlan darabokat. Legyenek hosszítottak, érjenek legalább a comb felső részéig. Előnyösek a puha válltömések, texturált felületek. Választhatsz galléros és gallér nélküli kabátot és hosszú kardigán vagy strukturálatlan, nyitott, kétsoros gombolású fazonút is.

A szoknyád legyen egyenes, de ne szigorú vonalvezetésű. A csípő vonala maradjon keskeny. Ha bővebb szoknyát szeretnél viselni, akkor válassz hosszabb, legalább a vádli közepéig érő fazont. Nadrágból szinte bármilyen stílusút hordhatsz a casualtól az elegánsig. Lehet elasztikus derekú vagy húzózsinóros, farmer vagy szaténos alkalmi nadrág.

Blúzokból a laza fazonokat viseld, nyitott dekoltázzsal, egyszerű részletekkel. A legjobbak a könnyű anyagok, strukturálatlan fazonok.

Kötött pulóverekből szinte minden jól áll, vastag, bordás, csavart stb. A minták legyenek feltűnőek és túlméretezettek. Hangsúlyozd a vállad, akár válltöméssel is.

Egyrészes ruháid legyenek egyszerűek, lazák és strukturálatlanok. A puhán szabott stílusok jól működnek rajtad, akárcsak az ejtett és a laza derekú fazonok. Válassz egy lágy szabású kabátruhát nyitott nyakkivágással vagy egy pántos selyemruhát. Szinte minden kötött ruha tökéletes, csakúgy, mint az átlapolt , a szafari-, és a pólóruha.

Alkalmi darabjaid is legyenek egyszerű fazonok, a nyakat és a vállakat szabadon hagyó stílusok. Hordj sima vagy enyhén puha anyagokat. Jöhetnek a csillogó és fémes szövetek is. Csodásan áll egy pánt nélküli estélyi stólával vagy egy alkalmi nadrágkosztüm.

Kiegészítők

Kiegészítőiddel legyenek egyszerűek, minimalisták. A legjobbak a lágy vagy lekerekített szélű geometriai alakzatokkal rendelkező, strukturálatlan stílusok. Ha fel szeretnéd dobni a megjelenésed, választhatsz merészebb színeket, de a semleges árnyalatok is remekül működnek. A cipőknél az egyszerűségre törekedj, viselhetsz alacsony vagy közepes sarkú cipőket. A magassarkú legyen nagyon szögletes és egyenes. A lapos mellett a telitalpú cipők is passzolnak hozzád. Az alkalmi szandálod mutasson a lehető legtöbb bőrt. Táskából válassz közepes méretű, strukturálatlan fazont. Geometriai fazonok, válltáska, estére boríték-, vagy doboz-táska az ideális. Az öveknél az egyszerűség és a puha geometria legyen a meghatározó. Kalapokból a legjobb a nagy, laza floppy fazon. Az ékszereid legyenek hangsúlyosak, puha vagy lekerekített szélű geometriai alakzatokkal. Kézműves vagy művészi darabokat válassz. Anyagokból a természetes és földszíneket preferáld (réz, ezüst, borostyán, türkiz stb.).

Szépség

Haj

A hajad legyen kissé kócos, laza és puha geometriai formájú. Jól áll a rétegezett vágás. A hajszíned maradjon természetes, finom melírral. A mesterséges színek előnytelenek.

Smink

A smink is hangsúlyozza a friss és üde jellemzőid, csodás szemeid, arcod és ajkaid. Sminkelj matt termékekkel, a csillogást tartsd meg estére. Az ideális sminked a füstös szem ragyogó pírral és fényes ajkakkal. Kerüld a túl mesterséges megjelenést és a túlzott csillogást, valamint a minimalista sminket is.

 Természetes Kibbe-testtípus

5. LÁGY TERMÉSZETES

Soft Yang, vagyis Lágy Yang csontszerkezet + Yin testhús/arcvonások

A Lágy Természetes testtípust a Lágy Yang határozza meg Yin hatással, a szögletes csontszerkezet egy kissé puhább és húsosabb kombinációja, ártatlan megjelenéssel vegyítve.

 Lágy Természetes Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet a Lágy Yang uralja, Yin hatással, akkor Lágy Természetes típus vagy.

Válaszok: A legtöbb válaszod B, néhány D és E válasszal a testhús és az arcvonások kérdéseire.
Magasság: Jellemzően középmagas vagy alacsony, 170 cm alatti vagy.
Testtípus: Kissé puha, húsos. A derekad enyhén karcsúbb a mell és a csípő arányában. Domború, homokóra alakod van, de nem túl párnázott. Kissé húsos a felkarod és a combod.
Csontszerkezet: Kissé szögletesek a csontjaid. Szintén kissé szögletes vagy széles vállak, közepes vagy rövid karok és lábak jellemeznek. Enyhén tompa, vagy kicsi és szabálytalan formájú az arckontúrod (orr, arccsont és állkapocs). A kezed és a lábad közepes és húsos, vagy kicsi és széles.
Arcvonások: Telt és lekerekített. Kerek szemek, telt ajkak, puha pofik jellemeznek. Az orrod általában kicsi és széles, vagy kissé szabálytalan (tompa vagy széles).
Haj: Bármilyen textúra lehetséges, de inkább lágy. Ha egyenes a hajad, akkor általában finomszálú. Ha göndör vagy hullámos, akkor selymes.
Tónusok: Bármilyen színű lehet a bőröd, de inkább lágy vonásaid vannak. A bőröd finom és kissé fényes. A napon először leégsz, utána enyhén barnulsz. Szeplőid is lehetnek.
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, a tested hajlamos rendkívül puhává és húsossá válni, a derekad megvastagszik. A leggyorsabban a felkar, a comb és a csípő tájékán rakódnak le a plusz kilók.

A Lágy Természetes típusra NEM jellemző:
• Rendkívül egyenes testtípus
• Rendkívül éles tulajdonságok
• Rendkívül éles csontfelépítés
• Rendkívül magas termet
• Rendkívül nagy és széles csontszerkezet
• Szimmetrikus a test és arcvonások

Ismert Lágy Természetes típusok:
Jane Fonda, Katy Perry, Helen Mirren, Sissy Spacek, Kim Basinger, Kat Dennings, Julie Andrews, Marissa Tomei, Julianne Hough, Rene Zellweger, Barbara Hershey, Jessica Brown Findlay, Sandra Bullock

 Lágy Természetes Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A Lágy Természetes testtípus hosszú és széles, tompa élekkel, de némi lágysággal és kerekséggel is rendelkezik. Természetes vonalaid hangsúlyozása érdekében törekedj a strukturálatlan sziluettekre, de szükséged van formára is, különösen a derékvonalon, hogy lágyabb megjelenést teremts. Előnyösek a laza vonalak finom eséssel. Ha enyhén aszimmetrikus elemeket és néhány laza részletet adsz az outfitedhez, ugyanezt a hatást éred el. Válassz laza, lekerekített élű geometriai vonalakat, laza eséssel. Az olyan anyagok, mint a len, a gyapjú, a pamut és a selyem puhák és finom az esésük, így ideálisak a vonalaidhoz. Tovább fokozhatod a hatást, ha lágy színeket használsz.

TEDD

 • Viselj aszimmetrikus és szabálytalan kerek formákat.
 • Előnyösek az olyan geometriai vonalak, amelyek lekerekített élűek.
 • Legyen a sziluetted strukturálatlan, de derékvonalon formált.
 • Válassz laza fazonokat, lágy eséssel.
 • Az anyag lehet könnyű vagy közepes vastagságú, hogy szép legyen az esése.
 • Viselj puha anyagokat, amelyek tapintása érzéki és felidézi friss, nőies és művészi lényeged.
 • Hordj vibráló és gazdag színeket. Gardróbod épüljön az élénk és a pasztell színekre.
 • Bátran kombinálhatod a különböző darabokat, de arra ügyelj, hogy lágyan keverd a textúrákat, színeket és mintákat.

NE TEDD

 • Éles geometriai vonalak.
 • Széles, vaskos és négyzetes formák.
 • Egyszerű, szimmetrikus fazonok.
 • Túl díszes részletek.
 • Széles, alaktalan sziluettek.
 • Éles, szigorú sziluettek.
 • Feszes, testre tapadó fazonok.
 • Tompa, monokromatikus színsémák.
 • Tetőtől talpig sötét színek.
 • Apró, szimmetrikus, merev geometriai vagy túl bonyolult printek
 • Crop, bolero fazonú dzsekik.
 • Férfias szabású nadrágok.

Fazonok és sziluettek

Veleszületetten spontán, közvetlen, nyitott, logikus, üde és teljesen természetes vagy, bár ezt lágyítja a művészi érzékenység és a ragyogó varázs, ami csodálatosan vonzóvá tesz. Frissesség, és egyben érzékiség jellemez. Ennek megfelelően, sziluetted álljon puha, áramló és nyugodt vonalakból, puha szélekkel (nyak, derek és alj). Kiemelheted a vállaidat válltöméssel, de soha ne éles vonalakkal. A lekerekített élű, szabálytalan geometriai és az aszimmetrikus vonalak remekül állnak. A derekad ajánlott kiemelni, de lazán, ne túl szorosan. A részletek legyenek lazák és sallangmentesek, így fejezve ki friss nőiességed. A kámzsás, drapériás nyakkivágások, pántos selyemtopok, rugalmas övek, bővülő fazonok segítségével tiszta és lágy lesz a megjelenésed. A túlkomplikált sziluettek elnyomják a szabad szellemű lényed.
Bármilyen szabásvonal vagy részlet, amely akadályoz a mozgásban vagy a kreativitásod kifejezésében, merevvé és szigorúvá tesz. A hagyományosan szabott kosztümök és a régimódi sallangok nem illenek hozzád.

Anyagok és textúrák

Viselj puha anyagokat, amelyek tapintása érzéki és felidézi friss, nőies és művészi lényeged. Az anyagok súlya legyen könnyű vagy közepesen nehéz, hogy az esésük lágy és szabad maradjon. Bármi, ami gyűrt vagy lazán szőtt, remekül illik hozzád, különösen nappali viseletnek. A fényes szöveteket hagyd meg estére, kivéve ha enyhe a fénye (például a shantung-selyem). A mély szálhosszúságú anyagok, mint a velúr, a hasított bőr, a buklé, kiválóak, akárcsak a vajpuha bőr. Minden, ami puha textúrájú, mint a nyers selyem és a bolyhos, kötött anyag, remek viselet a számodra.

Színek és minták

Színhasználatod legyen vibráló és gazdag. Az élénk és a pasztell árnyalatok képezzék a gardróbod alapját, de a lágy semlegesek egy élénk kiemelő színnel szintén nagyon elegánsak és izgalmasak lehetnek, ha gyönyörű textúrákon viseled. A sötét színek túl élesek, ha nem dobod fel őket. Elsősorban kiegészítő színként viseld őket. A világos és lágy színkombinációk működnek rajtad a legjobban, ellentétben a szigorúan kontrasztosakkal. Például a világos/élénk vagy az élénk/sötét kombinációk lágyabban mutatnak rajtad, mint a világos/sötét kombinációk. Az ellentétes intenzitású, vad színkombinációk (élénk/élénk) csodásak, különösen a casual ruháidhoz.
A minták legyenek lágyan lekerekítettek, absztraktok és áramlóak. Ilyenek egyrészt az akvarell hatásúak vagy a nagyon vibráló és élénk printek, amennyiben kissé szabálytalanok és puha szélűek. Az elemek mérete a mintán legyen közepes vagy kissé nagyobb.

Részletek

A részleteknek lazának, finomnak, kissé bonyolultnak és nagyon kreatívnak kell lenniük. Minden olyan részlet, amely antik, vagy a földközeliségre utal, kiváló. Viselhetsz vállhangsúlyos fazonokat, de a válltömések ne legyenek élesek vagy merevek. A nyakkivágásokból a lazák és puhák az előnyösek (egyszerű kámzsás, drapériás nyakkivágások; puha gallérok, tiszta hajtókák, sálgallérok stb.) A derekad emeld ki, de lazán. Csodásan áll, ha lazán betűrőd a felsőd a nadrágba, valamint az ejtett derék is ideális, amennyiben áramló marad a sziluetted. A fodrok és a ráncolások legyenek mélyek, teltek és puhák. Az ujjak lehetnek bővebbek, vagy finoman elvékonyodhatnak a csuklónál, minimális részletekkel. A díszítésnek finomnak és antiknak kell lennie (behúzások, rátétek, stb.)

 Lágy Természetes Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

Bátran kombinálhatod a különböző darabokat, de arra ügyelj, hogy lágyan keverd a textúrákat, színeket és mintákat. Kabátokból válaszd a strukturálatlan, puha, enyhén derékhangsúlyos darabokat. Viselhetsz derékban formázott kabátot vagy blézert, de ugyanilyen jó választás egy laza esésű darab, amely lágyan körbeöleli a testet és megmutatja formáját. A vállak lehetnek hangsúlyosak, de kerüld a nagyon merev válltömést. A kabát hossza lehet rövid, ha derékhangsúlyos, vagy hosszabb (combig érő), ha öves vagy strukturálatlan, négyzetes fazon. A nem formázott blézereid legyenek laza esésűek és hagyd nyitottan őket.

Szoknyáid rendelkezzenek puha körvonallal. Kiválóak a csípő területén lapos, bővebb vagy bővülő szoknyák. Az olyan egyenes szoknyák, amelyek könnyű esésűek vagy kicsit követik a test vonalát, nagyszerűek. Hasonlóan remek választás az olyan egyenes szoknya is, amelynek egyenes az alja és legfeljebb térdig ér. A bő szoknyák alja legyen egyenetlen, és érjenek legalább a vádliig. Sliccelések, berakások, fodrok, végig gombos megoldások is jöhetnek, amennyiben nem korlátoznak a mozgásban.

A nadrágod legyen könnyű és kissé lazább esésű, puha részletekkel vagy díszes szegéllyel (behúzással, lágy redőkkel). A szárak lehetnek lágyan egyenesek, a bokát lazán keretezve, vagy kissé szűkebbek és rögzítettek.

Blúzokból válaszd a lágy, aláomló, kissé lazább, hullámzó vagy testhezálló fazont. A részletek legyenek enyhén antik és bonyolult hatásúak, de kerüld a túlzásokat. Legjobb a nyitott nyak, különösen akkor, ha kámzsás, és a pántos topok is nagyszerűek. Minél részletgazdagabb az adott fazon, annál inkább legyen laza szabású. Az átlátszó szövetek kiválóak (voilie-k, batisztok stb.). Arra viszont figyelj, hogy minél fényesebb az anyag, annál egyszerűbb legyen a fazon.

Kötött pulóverekből a puha, luxus tapintásúakat válaszd. Lehetnek akár könnyűek és selymesek, akár vastagok és mélyek, mindaddig jók, amíg nem tűnnek durvának. A kissé hosszú pulóverek akkor illenek hozzád, ha kissé követik a test vonalát (különösen a derekat). A crop vagy feszes pulóvereknek vastagabbnak (buklé, keresztezett kötés stb.), és a rajtuk lévő minden részletnek (behúzás, fodor, stb.) az alján koncentráltnak és lazának kell lennie. A díszítés – mint például a rátét, az ékszer, a gyöngy – lehet kissé antik vagy lágy, absztrakt forma. A vékony, bordás kötött anyag előnyös lehet, különösen ha öves ruhaként viseled.

Egyrészes ruháid legyenek lágyak és áramlóak, ugyanakkor lazák és strukturálatlanok. A derekad emeljék ki bővülő fazonokkal vagy egyenes szabásban kövessék a test vonalát. A részletek a ruha alsó részét díszítsék (behúzások, rátétek, stb.), ne a felsőtestet. A sziluetted legyen laza és hullámzó.

Alkalmi darabjaid is legyenek egyszerű szabásvonalúak, laza áramlással. Lágy esésű, puha vagy finoman áttetsző anyagokat viselj, díszes szegéllyel, derékhangsúlyozással és puha nyakkivágással. Aláomló estélyik, bővülő szoknyával, szűk felsőrészű bő szoknyás ruhák, szárongok, kosztümök, antik csipkeruhák – mind-mind csodásan állnak.

Kiegészítők

A kiegészítőid is maradjanak a könnyű és letisztult oldalon, kerüld a túldíszített darabokat. Ugyanakkor, mutasd meg a kreativitásod egy-egy különleges övvel vagy ékszerrel. Cipőből viselj egyszerű, finom fazonokat, lehet az nyitott orrú, sling-back, vagy a bőrből sokat mutató, minimalista fazon. A formája lehet szögletes is, ha a sarok magas és keskeny, valamint a nőies lapos cipők is remekül illenek hozzád. Táskád legyen közepes méretű. Alakja lehet kissé lekerekített, vagy lágyan geometrikus. Az antik táskák kiválóak alkalmasak estére (kicsi és gyöngyös). A teljesen strukturálatlan clutch-ok is csodásak. Övekből válassz széles és rugalmas fazonokat puha bőrből, velúrból, vagy valamilyen gyönyörű szövetből. A csatok legyenek érdekesek, estére jöhetnek a szikrázó vagy gyöngyökkel dekorált övcsatok. A lágy, floppy kalapok és a szalmakalapok különösen szépen állnak rajtad. Arra figyelj, hogy a részletek legyenek puhák.

Szépség

Haj

A legjobb, ha a hajad puhán és szabadon viseled. Kérj egy lazán rétegezett vágást, amely kissé kócos és puhán érzéki megjelenést kölcsönöz neked. A hajad hossza legyen középhosszú vagy hosszú, a fiús fazon nem illik hozzád. A hajszíned legyen gazdag, természetes és lágy.

Smink

Illik hozzád a friss smink, egy kis lágy vagy élénk színnel, akvarell hatással. Fényes szem, rózsás arc, puha és fényes ajkak – csodásan kifejezi friss és nőies lényed. Estére jöhet a csillogás. Kerüld az erős kontúrozást és s sötét színeket, mindig friss hatásra törekedj.

 Lágy Természetes Kibbe-testtípus

6. DRÁMAI KLASSZIKUS

Yang csontszerkezet + kiegyensúlyozott testhús/arcvonások

A Drámai Klasszikus típust a kiegyensúlyozott Yin/Yang határozza meg, Yang hatással, az egy kissé szögletes fizikalitás és a hűvösen kifinomult lényeg együttese.

Drámai Klasszikus Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet a kiegyensúlyozott Yin/Yang jellemzi, Yang hatással, akkor Drámai Klasszikus típus vagy.

Válaszok: A legtöbb válaszod C, néhány A és B válasszal a csontszerkezet kérdéseire.
Magasság: Jellemzően középmagas, 170 cm alatti vagy. Közepes a függőleges vonalad.
Testtípus: Kiegyenlített és enyhén izmos. A melled, derekad és a csípőd kissé egyenes és egyenletes arányú. Lehetsz kissé rövid derekú. A lábaid és a karjaid átlagosak vagy kissé hosszabbak.
Csontszerkezet: Szimmetrikus, enyhén szögletes élekkel. Egyenes és kissé széles. A vállaid elkeskenyedők vagy kissé szögletesek, általában keskenyek. Enyhén szögletesek a kezeid és lábaid. Kissé éles vagy szögletes arckontúrjaid (állkapocs, orr, arccsont) vannak.
Arcvonások: A szemeid közepes méretűek, ugyanígy az ajkaid is.
Haj: Lehet vastagszálú és egyenes, finom és selymes, de ritkán durva textúrájú. Esetleg hullámos/göndör is lehet.
Tónusok: Bármilyen színű lehet a bőröd.
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, az azonnal megmutatkozik. Deréktól lefelé terebélyesedsz. A súly elsősorban a csípőn és a combon halmozódik, a körte testalkat formáját veszi fel.

A Drámai Klasszikus típusra NEM jellemző:
• Rendkívül hosszú végtagok
• Rendkívül egzotikus vagy buja arcvonások
• Rendkívül nagy csontok vagy rendkívül nagy kezek és lábak
• Finom csontozat vagy rendkívül kicsi kezek és lábak
• Homokóra alkat
• Fiúsan egyenes alak

Ismert Drámai Klasszikus típusok:
Jackie Kennedy, Olivia Munn, Diana Rigg, Polly Bergen, Jane Wyman, Suzanne Pleshette, Connie Sellecca, Katharin Ross,
Gena Rowlands, Linda Gray, Phylicia Rashad, Maria Shriver, Tracy Scoggins

Drámai Klasszikus Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A tisztán Klasszikus típushoz hasonlóan, a Drámai klasszikus típus is szimmetrikus, de bizonyos szögletességgel is rendelkezik a Yang-hatás miatt. Az öltözködésben arra összpontosíts, hogy ezt a szimmetriát hangsúlyozod és egyszersmind jól szabott, éles szélű vonalakkal kiemeld a szögletességed. Válassz tiszta, elegáns és egyenes vonalakat. Az éles, strukturált sziluettek, például egy négyzet vagy egy V-alakú nyakkivágás, illeszkednek majd a tested enyhe élességéhez. A részletesség elengedhetetlen a megjelenésedben. Tartsd élesen és geometrikusan a széleket (pl. ráncolások, határozott hajtások). Válassz kiváló minőségű, közepes súlyú anyagokat, amelyek nem túl merevek. A legjobb színek a semlegesek és a mély színek, amelyeket viselhetsz kontrasztosan.

TEDD

 • Sziluetted mindig legyen jól szabott és éles szélekkel díszített.
 • Használj tiszta, letisztult vonalakat.
 • Jók az egyenes vonalak és a hosszúkás drapéria is.
 • Erős, meghatározott vállvonal, éles szélekkel. Erős függőleges és átlós vonalak.
 • Ha jól megtervezed, a különböző ruhadarabokból álló szettek csodásan állnak rajtad.
 • Merész és kifinomult színek.
 • Kontrasztos díszítések.
 • Geometrikus minták.
 • A gardróbod alappillérei a blézerek, minden alkalomra bevetheted.
 • Hosszú kardigán.

NE TEDD

 • Díszes, bonyolult vagy finom formák. Szabálytalan formák.
 • Strukturálatlan vagy rendkívül szögletes sziluettek.
 • Egyszerű szimmetrikus alakzatok éles élek vagy hosszúkás vonal nélkül.
 • Könnyű anyagok, amely testre tapadnak vagy rendkívül átlátszóak.
 • Nehéz szövetek, amelyek merevek és terjedelmesek.
 • Durva, vastag textúrák.
 • Díszes, bonyolult vagy túlontúl minimalista részletek
 • Csak semleges vagy monokromatikus kombinációk.
 • Crop dzsekik, bolerók.
 • Vastag, durva vagy nehéz kötött anyag.

Fazonok és sziluettek

Veleszületetten szabályos, kifinomult, elegáns és nyugodt vagy, fenséges és karizmatikus jelenség. Elsősorban klasszikus típus vagy, a Yang azonban drámai vonásokkal is felruház. Öltözködésedben a jól szabott darabokon van a hangsúly. Sziluetted szoborszerű és geometrikus, karcsú egyenes vonalakból áll (tiszta, nem szigorú), amelyhez a karcsú, jól szabott stílusok illenek. Az éles éleket és a szögletes formákat megjelenítheted a vállakon keresztül. Hasonlóképpen, a kiegészítőid is, mint például az ékszerek, a táskák és cipők egyaránt tisztán geometrikus formájúak legyenek, élesek, strukturáltak és kissé szögletesek. Ez a legjobb módja annak, hogy kifejezd a kifinomultság és a dinamikus erő ritka kombinációját, ami jellemez. Anélkül viseld a merész, avantgárd és kortárs stílust, hogy felborítanád a hagyományos, elegáns öltözködés alapjait. Ne ess túlzásba a drámával, de a lágysággal sem. Hangsúlyozd a szimmetriád és merész eleganciádat, lenyűgöző leszel. Viselj háromszög alakú, a vállaknál szélesebb vonalat. Ideális számodra a szimmetrikus geometria, amely lehet éles vagy szoborszerű. Testre szabott, feszes, ropogós és kissé vaskos fazonok illenek hozzád. Sziluetted mindig rendelkezzen éles szélekkel vagy legyen díszítve és alakra szabva. Passzolnak a testedhez a tiszta, letisztult vonalak, valamint a hosszúkás drapéria. Hangsúlyozd a vállvonalad, éles szélekkel.

Anyagok és textúrák

Válassz kiváló minőségű, közepes súlyú anyagokat. Ruhatárad alapját a matt textilek alkossák, de viselhetsz fényes selymet is, este pedig jöhet a csillogás. A szálhosszúság legyen közepes. Ideálisak számodra a rugalmas kötött és szőtt szövet (nehéz jersey, kasmír, gabardin, stb.).

Színek és minták

Színhasználatod egyszerre jellemezze merészség és kifinomultság. A semleges és a mély színek csodásak a számodra, mivel egyszerű hátterét kínálnak az eleganciád bemutatásához. A pasztellek is jól állnak, ha a szövet nagyon különleges, és tetőtől talpig viseled. Keverd az intenzitásokat, ezzel is az erős függőleges vonalat hangsúlyozod. Rendkívül előnyös rajtad a kontrasztos díszítés, különösen kétszínű kombinációkban. A legfontosabb, hogy több helyen használd a kiegészítő színeket. Ilymódon nem bontod meg karcsú sziluetted, csupán hangsúlyozod. A mintáknak geometrikusaknak, kissé túlméretezetteknek és erősen kontrasztosnak kell lenniük. A csíkok, aszimmetrikus minták is működnek.

Részletek

A részletek legyenek élesek, jól szabottak és geometrikusak, éles szélekkel. Az éles vagy nagyobb válltöméseket bátrán viselheted. Tisztán szabott nyakkivágások: bevágott gallér, ropogós mandarin-kivágás, egyszerű zsabó vagy ascot-nyak, V-kivágás, aszimmetrikus nyak, és garbó. Jöhetnek az éles részletek: redők, ropogós felhajtások, csúcsos és bevágott vagy tisztán vágott hajtókák, kétsoros kabátok, kontrasztos díszítés, váll-lapok, szegélyezés, paszományok. A derekad emeld ki egy közepes vagy széles, geometriai alakú csattal rendelkező övvel. Kiválóak az éles színkontrasztot tartalmazó részletek (például a kontrasztos gombok), valamint a tengerész stílus.

Drámai Klasszikus Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

Bátran kombinálhatod a különböző ruhadarabokat, passzolnak hozzád a jól megtervezett szettek. A kabátok és blézerek a gardróbod alappillérei. Ropogósnak és jól szabottnak kell lenniük, éles vállakkal és hosszúkás vonallal. Ha nincs megépítve a darab, akkor legyen nagyon karcsú és a csípő közepe alá érjen. A rövidebb kabát, amely még elég kifinomult a számodra, a csípőcsontig ér, és nagyon letisztult, karcsú hatása van. A kétsoros kabátok is hatásosak rajtad.

A szoknyád legyen egyenes és keskeny. A derék lehet tűzött. Nagyon fontos, hogy szoknya vonala a csípőtől a comb felső részéig mindig lapos legyen. A redőket tehát felül le kell tűzni, hogy ne törjék meg a karcsú függőleges vonalat. A kis sliccelések kiválóak, akárcsak minden testreszabott részlet, például zseblapok, kontrasztos varrások, derékpántok stb. A szoknya alja érjen a térd alá vagy a vádliig. Hátul legyen sliccelt. A hosszabb fazonok tökéletesek estére. Viselhetsz egyenes, de szélesedő szoknyát is, amely finoman kifelé nyílik. Ekkor a szoknya alja legyen egyenetlen és érjen túl a vádli közepén.

A legjobb nadrágok egyszerű fazonok, ráncolással vagy férfias szabással. A nadrág vonala legyen tiszta, karcsú és elegáns.

A blúzoknak elegánsnak és jól szabottnak kell lenniük, éles szélekkel és éles részletekkel. A szövet lehet ropogós és sima (jó minőségű pamut), elegánsan fényes (charmeuse) vagy lágy szövésű (challis).

A pulóverekből viseld a könnyű és elegáns darabokat: a selymes és a vékony bordás fazon is kiváló választás. A pulóverek hosszított fazonban a legjobbak. Viselhetsz válltöméses darabokat is, de mivel már nem a 80-as években élünk, nem feltétlenül javaslom. A hosszú kardigánok, a blézer stílusú kötöttek nagyon jók az elegáns-hétköznapi megjelenéshez. A letisztult és elegáns gyöngydíszítés szintén remekül áll.

A ruháid legyenek jól szabottak, elegánsak és karcsúak, éles szélekkel és éles részletekkel. A kabátruhák, a pántos ruhák és a hosszú egyenes ruhák kiválóak. A derekad hangsúlyozd egy széles, geometriai övvel (lehetőleg a ruhával kontrasztos színben, a kiegészítőkkel harmóniában). A hosszú, keresztezett szabású ruhák letisztultak és elegánsak. A vállak legyenek élesek és hangsúlyosak.

Alkalmi ruhákból válaszd a szimmetrikus fazonokat, geometriai részletekkel és hangsúlyozd a vállad. Remekül állnak a szögletes nyakkivágások. A ruha anyaga lehet selymes tapintású, gyönggyel díszített. Karcsú estélyik, blézerek, kosztümök, koktélruhák – mind ragyogóak.

Kiegészítők

A legjobban az olyan tiszta, elegáns kiegészítők illenek hozzád, amelyek éles szélekkel rendelkeznek. Cipőből válassz szögletes, olasz stílusú, konstruált vagy keskeny fazonokat. Jól állnak az elegáns lapos és a sling-back cipők is. Csodás leszel egy Chanel-sítlusú, kéttónusú cipőben is. Táskáid is legyenek elegánsak. Borítéktáska, clutch, doboztáska, fémes táska, nappalra közepes, jól strukturált, kerettel rendelkező táska. Övekből hordj közepes vagy széles stílusokat, nagy geometrikus csattal. Passzolnak hozzád a kontrasztos színű övek. Kalapokból is az elegáns stílus lesz a nyerő, éles szélekkel, kontrasztos szegéllyel. Ékszerekből viselj elegáns és kissé vaskos darabokat. Nagyszerűek például a geometriai alakzatok éles szélekkel. A fülbevalókból a kisebb fazonok illenek hozzád, nyakláncod lehet vaskosabb és érjen a kulcscsontig. Karkötőből közepes méretűt válassz. Ne feledd: egy elegáns ékszer is hatásos!

Szépség

Haj

A legjobb, ha a hajad rövid vagy középhosszú és finom vágású, geometriai élekkel. Remek a blunt vágás, tehát az egyforma, egyenes vágás, de a hajad textúrájától függően a rétegezés is működhet. Ha nagyon vékonyszálú a hajad a rövid, letisztult stílus fog passzolni hozzád. Ha hosszú a hajad, akkor formára kell szárítani. Az aszimmetrikus vágás is jól áll. A hajszínről általánosságban elmondható, hogy gazdag alapra van szükséged. Ha szeretnéd elfedni az ősz hajszálakat, ne válassz az eredeti hajszínednél világosabb árnyalatot, öregíteni fog. Túl puha és lágy lesz a megjelenésed, ellentétes lesz a merész és kifinomult eleganciáddal. A mérsékelt vagy rövid hosszúságú, elegáns frizura, amelyet aszimmetrikusan vagy enyhén szögletes körvonallal vágtak, kontúrozott arccal kombinálva remekül hangsúlyozza szépséged.

Smink

Sminkben az erős arccsont, füstös szemmel és élénk szájjal kombinálva tökéletesen kiegészíti elegáns megjelenésed! A matt színek a legjobbak, de estére jöhet a hideg csillogás. Hangsúlyozd csodás arccsontjaid kontúrral és kontraszttal.

Drámai Klasszikus Kibbe-testtípus

7. KLASSZIKUS

Kiegyensúlyozott Yin/Yang

A klasszikus testtípust a Yin és a Yang közötti tökéletes (kevert) egyensúly határozza meg, a szimmetrikus fizikalitás és a hűvös, visszafogott megjelenés együttese.

 Klasszikus Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet a Yin és a Yang kevert összhangja uralja, akkor Klasszikus típus vagy.

Válaszok: A legtöbb válaszod C.
Magasság: Jellemzően középmagas, 162-170 cm közötti magasságú vagy. Közepes a függőleges vonalad.
Testtípus: Egyenletesen arányos mell-, derék- és csípőbőséged. Enyhén karcsú és inas izomzatod. A karjaid és a lábaid közepes hosszúságúak, vagy kissé hosszabbak.
Csontszerkezet: Szimmetrikus, enyhén éles. Kissé szögletes és egyenes vagy. Elvékonyodó vállak, közepes méretű kezek és lábak jellemeznek.
Arcvonások: Élesen kirajzolt, szimmetrikus és egyenletes vonásaid vannak.
Haj: Sima vagy egyenletes textúra. Lehet egyenes, hullámos vagy enyhén göndör a hajad. Általában közepes vastagságú.
Tónusok: Bármilyen színű lehet a bőröd, de általában kevert vagy alacsony kontrasztú.
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, a tested szimmetrikus marad, a súly egyenletesen oszlik el rajtad.

A Klasszikus típusra NEM jellemző:
• Rendkívül magas termet
• Erős csontfelépítés, vagy nagy kéz és láb
• Kiemelkedő vagy egzotikus arcvonások
• Rendkívül vékony, rendkívül finom vonásokkal
• Homokóra alkat
• Telt, buja arcvonások (rendkívül kerek szem, telt ajkak, húsos arc)

Ismert Klasszikus típusok:
Cybill Shepherd, Diane Sawyer, Ginger Rogers, Isabelle Huppert, Grace Kelly

 Klasszikus Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

Tested szimmetrikus, nem túl éles és szögletes, mint a Drámai típus, és nem is túl kerek és puha, mint a Romantikus típus. Általános megjelenésed kiegyensúlyozott és alacsony kontrasztú, a Yin és a Yang keveréke miatt. Az öltözködésben ezért törekedj a szimmetriára és a mértékletességre élesség és kerekség tekintetében. A körvonalaid tartsd egyenletesen és szimmetrikusan, hangsúlyozva a szabályos és egyenes éleket, a lágy, egyenes vagy ívelt vonalakat – enyhén szabott és kissé áramló sziluettekkel. Elegáns, kiegyensúlyozott megjelenést kölcsönöz, ha tiszta, törés nélküli fazonokat választasz, enyhén derékhangsúlyos szabással. Ügyelj arra, hogy szimmetrikusak legyenek a vonalak. A sziluetted legyen egyszerű, a klasszikus szabások, valamint a lágy és kemény vonalak egyensúlyban tartásával. Kerüld a túl szögletes és a túl lekerekített fazonokat is. A színek kontrasztján tartsd alacsonyan. A mintáknál arra figyelj, hogy szimmetria és kifinomultság jellemezze őket. Fektess kiváló minőségű szövetekbe, amelyek illenek elegáns megjelenésedhez. A könnyű textúrák, például a sifon és a selyem, és a sima kötött anyagok, például a kasmír csodásan állnak.

TEDD

 • Tartsd a körvonalaid egyenletesen és szimmetrikusan.
 • Viselj enyhén szabott vagy kissé áramló fazonokat.
 • “Tetőtől talpig” alakítsd ki a megjelenésed.
 • A nemes, szép anyagok fontos elemei a visszafogott megjelenésednek.
 • Közepes súlyú anyagokat viselj. A könnyű anyagokat a strukturált, jól szabott fazonoknál válaszd.
 • Matt felület vagy enyhe fény illik hozzád.
 • Keress luxus tapintású (francia selyem, olasz gabardin), könnyű textúrájú (nyers selyem, shantung, len), és finom kötött (kasmír, puhán bordázott, nehéz jersey) anyagokat.
 • A legfontosabb az, hogy a kontraszt helyett keveredjenek a színárnyalatok (intenzitások).

NE TEDD

 • Oversize minták.
 • Éles geometriai vonalak.
 • Éles színkontraszt.
 • Mix and match színkombinációk.
 • Extrém geometriai vagy kerek formák.
 • Nehéz anyagok, durva textúrák.
 • Könnyű vagy testre tapadó szövet.
 • Avant-garde minták.
 • Oversize vagy crop kabát.
 • Vaskos bizsuk.

Fazonok és sziluettek

Elegáns és tradicionális nő vagy, kifinomultság jellemez. Fizikailag tökéletesen szimmetrikus csontszerkezeted és egyenletes, szabályos jellemzőid tökéletes egyensúlyban vannak a belső finomságoddal. Az öltözködésben arra törekedj, hogy a finom és szabályos legyél tetőtől talping. Elegáns frizura, szimmetrikus és szabályos sziluett, makulátlan, neutrális smink, kifinomult ékszerek és kiegészítők mind-mind hangsúlyozzák az arisztokratikus eleganciádat. A körvonalad mindig legyen enyhén formázott és áramló. A szimmetriát ne borítsa fel semmi. Akár kissé geometrikus, akár kissé ívelt a forma és a sziluett, mindig legyen szimmetrikus.

Anyagok és textúrák

A szép, nemes anyagok fontos elemei a visszafogott megjelenésednek, hangsúlyozzák a minőség iránti szereteted. A könnyű textúrák, például a sifon és a selyem, és a sima kötött anyagok, például a kasmír csodásan állnak. Matt felület vagy enyhe fény illik hozzád. Keress luxus tapintású (francia selyem, olasz gabardin), könnyű textúrájú (nyers selyem, shantung, len), és finom kötött (kasmír, puhán bordázott, nehéz jersey) anyagokat. Estére válassz sifont és elegánsan gyöngyös szövetet.

Színek és minták

A színekkel hangsúlyoznod kell az egyenletesen kevert vizuális körvonalad. Ez azt jelenti, hogy az árnyalatok intenzitását kell keverni, hogy ne zavarják meg tiszta és egyenletes sziluettjét. A monokromatikus sémák kiválóak, bár nem kell csupán egy vagy két színre korlátozódniuk. A legfontosabb az, hogy a kontraszt helyett a tónusok (intenzitások) keveredjenek. A semleges színű szövetek, ha minőségi anyagból készültek, csodásan állnak. A minták legyenek szimmetrikusak, szabályosak és egyenletes elhelyezkedésűek. Válassz klasszikus mintákat, mint például a pöttyös, csíkos, kockás, paisley, stb.

Részletek

A részletek legyenek tiszták, egyszerűek és minimalisták, hogy elegáns és visszafogott hatás érjenek el. Önmagukban nem szabad a figyelmet magukra vonniuk, csak kiegészítői az öltözékednek. Tiszta, jól szabott kivágások (férfias, bevágott, kis-V, garbó, keskeny kámzsa, kulcscsontig érő, kerek jewel/gyöngysor-kivágás) illenek hozzád. Elegáns díszítések (zsabó, ascot, megkötők) és szimmetrikus hajtókák egészítik ki csodásan a ruháidat.

 Klasszikus Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

A különböző ruhadarabok helyett, válaszd az egymáshoz illő ruhákat és győződj meg arról, hogy a színek, a textúrák és a minták összeolvadnak, hogy megőrizd az egyenletes vizuális vonalad.

Kabátod legyen keskeny és sima körvonalú. A legjobb a csípő alá érő hossz. A könnyű, struktúra nélküli kabátok akkor illenek hozzád, ha karcsúak. Jól szabott blézerek, kardigán stílusú, hosszított tweed blézerek – mind remek választás. Kicsit hosszabb kabátokat is viselhetsz, ha illik a szoknyádhoz.

Szoknyából válassz egyszerű fazont. A vonalak legyenek tiszták, a fazon egyenes vagy kissé bővülő. A részleteket tartsd a minimumon. A hossz legyen közepes és illeszkedjen a kabát hosszához. Ha egyenes, akkor érjen a térd alá, ha bővülő, akkor a vádli közepéig. A lágyan redőzött szoknya is csodásan áll.

Nadrágból szintén a tiszta, jól szabott darabokat viseld, minimális részletekkel, karcsú fazonban.

Blúzból az egyszerű szabású stílus illik az elegáns vonalaidhoz. Az anyagnál figyelj arra, hogy jó minőségű selyem vagy puha pamut legyen.

Pulóvereknél szintén törekedj az egyszerűségre. Válassz közepesen vastag, bordázott vagy lágy textúrájú fazont.

Mindig elegáns ruhákat viselj, egyszerű formájú, lágyan szabott stílusú és enyhén karcsúsított stílusokat. Hordj elegáns, vékony öveket. Illenek a vonalaidhoz az ingruhák, az átlapolt ruhák, a lágy egyenes ruhák, az egyszerű kötött és a kabátruhák is.

Alkalmi ruháid is kövessék a szimmetrikus formákat, tiszta és elegáns részletekkel. Remekül áll egy sifonruha, egy kabátruha, egy estélyi vagy egy egyszerű kis koktélruha.

Kiegészítők

Kiegészítőid legyenek egyszerűek, letisztultak és elegánsak. Figyelj arra, hogy minőségi termékeket válassz. Cipőből viselj keskeny körömcipőt, sling-back-et, elegáns bőrből. A táskáid legyenek közepes méretűek, élesen szabott darabok. Alkalmakra nagyszerű a clutch és a borítéktáska. Övekből válassz elegáns, vékony fazonokat, kis méretű, egyszerű csattal. A kalapod legyen szimmetrikus formájú, kicsi és egyenletes karimájú. Az ékszereid is kövesség az elegáns vonalat. A kicsi, kissé geometrikus formák nagyszerűek, csakúgy, mint a simán ívelt alakzatok. Arra vigyázz, hogy ne ess túlzásba, egy-egy ékszer bőven elég.

Szépség

Haj

A hajadnak mindig elegánsnak és ápoltnak kell lennie. A tompa élű vágások biztosítják a legjobban a megjelenésedhez szükséges egyenletességet. Ha a hajad rendkívül göndör, akkor szükséged lesz egy kis rétegezésre. A közepes hajhosszúság a legjobb. A hajszíned hasson természetesnek és legyen gazdag árnyalatú. A melírozás legyen lágy és gyenge, a drámai csíkok nem állnak jól.

Smink

A sminkednek mérsékeltnek és jól eldolgozottnak kell lennie, a lágy és a semlegesek színekre helyezve a hangsúlyt. A legjobb a matt felület. A szemek lehetnek enyhén füstösek, csak egy kis színnel. Az ajkak és az arc intenzitása illeszkedjen a szemekhez.

 Klasszikus Kibbe-testtípus

8. LÁGY KLASSZIKUS

Kiegyensúlyozott csontszerkezet + Yin testhús/arcvonások

A Lágy Klasszikus típust Yin és Yang keverékének egyensúlya határozza meg, Yin hatással, a lágy fizikalitás és a kifinomult és kecses lényeg együttese.

  Lágy Klasszikus Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet a Yin és Yang egyensúlya uralja, Yin hatással, akkor Lágy Klasszikus típus vagy.

Válaszok: A legtöbb válaszod C, néhány D és E válasszal a testhús és az arcvonások kérdéseire.
Magasság: Jellemzően középmagas, 170 cm-nél alacsonyabb vagy. Közepes a függőleges vonalad.
Testtípus: Kissé lekerekített, enyhén húsos. Puha karajaid, combjaid és derékvonalad van. Egyenletesen arányos a mell-, a derék- és csípőbőséged. Lehetséges, hogy enyhén rövidebb a derekad. A karok és a lábak általában közepesen rövidek (a magasság arányában).
Csontszerkezet: Szimmetrikus, puha vagy kissé lekerekített élekkel. Egyenes és kissé finom a csontozatod. Lehet, hogy kicsi és kissé széles (de puha szélű, nem négyzet alakú). A vállaid keskenyednek vagy kissé csapottak. Az arcod kontúrja kissé kicsi és széles (orr, arccsont és állkapocs). A kezed és a lábad általában közepes vagy kicsi és kissé széles.
Arcvonások: Puha és telt, kissé húsos. Nagyok a szemeid, puha orcák, telt ajkak jellemeznek. Szimmetrikusak és egyenletesek a vonásaid.
Haj: Bármilyen textúra lehetséges, de általában egyenes, kissé törékeny a hajad.
Tónusok: Bármilyen színű lehet a bőröd, de általában alacsony kontraszt jellemez.
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, a tested nagyon puha lesz, az arcod pedig nagyon húsossá válik. A derekad veszti el először az ívét.

A Lágy Klasszikus típusra NEM jellemző:
• Nagy vagy szögletes csontszerkezet
• Egzotikus vagy kiemelkedő arcvonások
• Fiús vagy izmos testtípus
• Igazi homokóra alkat, darázs-derékkal
• Magas középvonal
• Rendkívül vékony vagy kicsi termet, finom kézzel és lábbal

Ismert Lágy Klasszikus típusok:
Marion Cotillard, Naomi Watts, Olivia de Havilland, Emma Thompson, Meryl Streep, Laura Linney, Meredith Bexter, Joan Bennett, Joan Fontaine, Kristen Dunst

  Lágy Klasszikus Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A Lágy Klasszikus testtípus kiegyensúlyozottság és szimmetria jellemzi a tiszta Klasszikus típushoz hasonlóan, de van némi hozzáadott lágysága és kereksége a Yin befolyás miatt. A Lágy Klasszikus mindenekelőtt klasszikus típus, ezért öltözködésben kövesd a tiszta, töretlen vonalakat és hangsúlyozd a szimmetriát és a derekad. A cél az egyenletes, lágy és szimmetrikus sziluett kialakítása. A gyengéden áramló vonalak, amelyek bővülnek vagy kavarognak, és sima, vízszintes vagy átlós függőleges vonalak mind nagyszerűek. A Yin hatás kiemelése érdekében adj lágy részleteket és kiegészítőket a megjelenésedhez. Legyen a sziluetted egyenletes és szimmetrikus, lekerekített formákkal és kissé bonyolult szélekkel (gombolt nyakkivágás, lágy fodrok, redők). Válassz kiváló minőségű, könnyű vagy közepes súlyú szöveteket, amelyek laza esésűek és nem tapadnak. A felületek legyenek enyhén mattak vagy fényesek. Ahhoz, hogy megjelenésed szimmetrikus és lágy maradjon, válassz világos, lágy és elegáns színeket, és viseld őket lágy és harmonikus színkombinációkban. A minták legyenek lágyak és áramlóak.

TEDD

 • Viselj puha, ívelt formákat, lekerekített élekkel.
 • Csodásak az egyenletes, szimmetrikus formák, amelyek finoman áramlanak.
 • Válassz szimmetrikus sziluetteket, enyhe formázással. Finoman áramló és tiszta, törés nélküli vonalakat.
 • Hordj könnyű vagy közepes súlyú anyagokat.
 • A színpalettád legyen lágy, a pasztell és a mérsékelten élénk tónusok illenek hozzád a legjobban. A semleges színeket elegáns és fényűző anyagokon viseld. A színkombinációid legyenek lágyan monokromatikusak.
 • Teljes megjelenésben gondolkozz. Mixeld a színeket, anyagokat, textúrákat elegánsan.

NE TEDD

 • Élesen szabott részletek.
 • Éles, erősen egyenes vonalak.
 • Széles, strukturálatlan fazonok.
 • Túl díszes vagy zsúfolt részletek.
 • Animált, gyerekes minták.
 • Minimalista megjelenés.
 • Testhez tapadó fazonok.
 • Nehéz, merev szövetek, durva, vastag textúrák.
 • Túlságosan átlátszó vagy fényes anyagok.
 • Sötét, kontrasztos színek.
 • Hosszú, egyenes kabátok, amelyek elrejtik a derekad.

Fazonok és sziluettek

Veleszületetten szabályos, elegáns és nyugodt vagy, kifinomult nőiesség és a bájos elegancia jellemez. Elsősorban Klasszikus vagy, a Romantikus jellemzőid kis mértékben emeld ki, hogy kecsesen lágyítsd a megjelenésed. Sziluetted legyen egyenletes, álljon lágy esésű vonalakból, amelyek nagyon szabályosak és szimmetrikusak. A puha élek és a sima lekerekített formák a legfontosabbak, különösen a részleteknél (nyakkivágások, ujjak stb.). A kiegészítőkből is válassz tiszta, szabályos és kissé nőies darabokat, anélkül, hogy azok zsúfoltnak vagy túl díszesnek hatnának. Az ékszereid alakja formáljon köröket vagy legyen ovális. Arra figyelj, hogy ne hangsúlyozd túl a romantikus vonásaid, maradj kifinomult és klasszikus. Viselj puha, ívelt formákat, lekerekített élekkel. Előnyösek az egyenletes, szimmetrikus formák, amelyek finoman áramlanak. Körök, oválisok, visszafogott örvények.

Anyagok és textúrák

Az olyan könnyű vagy közepes súlyú anyagok az ideálisak a vonalaidhoz, amelyek lágyan és könnyen ölelnek körbe, anélkül, hogy tapadnának. A felületnek enyhén mattnak vagy enyhén fényesnek kell lennie, puha vagy plüss felülettel (selyem, kasmír, challis, krepp, velúr, bársony, vászon, nyers selyem, shantung-selyem stb.). A textúrák legyenek nagyon könnyűek és puhák. Válassz minőségi anyagokat. A kötött anyagnak is rugalmasnak, könnyűnek kell lennie, anélkül, hogy tapadna.

Színek és minták

A színpalettád legyen lágy és érzéki. A pasztell és a mérsékelten élénk tónusok a legjobbak, míg a semleges színeket válaszd fényűző anyagokhoz. A színkombinációknak lágyan monokromatikusaknak kell lenniük, az intenzitásuk inkább keveredjen össze, minthogy élesen kontrasztos legyen. A világos/élénk színkombinációk különösen előnyösek a számodra. A sötét színeknek lágyításra és világosításra van szükségük, vagy kiemelő színként használd őket, vagy adj hozzá puha textúrát, fényt, hogy csillapítsd a merevségüket.
A mintáknak lágynak, folyónak és akvarell-hatásúnak kell lenniük. Kiválóak az absztrakt, lekerekített formák, amelyek egymásba érnek.

  Lágy Klasszikus Kibbe-testtípus

Részletek

A részleteknek simának és szimmetrikusnak kell lenniük, lekerekített formákból, kissé bonyolultabb élekkel. A Yin hatást, vagyis a nőies jellemzőidet a részletekkel fejezheted ki a legjobban. A vállaid legyenek enyhén meghatározottak. A dekoltázsodhoz válassz tiszta, lágy kivágásokat: drapériás, kámzsás, jewel, kanál, gombos nyak, és lágy fodrokat hajtásokat. Hangsúlyozd a derekad elegánsan.

Előnyös ruhadarabok

Elsősorban ne különálló ruhadarabokban, hanem teljes megjelenésben gondolkozz. Mixeld a színeket, anyagokat, textúrákat elegánsan, kerüld a staccato, vagyis a töredezett megjelenést.

Kabátokból válaszd a puhán szabott, kanyargós formával rendelkező darabokat, amelyek lágyan kiemelik a derekat. A legjobb a rövid vagy közepes hosszúságú, bár hosszabb is lehet, ha öves a kabát, vagy olyan, amelynek enyhe pepluma van. A vállad enyhén hangsúlyozd. A részletek legyenek visszafogottak, kerüld a túlzásokat.

Szoknyákból a lágy, sima és finom esésű stílusok illenek hozzád. A merevség elkerülése érdekében az egyenes szoknyának könnyűnek és kissé elkeskenyedőnek, kúposnak kell lennie az aljánál. Legjobbak a bővülő szoknyák, amelyek egyenetlen aljúak és lágy esésűek. A derékvonal legyen lágy és visszafogott, enyhe ráncolással vagy puha redőkkel a csípőn. Ha egyenes szoknyát viselsz, válassz rövidebb fazont, ne legyen hosszabb a térd körülinél. Ha egyenetlen az alja, akkor lehet hosszabb, a vádli közepéig is érhet. A sliccelések legyenek kicsik és elegánsak.

A nadrágnak lágy szabású, könnyű anyagúnak kell lennie. A puha ráncolások, az enyhe behúzások és a kissé keskenyedő szár szép részletek. A szárnak a boka fölé kell érnie, hogy látható legyen a láb és a cipő (extra nőies hatás).

A blúzoknak lágynak és elegánsnak kell lenniük, puha szélekkel vagy bonyolult részletekkel. Kiválóak a masnik, a csipkés szélek, a zsabók és a kámzsás nyakkivágások. A visszafogott díszítés – rátét, behúzás, ráncolás, gyöngydíszítés stb. – szintén remek, de ne vidd túlzásba. Az anyagok legyenek könnyűek és selyemfényűek. A nagyon puha és átlátszó anyagok, a batiszt, a voile szintén elegánsak.

A pulóvereknek puhának és egyszerűnek kell lenniük. A könnyű kötött anyagok a legjobbak, különösen, ha a felületük puha tapintású. A kasmír, a buklé, az angóra és a selymes szövés mind kiválóak. A hosszúság a rövidtől közepesig érhet. A visszafogott és a bonyolult részletek (rátét, gyöngyök, behúzás) egyaránt remekül állnak.

Ruhákból válaszd a kecses, áramló és elegáns fazonokat. Legjobbak a bővülő formák, és elengedhetetlen a derék hangsúlyozása (bár nagyon tapadós anyag esetében lehet ejtett is a derék). Lágy részletek egy kis díszítéssel, és aláomló, kámzsás megoldások.

Alkalmi ruháknál törekedj a szimmetrikus sziluett kiemelésére. Jöhetnek a visszafogott díszítések, a könnyű, lágy esésű és átlátszó anyagok. Választhatsz enyhén csillogó vagy egyszerű anyagot is. Remekül állnak a sifon báli ruhák, a maxi ruhák lágy esésű szoknyával, a gyöngyös body-k és blézerek. Viselhetsz díszes vagy jól szabott blézert az estélyi felett, selyemruhát és elegáns alkalmi kosztümöt.

Kiegészítők

Kiegészítőid legyenek elegánsak, vigyázz arra, hogy ne ess túlzásba. Cipőből válaszd a finom, keskeny fazonokat. Illik hozzád az elől nyitott és a sling-back stílus is. Lapos cipőből is a finom, nőies fazonokat viseld. A derekad keskeny vagy közepes szélességű övvel hangsúlyozd, elegáns, kissé díszes csatokkal. Az anyag lehet bőr vagy szövet is. Táskából a kicsi vagy közepes méretű passzol hozzád, lekerekített vagy kissé szegélyezett formában, például clutch-ok vagy közepes válltáskák minőségi bőrből. Kalapjaid legyenek kis méretűek és elegánsak, lekerekített formájú, tiszta vonalú karimával. Az ékszereknek tisztának, elegánsnak és puhán nőiesnek kell lenniük. Adjanak egy kis kifinomultságot és eleganciát a megjelenésedhez. Nem kell túlzásba vinni; egy kis csillogás vagy egy kis szikrázás. A formák legyenek kerekek, díszesek és áramlóak, miközben mindig megőrzik szimmetriájukat. Körök, enyhén csüngő, fürtös vagy örvénylő formák, oválisok és fürtök mind kiválóak. A legjobb az egy kissé antik megközelítés az ékszerekhez.

Szépség

Haj

A hajad legyen szabályos, sima és puha; elegánsan tiszta körvonal, hajlított élekkel. A hullámok mindaddig illenek hozzád, amíg nincsenek túlzottan feltupírozva és kiemelve. A gondosan ápolt stílus elengedhetetlen. A tompa vágások a legjobbak, és nagyon finom rétegezés is illik az arc keretezéséhez. A hossz legyen közepes vagy hosszú, de minél hosszabb a hajad, annál valószínűbb, hogy többet kell styling-olnod a nőies, kifinomult megjelenés érdekében. A hajszíned legyen lágy és fényűző. A természetes színek a legjobbak. Választhatsz enyhe melírt, világosítást is. Ha barna vagy, akkor viszont ne világosíts a színeden, mert öregíteni fog.

Smink

A szép, kifinomult smink elengedhetetlen a számodra. Emeld ki nőiességed lágy és élénk árnyalatokkal, akvarell hatással összemosva. A csillogó szem, a rózsás arc és az enyhén fényes ajkak tökéletesen kiegészítik a megjelenésed.

Lágy Klasszikus Kibbe-testtípus

9. FLAMBOYANT GAMINE

Yin/Yang ellentétek kombinációja + Yang hatás

A Flamboyant Gamine testtípust a Yin és Yang ellentétek kombinációja határozza meg és Yang hatással, a kicsi, szögletes fizikalitás, valamint a fiatalosan merész és pimasz egyéniség együttese.

 Flamboyant Gamine Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet a Yin/Yang ellentétek kombinációja uralja, Yang hatással, akkor Flamboyant Gamine típus vagy.

Válaszok: A/B és D/E válaszok keverékét adtad, valamivel több A/B válaszod volt.
Magasság: Jellemzően 170 cm-nél alacsonyabb vagy. Rövid a függőleges vonalad.
Testtípus: Jól meghatározott az izomzatod, karcsú vagy és erős. Egyenesek a vonalaid, lapos a mellkasod és a csípőd. A karjaid és a lábaid hosszabbak.
Csontszerkezet: Nagyjából szögletes. A vállaid szögletesek, a csontjaid kissé szélesek. Nagyok a kezeid és a lábaid. Ha kicsik, akkor szélesek és szögletesek. Az arccsontjaid szélesek vagy kiemelkedőek (orr, arc, állkapocs – tompa).
Arcvonások: A szemeid rendkívül nagyok. Az ajkaid közepesek és kissé teltek. Általában széles vagy hosszú az arcformád, de lehet nagyon kerek vagy kissé hosszúkás is. Az arcod húsa feszes.
Haj: Bármilyen típusú lehet a hajad, de a textúra általában extrém: vagy nagyon finom és egyenes, vagy nagyon vastag és hullámos/göndör.
Tónusok: Bármilyen színű lehet a bőröd, de általában kontrasztos.
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, a tested hajlamos négyzetessé és zömökké, az arcod pedig húsossá és puffadttá válni. A túlsúly elsősorban deréktól lefelé halmozódik. A karok és a lábak általában megvastagodnak, akárcsak a derék és a csípő.

A Flamboyant Gamine típusra NEM jellemző:
• Magas termet
• Rendkívül egzotikus arcjellemzők (kivéve a rendkívül nagy szemeket)
• Finom csontfelépítés, kis kezekkel és lábakkal (a magasság arányában)
• Homokóra alak, domború csípővel és mellbőséggel (túlsúly esetén is négyzetesebb formát ad a csontszerkezet)
• Szimmetrikus test vagy arcvonások

Ismert Flamboyant Gamine típusok:
Audrey Hepburn, Coco Chanel, Tina Turner, Penelope Cruz, Jennifer Love Hewitt, Liza Minelli, Twiggy Lawson, Kelly Osbourne, Debbie Allen

 Flamboyant Gamine Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A tiszta Gamine típushoz hasonlóan a Flamboyant Gamine testtípus is a Yin és a Yang kombinációja, de valamivel több Yang hatással. Az öltözködésben ugyanezt a Yin és a Yang kombinációt kell megteremteni. Koncentrálj a szigorú, geometrikus sziluett létrehozására, egyenes vonalakkal, tiszta élekkel és éles sarkokkal, így megjeleníted a Yang oldalad. A Yin jellemzőid tükröződjenek a részletekben. Legjobb sziluettjeid aszimmetrikusak és szabálytalanok, rövid és széles geometriai formák éles vagy puha élekkel, de a vaskos, dobozos és szoborszerű formák is jól működnek. Ügyelj arra, hogy megtörd a sziluetted, például különböző színek használatával alul és felül, és az egész körvonalat tartsd négyzetesen. Az anyagok legyenek könnyű vagy közepes súlyúak, enyhén ropogósak. A nagyon durva vagy nehéz szövetet viselheted kabátként, mindaddig, amíg ellentétes textúrával kombinálod, hogy megtörd a nehézségét. Válassz matt felületeket. Színekben a vibráló, merész és élénk színek állnak jól. Bátran viselhetsz vad színkombinációkat. Ugyanez vonatkozik a mintákra is. Jöhetnek a merész és stilizált printek. A legjobbak az aszimmetrikus és szabálytalan minták és formák.

TEDD

 • Viselj chunky, boxy, szögletes vagy szoborszerű formákat.
 • A különálló ruhadarabok kombinációja kiemeli frissességed, energiád és vitalitásod.
 • Ellentétes formákkal, élénk színekkel és vibráló mintákkal emeld ki játékosságod.
 • A textúrák, a minták, a színek és a részletek kombinálása a legizgalmasabb módja az egyéniséged bemutatásának.

NE TEDD

 • Finom, visszafogott keskeny övek.
 • Egyszínű, hosszú vonal.
 • Monokromatikus színvilág.
 • Túlzottan elmosódó pasztell színek.
 • Semleges színek, kivéve, ha erősen hangsúlyosak.
 • Túl kevert akvarell minták.
 • Kicsi, szimmetrikus minták.
 • Virágok (hacsak nem teljesen vadak és absztraktak).

Fazonok és sziluettek

Veleszületetten Yang vagy energiában (agresszív és dinamikus), és Yin a fiatalságban (friss). Mindkét oldalad fontos, de Yang a domináns. Elsősorban azonban Gamine vagy, a drámai vonásaid mindig kis adagokban jelenítsd meg. Az öltözködésed a pimasz sikk jellemezze. A szabályokat bátran törd meg, ne korlátozzon semmi. Általános sziluetted Yang formákból áll: nagyon szögletes és geometrikus, egyenes vonalak, éles szélekkel. Fontos, hogy a Yin jellemzők törött és staccato vonalakkal és részletekkel fejeződjenek ki. Viselj különböző alsó és felső ruhadarabokat, ezzel az ellentétes vonásaid hangsúlyozod. Például egy hosszú, szögletes kabátot rövid, egyenes szoknyával kombinálj. Vagy egy crop bolerót hosszú, ceruzaszoknyával, amely hátul felsliccelt és így szép ívet ad. Ne feledd, hogy gardróbod alapja a test vonalát követő darabokból álljon, és ehhez adj szokatlan vagy aszimmetrikus formájú darabokat és kiegészítőket. Amellett, hogy megbontod a vonalat, és egy nagyon animált és vibráló vizualitást hozol létre, törekedj a szögletes részletekre. Kontrasztos szegélyek, nagyon éles hajtókák, gallérok, nyakkendők, vagy avantgárd ékszerek) mind csodásan állnak. A formák mindenképpen legyenek nagyok, sőt, kissé vaskosak is.

Anyagok és textúrák

Viselhetsz könnyű vagy közepes súlyú anyagokat, amelyek enyhén ropogósak. Minél könnyebb a szövet súlya, annál szabottabbnak vagy a test vonalát követőnek kell lennie. A nagyon durva vagy nehéz anyagokból készült kabátokat kombinált ellentétes textúrával (például vékony bordás kötött anyaggal), hogy megtörd a vaskosságukat. A matt és fénytelen anyag általában a legjobb a sziluetted kiemelésére; de az is működik, ha fényes felülettel kombinálod. Estére válassz kemény szegélyű szöveteket, fémszálas és merev anyagokat (brokátok, nehéz szatén, flitterek, gyöngydíszítés, stb.). Minden textúra kiválóan illik hozzád ami durva felületű és az összes szövött anyag. A kötött és a rugalmas anyagok különösen jók, bár a vékonyabb és jobban bordázott kötött anyagot meg kell formázni a ruha felépítésével. A vastag, nehéz kötött anyagok kiválóan alkalmazhatók crop ruhadarabokhoz (mellények pulóverek, dzsekik, stb.).

Színek és minták

Színekben vibráló, merész és élénk árnyalatokban gondolkozz. Azok a vad színkombinációk, amelyekről másnak még álmodni sem szabad, rajtad rendkívül frissek és kifinomultak. A nagyon világos vagy nagyon sötét háttéren megjelenő élénk színek például izgalmasak. Használj kiegészítő és ellentétes árnyalatokat, hogy megtörd a sziluetted. Ha egy elsődleges színt használsz egy ruha alapjához, akkor hangsúlyozd a különféle merész és élénk kiegészítő színekkel, így megőrzöd dinamikus energiádat. Az éles színkontraszt is kiváló. Legyél nagyon eredeti a színválasztásban és az árnyalatok kombinálásával.
A legjobb mintáid merészek és stilizáltak. Remekül állnak az egyedi, avant-garde printek. Mixeld a különböző mintákat, a színt használva összekötő kapocsként. A minták mérete lehet közepes vagy nagy is.

Részletek

A részletek legyenek szögletesek, szoborszerűek, élénk színűek szabálytalanok vagy aszimmetrikusak. Ez az a terület, ahol bemutathatod kifinomultságodat és szellemességedet! A vállakat mindig hangsúlyozd: lehet éles vagy nagyon áramvonalas, kerek is vállvonal. A nyakkivágások legyenek geometriaiak, aszimmetrikusak vagy szabálytalanok. Viselhetsz nagyon magas és formázott (mandarin, Nehru, garbó), vagy alacsony és mély kivágást is. A vonalak legyenek tiszták, díszesség nélkül. A kúpos, vékonyodó részeknek éles szélűeknek kell lenniük (redők, váll-lapok, stb.), és a legjobb, ha kissé nagyobb méretűek. Remekül illenek hozzád az aszimmetrikus részletek. A kontrasztos díszítés is kiváló (gallérok, kézelők, szegélyek, gombok stb.), amíg merész és nem finom. A hajtókáknak élesnek és határozottnak, szélesnek és rovátkásnak kell lenniük, vagy tisztának és faragottnak, de semmiképpen sem finomnak. A derék legyen kissé ejtett. Csodás, ha aszimmetrikus a derékvonal, de arra figyelj, hogy ne legyen fodros, habos. A fodrok nem állnak jól, alacsonyan kezdődjenek és legyenek rögzítve. Az alj hossza a felsőtől függően bármilyen hosszúságú lehet (a szoknya mindig ellentétes stílusú, minta felső), bár a rövidebb a legelőnyösebb.

 Flamboyant Gamine Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

Bátran kombinálhatod a különböző ruhadarabokat, így is kiemelve friss szellemiséged. Figyelj arra, hogy mindig ellentétes formákkal, élénk színekkel és vibráló mintákkal dolgozz. A textúrák, a minták, a színek és a részletek keverésével csodás hatást érhetsz el.

Kabátok legyenek rövidek és dobozosak, hangsúlyozva a vágott és vízszintes vonalat. A vállakat ki kell szélesíteni, legyenek vagy nagyon élesek és ropogósak, vagy rendelkezzenek áramvonalas, faragott ívekkel. A hosszúságot illetően a bordák aljától a csípője tetejéig érhetnek. Hosszabb kabát is viselhető, de csak akkor, ha nagyon szűk alsóval vagy extra rövid szoknyával kombinálod. A derékban szűkített kabát szintén jó választás, amennyiben a vállak extra hangsúlyosak és a csípőig ér. A kabát alakja lehet szoborszerű, faragott, aszimmetrikus vagy szabálytalan. A kontrasztos díszítés kiváló, csakúgy, mint az összes szögletes részlet (éles hajtókák, szegélyek, váll-lapok, stb.).

Szoknyákból válaszd az egyenes darabokat, amelyek rövidek, testre szabottak vagy szűkülő formájúak. Érjenek legalább a térd közepéig (funky stílus esetén lehetnek rövidebbek). Hosszú, egyenes szoknya is viselhető, ha kissé elvékonyodik a térdnél, majd nagyon finoman szélesedik (de nem trombita stílusú, az túl széles). Hátul legyen sliccelt. A rakott szoknyák is hordhatóak, amíg a redők a csípő területén le vannak varrva. Az alja legyen egyenetlen, és érjen a vádli közepéig. A keresztezett szabású szoknyák is jók, ha testre szabottak. Estére a aszimmetrikus aljú szoknya kiváló választás, az estélyi ruhák pedig mutassák meg a bokát. Remekül illik hozzád az ejtett derék, főleg, ha aszimmetrikus.

A nadrágod lehet fiús szabású, nehéz szövetből, mély tűzésekkel, részletekkel. A hossza legyen rövidebb, mutassa meg a bokát. A fazon lehet akár szűk, a test vonalát követő is.

A blúzokból válaszd a karcsú, szoborszerű és tiszta vonalú darabokat, egyszerű nyakkivágásokkal és geometriai díszítéssel. Az anyagok legyenek közepes súlyúak, enyhén ropogósak, matt vagy szaténos fényűek (charmeuse). Minden aszimmetrikus részlet kiváló.

A pulóverek legyenek formázottak, vékony bordás kötött anyagból, vagy nehézek és chunky stílusúak, crop fazonban. A minták legyenek merészek és geometrikusak, szabálytalan formákkal. A stilizált minták kiválóak, valamint a nagyon eredeti és szokatlan elemek is illenek humoros lényedhez.

A ruhákból illik hozzád a szoborszerű, jól szabott és rövid fazon. Karcsú stílusok, amelyek követik a test vonalát, és élesek vagy áramvonalasan görbék a vállaknál. Az aszimmetrikus részletek és a kontrasztos díszítés egyaránt kiválóak. A derék legyen ejtett, de széles, merev, kontrasztos színű öv is viselhető. A hossz legyen rövid, ha egyenes a szoknya, hosszabb, ha egyenetlen. A derekánál gumipántos, bővebb stílus is remek. Az anyag legyen közepes vagy könnyű súlyú. Kiválóak a test kontúrjához simuló, bordázott kötött ruhák.

Alkalmi darabjaid is legyenek karcsú fazonok, geometrikus szegélyekkel. Selymes anyagok, fémszálas, díszített, ropogós, jól szabott stílusok, színes díszítéssel. Viselj játékos kiegészítőket. Csinos estélyik, ejtett derekú, vállhangsúlyos ruhák, Flapper-koktélruhák, rövid blézer nadrággal – mind csodás választás.

Kiegészítők

Kiegészítőid legyenek szabálytalanok, szögletesek, és aszimmetrikusak. Legyél eredeti és avant-garde. Cipőből válassz szögletes és szabálytalan alakút. Kicsit vaskos stílusú is lehet. Viselj alacsony, háromszög alakú, nagyon egyenes, magas sarkú, vagy aszimmetrikus lapos sarkú cipőt. Élénk színű vagy mintás fazonok – csodásan állnak. Illenek hozzád a szögletes és aszimmetrikus alakú táskák (háromszögek, négyzetek, vékony téglalapok, dobozok, stb.) A vad minták, az élénk színek és a szokatlan szövetek remekül kiegészítik a szetted. Az öveknek szélesnek és merevnek, vagy áramvonalasnak kell lenniük. Élénk színek, minták és egyedi szövetek. Ropogós, merev bőr. Szokatlan csatok (aszimmetrikus). A kalapnak kicsinek és ropogósnak kell lennie, szabálytalanul faragott geometriai vagy aszimmetrikus formában (barett, Nehru, spanyol stb.) Az ékszerek az egyik legfontosabb kiegészítőid. Kifinomultságot és szellemességet adnak a megjelenésedhez. A hatás lehet elegáns, avant-garde vagy funky, akármelyiket választhatod. A formák vaskosak, aszimmetrikusak és szabálytalanok. A formázott fém kiváló, csakúgy, mint a fényesen zománcozott felületek és a színes üveg. A merész bizsuk is működnek rajtad, de próbálj letisztultabb darabokat választani. Ha szereted az antik tárgyakat, viselj art deco ékszereket viktoriánus vagy szecessziós darabok helyett. A sok élénk szín, csillogás jól kiegészíti a megjelenésed.

Szépség

Haj

Az aszimmetria a frizurád kulcsa. A körvonal legyen geometriai, de az élek némi réteget vagy ferde vonalat igényelnek a frissesség növelése és a nehéz hatás elkerülése érdekében. Mivel a megjelenésed annyira eklektikus és eredeti, kívánságod szerint nagyon vad stílust is választhatsz. A rövid haj működik a legjobban, mert kiemeli az arcod, különösen a szemeid. Lehet tehát a hajad fiús és kócos. A legfontosabb, hogy rendszeresen fodrászhoz kell járnod. A hajszíned egyrészt lehet tiszta és élénk, másrészt merész és feltűnő.

Smink

A smink az utolsó simítás, megadja azt az eleganciát és kifinomultságot, ami jellemez. Füstös szemek, erős arcpír, mély ajakfestés passzol hozzád a legjobban. Ne válassz túl fényes árnyalatokat; csak egy kis színre van szükséged. Nappal ragaszkodjon a matt színekhez, este jöhet a csillogás.

 Flamboyant Gamine Kibbe-testtípus

10. GAMINE

Yin/Yang ellentétek egyenletes kombinációja

A Gamine testtípust a Yin és Yang ellentétek egyenletes kombinációja határozza meg, az élesen finom fizikalitás, valamint egy friss és pikáns személyiség együttese.

Gamine Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet a Ying és a Yang ellentétes kombinációja uralja, akkor Gamine típus vagy.

Válaszok: Az A/B és a D/E ellentétes válaszok egyenletes keverékét adtad.
Magasság: Általában 167 cm-nél alacsonyabb vagy. Rövid a függőleges vonalad.
Testtípus: Egyenes. Karcsú és sovány vagy, az inas izomzat felé hajlik a tested. A mellkasod és a csípőd lapos. A lábad lehet hosszú, a derekad kissé rövid.
Csontszerkezet: Szögletes, éles, keskeny – de finomként is jellemezhető. Szögletes vagy kúpos a vállad (általában keskeny). Finoman éles arckontúrok (orr, állkapocs, arccsont) jellemeznek. A kezeid és a lábaid közepesek vagy kicsik, és általában keskenyek. A karjaid és a lábaid általában hosszúk.
Arcvonások: Nagyok a szemeid, közepes vagy vékony ajkaid (keskeny vagy egyenes) vannak, az archúsod feszes.
Haj: Bármilyen típus lehetséges, de a hajad gyakran finom és selymes.
Tónusok: Bármilyen bőrszín lehetséges (meleg vagy hideg), de általában élénk vagy elkülönülő árnyalatú. Mérsékelten vagy magasan kontrasztos a bőröd.
Hová szedsz fel plusz kilókat: A plusz kilók általában a csípő és a derék területén rakódnak le, ritkán jelennek meg a derék felett. A tested általában négyzetes vagy zömök lesz.

A Gamine típusra NEM jellemző:

 • 167 cm-nél magasabb testmagasság (általában még alacsonyabb, petite méret)
 • Rendkívül nagy csontszerkezet
 • Kiemelkedő vagy egzotikus vonások (a nagy szemek kivételével)
 • Nagy kéz és láb
 • Homokóra alak, darázs-derékkal
 • Szimmetrikus test vagy arcvonások

Ismert Gamine típus:
Jean Seberg

 Gamine Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A Gamine testtípus látszólag véletlenszerű, de mégis egyenlő keverékű Yin és Yang tulajdonságokkal rendelkezik, ami nagyon fiatalos és energikus megjelenést kölcsönöz neki. Az öltözködésed tükrözze ezt a vitalitást. A sziluetted legyen karcsú és derékhangsúlyos. A körvonalaknál arra törekedj, hogy élesedő, illeszkedő és tört (staccato) legyenek. A szigorú, éles szélű vonalak használata a Yang jellemzők hatása, a megtört, stacatto körvonal a Yin-ből származik. Legyél merész a részletekben, soha nem viselhetsz eleget. A részletek mindig legyenek kicsik, élesek és figyelemfelkeltőek. Az anyagoknak mindig ropogósnak kell lenniük, hogy képesek legyenek megtartani a formájukat és jól szabott hatást keltsenek. A legjobb a matt felület, bár a fényes is izgalmas lehet. Válassz könnyű vagy közepes súlyú szöveteket. A részletekhez hasonlóan a színhasználatának is merésznek és pimasznak kell lennie. A magas színkontrasztok jól működnek rajtad. Ugyanez vonatkozik a mintákra, amelyek akkor a legjobbak, ha élesek, színesek és animáltak. A kicsi geometriai alakzatok és az aszimmetria is kiváló.

TEDD

 • Kicsi, éles, geometriai alakzatok.
 • Tökéletesen illeszkedő és határozottan szabott darabok.
 • Körvonalad legyen éles, egyenes és staccato (megtört).
 • Az anyagoknak mindig ropogósnak kell lenniük, hogy képesek legyenek megtartani a formájukat és jól szabott hatást keltsenek.
 • Színhasználatban szegj meg minden szabályt.
 • Viselj kis geometriai vagy absztrakt mintákat.

NE TEDD

 • Oversize, nagy vagy hosszú geometriai alakzat.
 • Strukturálatlan formák.
 • Lágy szélű vagy esésű, valamint kerek formák.
 • Szimmetrikus sziluett.
 • Durva vagy túl finom, lágy esésű szövetek.
 • Monokróm szettek.
 • Akvarell printek.

Fazonok és sziluettek

A Gamine a Yin/Yang ellentétek kombinációját testesíti meg: méretben (petite) és arcvonásokban (telt és kerek) Yin, de testalkatban (egyenes és keskeny) és csontszerkezetben (éles és keskeny) Yang. A Gamine-nek kicsi, éles geometriai alakokra van szüksége, valamint precízen illeszkedő és élesen szabott stílusokra. Sok egyenes, éles, rövid keskeny kúpos szegély jellemzi sziluettjét. Viselj részletgazdag megoldásokat, valamint éles és szögletes nyakkivágásokat, például kisebb V-kivágást. Kis szalagok (szövetből vagy bőrből), kicsi, testre szabott hajtókák vagy szegélyek illenek hozzád. A derekad legyen hangsúlyos, éles és keskeny. Hasonlóan, a minták is legyenek élesek és geometriaiak vagy aszimmetrikusak. Válassz modern, kortárs mintákat, de az absztrakt is működik. Használj sok rövid függőleges és vízszintes vonalat, valamint részletgazdag, jól illeszkedő fazonokat.

Anyagok és textúrák

Az anyagok legyenek ropogósak, formatartóak. A legjobb a sima vagy könnyű textúra. Minden finoman szőtt kötött anyag, különösen a bordázott és a vékony, remek választás. A felület legyen matt, bár a fényes is nagyon izgalmas lehet (főleg a fémes anyagok). Általában a közepes súlyú anyagok passzolnak hozzád, de viselhetsz könnyebb szöveteket is, amelyek körbeölelik a testet.

Színek és minták

A színeket használd merészen és pimaszul; szegd meg az összes szabályt! A sokszínű, színes foltok tökéletesek. Az élénk és figyelemfelkeltő színű kiegészítők csodásak sötét vagy világos háttérrel. A magas, éles kontraszt és a vad színkombinációk remekül passzolnak hozzád. Törd meg vonalakat színnel, alkalmazd a staccato-hatást. A mintáknak élesnek, színesnek és animáltnak kell lenniük. A kis geometriai és az aszimmetrikus printek kiváló. A mintáid legyenek absztrakt formák (Picasso) vagy kortárs művészetből inspiráltak, bár a rajzolt és karikatúrás humoros stílusok is lenyűgözőek rajtad.

Részletek

Soha nem viselhetsz túl sok részletet, mert pezsgést visz a megjelenésedbe. A részletek legyenek kicsik és figyelemfelkeltőek, ne olvadjanak be a ruhadarabok vonalába. Ropogós, staccato (megtört) és sokszínű, díszes megoldásokat válassz: például szegélyezés (gallér, kézelő, derékpánt, hajtóka) kontrasztos színnel vagy anyaggal, rátétek, hímzések, hajtások. A derék legyen kiemelve élesen és keskenyen. Illik hozzád az éles, szögletes, és egyben kis nyakkivágások (mandarin, Nehru, szalagdíszítéses, férfias stílus, kicsi V, apró, szárnyas hegyű). Viselj kisebb, határozottan szabott hajtókákat vagy ropogós hajtóka nélküli darabokat szegélyezéssel. A válltömések legyenek élesek.

 Gamine Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

Ha jól összehangolod a különböző ruhadarabokat, stilizált és színes részletekkel, nagyon izgalmas lesz a megjelenésed.

Kabátjaid legyenek rövid, crop fazonok, nagyon éles szélekkel, határozott szabással és építettséggel. A rövid, az alján gumírozott vagy a férfias, Eisenhower-dzsekik kiválóak a számodra. A gallér, a mandzsetta, a hajtóka és a derékpánt részletei (körvonalak, díszítés, szegélyezés, bordázat) elengedhetetlenek.

Szoknyákból válaszd az egyenes, éles és rövid, keskeny és kúpos szegélyű fazonokat. A kissé bővülő szoknya akkor jó, ha nagyon egyenesen a csípőn és a combon. Lehet keresztezett, vagy letűzött redőkkel rendelkező. A szoknyák dereka legyen nagyon passzos. A húzott részletek működnek, de ne legyenek mélyek a redők. Az egyenes szoknyák legyenek rövidek (térdkalács közepétől a miniig). A kissé bővülő fazonok lehetnek hosszabbak (érjenek a vádliig). Ami rendkívül hosszú, az nagyon trükkös, és slicceltnek és szűk, ceruza stílusúnak kell lenni.

Nadrágból viseld a jól szabottat, körvonallal a széleken (derékpánt, ráncok, felhajtások). Passzol hozzád a rövidebb fazon, a crop és a bokanadrág is. A skinny, elasztikus, a test vonalát követő nadrágok tökéletesek.

Blúzokból a jól szabott, éles szélekkel és részletekkel (gallérok, kézelők, redők stb.), a sima vagy merev anyagból (ropogós pamut, keleti selyem stb.) darabokat viseld. Kerüld a túl fodros felsőket.

Pulóvered legyen vékony vagy bordázott kötésű. Viselhetsz vastag kötött anyagot is, amely rendkívül passzos a deréknál. Az olyan részletek, mint a gallér, a mandzsetta és derékpánt bordázása nagyszerűek a számodra. Hordj bátran rövid, crop kardigánokat.

Ruhákból a legjobban a testre szabott, karcsú stílusok illenek hozzád éles szélekkel és sok apró, éles részlettel. Az ejtett derék és a pántos stílus akkor jó, ha nagyon karcsúsított. A crop kabátok, mellények és bolerók jól állnak a ruháidhoz. Az aszimmetrikus szegélyek is csodásak, különösen estére, és bármi, ami az 1920-as évekre emlékeztet, abszolút lehengerlő. Viselhetsz testhez tapadó kötött ruhákat is.

Alkalmi darabokból a karcsúsított, geometriai körvonalakkal és és éles díszítéssel készült ruhákat viseld. Sima szövet, határozottan szabott élek, gyöngyök, fémek, szögletes nyakkivágások sok éles és színes díszítéssel (gallérok, mandzsetták, stb.), valamint az aszimmetrikus aljak is illenek hozzád. Estélyik rövid blézerrel, éles vállakkal, szűkre szabott, ejtett derekú ruhák, jól szabott kosztümök crop blézerrel és éles szegélyekkel) – mind csodásan állnak.

Kiegészítők

Minden kiegészítőd legyen kicsi, éles, geometrikus és színes. Az a feladatuk hogy a sziluetted megtörjék, staccato körvonalat hozzanak létre és felhívják a figyelmet magukra. A kontrasztot fokozhatod a kiegészítőiddel és az egyéniséged is kifejezheted. A legjobbak a jól strukturált, szögletes cipők, könnyű bőrből. A szokatlan formájú orrok és sarkak (aszimmetrikus, telitalpú, hegyes orrú, stb.), valamint a merész színek és a mintás anyagok kiválóak. A lapos cipők legyenek feltűnőek (pl. lakkbőr). Táskákból válaszd a kis méretű, éles geometria alakúakat (doboz, clutch stb.). Övekből a merev bőr illik hozzád geometriai csatokkal, valamint a rugalmas anyagú övek. Keskeny vagy közepesen széles legyen. Az élénk színű övek kiválóak, hogy megtörd a sziluetted vonalát. Viselj kicsi, élesen szabott kalapokat és sapkákat (spanyol, barett, indiai, harang alakú/cloche). Az ékszereid legyenek kicsik és élesek, geometriai, aszimmetrikus vagy szabálytalan alakúak. Az élénk színű zománc, kő vagy üveg a legjobb. A nagyon kortárs avant-garde darabok csodásak rajtad, akárcsak a trendi darabok, amelyek hangsúlyozzák a sziporkázó egyéniséged.

Szépség

Haj

A hajadnak rövidnek, kócosnak, felnyírtnak kell lennie, a fej felső része körül (a halánték, az oldalrész és a frufru) rétegekkel, hogy lágyítsa az erősen geometrikus vágást. A legjobb a „fiúsan elegáns” frizura. A hajszíned legyen gazdag, élénk és kontrasztos. Az extrém hajszín is működhet, ha összhangban van a természetes színekkel. Drámai színt is kaphat a hajad intenzitása (kék-fekete, mély barna, platinaszőke, tűzpiros stb.). A melírnak, világosításnak egyértelműen elhatárolt csíkokként kell megjelenniük.

Smink

A sminkben törekedj a friss és ragyogó arc megteremtésére, és az őzike szemeid hangsúlyozására, kissé kontúrozott szögekkel. A füstös szem mély ajkakkal és pírral párosítva tökéletesen eléri a kívánt hatást. Este jöhet a csillogás.

 Gamine Kibbe-testtípus

11. LÁGY GAMINE

Yin/Yang ellentétek kombinációja + Yin hatás

A Lágy Gamine testtípust a Yin és Yang ellentétek kombinációja határozza meg Yin hatással, a lekerekített test és vonások és a finoman szögletes váz, a játékos és bátor szellem kombinációja.

Lágy Gamine Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet a Yin és a Yang ellentétes kombinációja uralja, Yin hatással, akkor Lágy Gamine típus vagy.

Válaszok: Az A/B és D/E válaszok keverékét adtad, de kissé több D/E válaszod volt.
Magasság: 167 cm alatti a magasságod. Rövid a függőleges vonalad.
Testtípus: Puha, domború a tested, a húsosság felé hajlik. Ívelt mell és csípő jellemez természetesen hangsúlyos derékkal. A karjaid és a lábaid általában puhák és húsosak, különösen a comb területén.
Csontszerkezet: Finom és kicsi, mégis kissé széles és szögletes. Szögletes élek jellemeznek, különösen a vállakon (négyzet alakúak vagy kúposak). Kicsik a kezeid és lábaid (kissé szélesek vagy húsosak). Finoman szélesek az arckontúrjaid (orr, arccsontok és állkapocs – amelyeknek lehetnek extra szögletes részei is). A karjaid és a lábaid általában rövidek (a magasság arányában).
Arcvonások: Baba-szerű arcvonásaid (kerek szemek, húsos pofik, telt ajkak) vannak. Az arcod alakja nagyon lekerekített, kissé éles vagy erős az állkapcsod.
Haj: Bármilyen textúra lehetséges, puha/selymes vagy göndör/hullámos.
Tónusok: Bármilyen bőrszín lehetséges (meleg vagy hideg árnyalat is).
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, a tested hajlamos nagyon kikerekedni, mivel a súly főleg a mell- és a csípő területén gyűlik össze. A karok és a combok nagyon puhák lesznek, és az arc általában húsossá válik. Túlsúlyosnak érezheted magad, még akkor is, ha ideális a súlyod, mert a tested alakja rendkívül kerek, rövid végtagokkal párosítva.

A Lágy Gamine típusra NEM jellemző:

 • Magas termet
 • Extrém vékony vagy rendkívül egyenes testalkat
 • Nagy vagy széles csontszerkezet
 • Nagy kezek és lábak, vagy egzotikus arcvonások
 • Szimmetrikus test, csontfelépítés vagy arcvonások
 • Éles csontfelépítés

Ismert Lágy Gamine típusok:
Bette Davis, Halle Berry, Winona Ryder, Reese Witherspoon, Mary-Kate and Ashley Olsen, Octavia Spencer, Linda Ronstadt, Judy Garland, Cyndi Lauper, Eartha Kitt, Sally Field, Clara Bow, Debbie Reynolds

Lágy Gamine Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A tiszta Gamine típushoz hasonlóan a Lágy Gamine testtípus is a Yin és a Yang kombinációja jellemzi, de valamivel több Yin hatással. Az öltözködésben ezt a Yin és Yang kombinációd hangsúlyozd, de valamivel nagyobb kerekítéssel. Válassz tiszta és lekerekített vonalakat, éles sarkokkal és élekkel. A lekerekített formák, például oválisok, körök, elliptikus formák, vaskos csavarok, könnycsepp formák, mind nagyszerűek. Sziluetted legyen karcsúsított, nőies és kicsi. A derék hangsúlyozása szintén kulcsfontosságú ahhoz, hogy még több Yin-t adj a megjelenésedhez. Ügyelj arra, hogy körvonalad élesen kúpos és passzos legyen (különösen a deréknál, a gallérnál és a mandzsettánál). A részletek mindig legyenek élénkek, energikusak és gazdagok. Válassz könnyű és ropogós anyagokat, amelyek megtartják a formájukat, valamint elég rugalmasak ahhoz, hogy enyhe eséssel és mozgással rendelkezzenek. A felület legyen matt. Az öltözékednek színeseknek kell lennie, játssz az élénk, gazdag és intenzív árnyalatokkal, amelyek ellentétesek egymással. Az éles színkontraszt kiváló, de ugyanez vonatkozik a mintákra is, amelyek legyenek merészek és élénkek, és kicsi vagy közepes méretűek.

TEDD

 • Viselj szép esésű anyagokat (jersey, kasmír, challis, stb.), amelyek meghatározott körvonalat adnak
 • A kötöttek legyenek puhák és bolyhosak (angóra, moher, buklé, stb.)
 • Színekből válaszd az élénk és csillogó árnyalatokat, olyan vibráló, gazdag és élénk színeket amelyek jól mutatnak egymással, de egy semleges vagy sötét háttérrel is.
 • Bátran hordhatsz mintákat, élénk színeket, magas kontrasztú kombinációkat.

NE TEDD

 • Geometriai vonalak.
 • Minden hosszúkás vonal. Minden erős vízszintes vonal. Minden sima vonal. Szigorú egyenesek.
 • Széles, strukturálatlan fazonok.
 • Puha és aláomló sziluettek.
 • Szimmetrikus sziluettek.
 • Monokróm szettek.

Fazonok és sziluettek

Veleszületetten erős a Yang a belső energiádban, lendületes, karizmatikus és erős vagy, a Yin a fiatalos frissességedben és pezsgő bájodban jelentkezik. Mivel Yin uralja testiségedet, a Yang pedig a lényegedet, mindig mindkét elemet jelenítsd meg az öltözködésedben. A Yin élvezzen enyhe elsőbbséget, de szorosan kövesse a Yang is. Mindig emlékezz arra, hogy elsősorban Gamine vagy, a romantikus vonalat mindig kis adagokban jelenítsd meg, hogy lágyíts a megjelenéseden. A sarkalatos szabály az, hogy tartsd fenn a Yin és a Yang egyensúlyát, de egészítsd is ki Yin elemekkel a haj, a smink és a kiegészítők terén. Sziluetted legyen megtört, staccato, álljon tiszta görbékből, élesen szabott. A formáid lekerekítettek (az extra Yin hatás miatt), viselj testre szabott darabokat. Az éles élek mindig jelenjenek meg a vállakon, valamint a mandzsetta, a gallér, a derék és a térd területén, és az olyan részletekben, például redők, váll-lapok és hajtókák, hogy a Yang oldaladat hangsúlyozzák. A derekad mindig legyen kiemelve.

Anyagok és textúrák

Az anyagok legyenek könnyűek és ropogósak, tartsák meg az alakjukat a különböző szabásokban is, valamint legyenek elég rugalmasak ahhoz is, hogy esésük enyhén lágy legyen és mozogjon. A matt szövetek a legjobbak, mert frissebbnek tűnnek rajtad, bár az enyhén áttetsző anyagok is rendben vannak. A textúrák legyenek könnyűek és ropogósak. A lágy esésű szövetek (jersey, kasmír, challis stb.) nagyon passzolnak hozzád, különösen akkor, ha a ruhadarab extrán épített, hogy meghatározott körvonalat adjon. A kötöttek legyenek puhák és bolyhosak (angóra, moher, buklé stb.). A fémes anyagok kiválóak estére, de napközben kerülni kell őket.

Színek és minták

Viselj élénk és csillogó színeket, gazdag és intenzív árnyalatokat, amelyek ellentétesek egymással – világos vagy sötétebb háttérrel. Az éles színkontraszt kiválóan alkalmazható. A színösszeállítások olyan vadak és szokatlanok lehetnek, amilyet csak mersz; minél több árnyalatot használsz, annál kifinomultabb a hatás. Válassz élénk és animált mintákat. Az élénk színek, a nagy színkontraszt és a körvonalazott színek mind jó választások. Az alakzatoknak hajlítottaknak és bonyolultnak, élesnek és animáltnak kell lenniük. A méret legyen kicsi vagy közepes.

Részletek

A részleteknek mindig animáltnak, élénknek és energikusnak kell lenniük. A részletgazdagság, különösen a díszítések, az egyik fontos módja annak, hogy kifejezd a megjelenésedben az életerőt. A vállnak ropogósnak és kissé hangsúlyosnak kell lenniük. Kiváló a váll ráncolása, behúzása, akárcsak minden bonyolult díszítés vagy rátét. A nyakkivágás legyen tiszta és ívelt. Akkor a legjobb, ha magas vagy zárt. A ropogós gallérok szintén kiválóak, legyenek kicsik és jól szabottak vagy kontrasztos anyaggal, díszítéssel, színnel kiegészítve. A legjobbak az ívelt vagy lekerekített formák, a kicsi éles redők, a díszítések, a rátétek, a díszvarrások, a váll-lapok, a zsebfedők. A mandzsetta kontrasztos gombokkal, szalagokkal, díszítéssel elegáns. A derekat mindig hangsúlyozni kell, vastag gumipánttal, kontrasztos díszítéssel, rátétekkel, mert a keskeny derék a megjelenésed alappillére. A derékon a ráncolások kiválóak, ha kicsik és merevek. A szoknyának a térdnél el kell vékonyodniuk. Ha hosszú a szoknya, akkor gyengén bővüljön. Ha rövid, akkor a tulipán fazon a legjobb. Kiváló a kontrasztos szegély az aljánál. Viselj kontrasztos és színes díszítést.

Lágy Gamine Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

A különálló ruhadarabok akkor hatásosak, ha tetőtől talpig szettekben gondolkozol. Kombináld őket művészien, mindig építsd egy téma köré (legyen az akár egy szín, egy minta vagy egy anyag) a szetted.

A kabátok legyenek rövidek sok részlettel és díszítéssel. Mindig mutasd meg a derekad; crop vagy peplum fazonnal, és viselj karcsúsított darabokat. A kontrasztos díszítés, a kúpos mandzsetta és a váll díszítése is kiváló.

A szoknyáknak rövidnek, szegélyezettnek és formázottnak kell lenniük, meghatározott derékpánttal, kicsi, merev tűzésekkel. Az egyenes szoknya a te verziódban a tulipán-fazon, térdtől elvékonyodik. Az alja egyenletes és a térd közepén ér véget, vagy kissé alatta (soha nem hosszabb). A hosszú szoknyák a térdnél (vagy éppen alatta) keskenyednek, majd enyhén bővülnek trombita formára. Ha nagyon enyhén bővül, akkor fel is lehet sliccelni. Ekkor az alj legyen egyenetlen és végződjön a vádli közepén. Az aszimmetrikus aljak szintén kiválóak. Az estélyi ruha hossza legyen rövid, mutassa meg a bokát. A rövid tüllszoknya is nagyon izgalmas a számodra. Az alacsony vagy ejtett  fodrok elegáns hatásúak.

A nadrágok legyenek formázottak, a bokát megmutatva. A crop fazonok kiválóak, csakúgy, mint a test vonalát követő stílusok, toreador nadrágok (rövidebb, vádliig érő, enyhén szűkülő fazon).

A blúzokból válaszd a lágy és drapériás stílusokat, a nyaknál és a mandzsettánál szoros, pruszlikos részlettel. Viselhetsz fodros vagy csipkés stílust is. A selymes anyagú blúzok a legjobbak, bár a vékony pamut, a voile, a batiszt és a könnyű len is remek.

A pulóverek akkor a legjobbak, ha a deréknál és a kézelőnél szorosabbak, viselheted például egy kicsi és ropogós gallérral. A bordázott és a bonyolult részletek (például rátétek, gyöngyök, csillogás, ékszer-díszítés stb.) nagyon kifinomultak, csakúgy, mint a rendkívül animált minták, ha kicsik, kavargósak vagy élesek és görbék. Csodásak a bolyhos vagy hosszúszálú (angóra, buklé stb.) anyagok. A vékony kötöttek legyenek passzosak a nyak, a derék, a kézelő és a vállak vonalába.

A ruhák legyenek derékhangsúlyosak, éles nyakkivágásokkal, kézelőkkel és bonyolult vagy animált részletekkel. A fodros szoknyák nagyon kifinomultak, de ne legyenek túlzottan fodrosak. Az éles vállhangsúly fontos, a ráncolások, tűzések kiválóak. A szoknyák lehetnek kúposak vagy szélesebbek, de nem lehetnek nagy volumenűek. Egy abroncsos ruha rendkívül elegáns és szexi rajtad. Az aszimmetrikus aljak és a tearuha hosszúságú estélyik szintén rendkívül csinosak.

Alkalmi viseletnek csodásak a testre szabott darabok díszítéssel, a sima anyagok csillogó díszítéssel, a gyöngyös, csillogó, masnis, hálós és játékosan szexi kiegészítők. A báli ruhák, a koktélruhák fodrokkal (taft szoknya, abroncs, stb.), a fémszálas kötött ruhák, a fűzős ruhák, a szűk alkalmi kosztümök fodrokkal (peplum, díszes blézer), és a lágy esésű estélyi nadrágok szikrázó felsővel vagy szűk blézerrel mind remekül állnak rajtad.

Kiegészítők

A kiegészítők kicsik, élesek és színesek legyenek. Cipőből válassz könnyű és finom, kúpos orrú és sarkú darabot. A lábat megmutató és a pántos stílus is jó, csakúgy, mint az elől nyitott és a sling-back. A lapos cipők legyenek nagyon nőiesek. A világos és élénk árnyalatok remekül illenek hozzád. A táskád legyen kicsi és lekerekített formájú, finom vállpánttal. Estére csodásak a fémes, antik vagy gyöngyös táskák. Válassz keskeny vagy közepes, merev öveket. A kontrasztos színek passzolnak hozzád. A csat legyen ívelt vagy kissé díszes. Az anyaga elegáns bőr, hüllőmintás vagy gyönyörű szövet legyen. Viselj kicsi és merev kalapokat, lekerekített formában, minimális részlettel (fátyol, toll stb.). Az ékszerek az egyik legfontosabb kiegészítőid, mert a kifinomultságot és a szellemességet adnak megjelenésedhez. Az alakzatoknak lekerekítetteknek és éleseknek kell lenniük, lehetnek körök, örvények, oválisok, fürtök, könnycseppek, stb. Az élénk színű darabok tökéletesen megragadják a belőled sugárzó életerőt. A nagy, fényes gyöngyök is csodásak. Lelógó darabok helyett, válassz olyan fülbevalókat, amelyek a a füleden vannak, vagy felfelé állnak. Karkötőkből viselj merev karpereceket. A szokatlan brossok szintén csodásak. Ne félj kissé túlzó lenni az ékszerekkel; mutasd meg velük a humorérzéked.

Szépség

Haj

A hajnak mindig puhának, pimasznak és kócosnak kell lennie, puha rétegekkel. Aszimmetrikus vágások lehetségesek, ha göndör vagy hullámos a hajad, de a stílusa legyen laza, kézzel beletúrt hatású. Jól áll a frufru. A hajad legyen rövid, a hosszú nem illik hozzád, elrejti érzékiséged és vibráló személyiséged. A hajszíned legyen gazdag és élénk. Világosíthatod is, de élénk árnyalatot válassz, a lágy színek öregítenek. Jöhet a melír is, mert kihangsúlyozzák a védjegyednek számító kócos megjelenésed.

Smink

A fényes és színes smink lesz a hab a tortán. Kifinomultságot és eleganciát, és egy kis glamourt nyújt. Az arcod legyen pezsgő, élénk színekkel emeld ki a szemed, használj rózsás arcpírt és fényes ajakfestést. Nappal csak egy kis csillogás jellemezze a sminket, de este jöhetnek a glitterek is.

 Lágy Gamine Kibbe-testtípus

12. TEÁTRÁLIS ROMANTIKUS

Yang csontszerkezet + Yin testhús/arcvonások

A Teátrális Romantikus testtípust a Yin és az enyhe Yang hatás kombinációja határozza meg, finoman sugárzó fizikalitás és az erőteljesen vonzó egyéniség együttese.

 Teátrális Romantikus Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet a Yang csontszerkezet és a Yin testhús/arcvonások uralják, akkor Teátrális Romantikus típus vagy.

Válaszok: Többnyire D választ adtál az összes kérdésre, vagy többnyire D és E választ, néhány A válasszal.
Magasság: Jellemzően közepes vagy alacsony, általában 167 cm-nél alacsonyabb vagy.
Testtípus: Puha és érzéki, bár karcsú és kicsi. Homokóra alakod van, domború mellkassal, csípővel és darázs-derékkal. Karjaid és lábaid puhák és húsosak.
Csontszerkezet: Kicsi és finom. Kissé éles élek (váll, állkapocs, arccsont vagy orr) jellemeznek. A kezeid és a lábaid kicsik (a magasság arányában). Az arccsontjaid is kicsik, finomak és kissé élesek.
Arcvonások: Puha és buja. Nagy, világító szemeid (kissé felfelé forduló is lehet) vannak. Az ajkad telt és érzéki, az arcod puha.
Haj: Puha és finom tapintású. Lehet nagyon selymes és vékony, vagy vastag és hullámos/göndör is a hajad.
Tónusok: Bármilyen bőrszín lehetséges (meleg vagy hideg, nagy kontrasztú vagy lágy), de általában élénk, finom, világos vagy áttetsző a bőröd.
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, akkor az alakod homokóra marad, meghatározott derékkal. A felkarod, a combod és az arcod meglehetősen húsos lesz.

A Teátrális Romantikus típusra NEM jellemző:

 • Rendkívül magas termet
 • Nagy vagy széles csontok
 • Nagy kéz és láb
 • Rendkívül kiemelkedő arccsont vagy arcvonások
 • Kicsi, keskeny szemek, vékony vagy egyenes ajkak
 • Fiúsan egyenes, határozott derék nélküli alkat

Ismert Teátrális Romantikus típusok:
Vivien Leigh, Jada Pinkett Smith, Salma Hayek, Mila Kunis, Jane Seymour, Morgan Fairchild, Rihanna

 Teátrális Romantikus Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

Az öltözködésben hangsúlyozd a homokóra alakod, miközben néhány élesebb, szögletes részlet hozzáadásával megjeleníted a Yang hatást is. A sziluetted legyen passzos és kövesse az alakod, hangsúlyozva a domborulatokat. A derekad mindig legyen élesen kiemelve, míg a vállak lehetnek kissé szögletesebbek. Szögletességet és élességet adhatsz azzal is, ha a csukló, az alj és a térd területén elvékonyodó fazont viselsz. A többi ruhadarabod maradjon puha, lágy esésű, áramló és a test vonalát követő. Válassz könnyű, lágy esésű szöveteket, mint például selyem vagy krepp. A puha textúrák, az átlátszó és a fényes anyagok egyaránt kiválóak. A színek legyenek világosak, élénkek és buják. Egy kevés éles kontraszt izgalmas lehet. A minták legyenek absztrakt és akvarell stílusúak, vagy viselj közepes vagy nagy virágos printeket.

TEDD

 • A sziluetted legyen homokóra, hangsúlyozva a domborulatokat és kiemelve a derekad.
 • A vállaid legyenek élesen hangsúlyozva.
 • Viselj könnyű és lágy esésű anyagokat, amelyek aláomlanak (selyem, jersey, challis, krepp, finom lenvászon stb.)
 • A puha textúrák, a plüss (velúr, bársony, shantung stb.), az átlátszó és a fényes anyagok egyaránt kiválóak. A bolyhos kötött anyagok (angóra, buklé stb.) szintén csodásak.
 • Hordj bátran masnikat, átlátszó csipkét, zsabót, lágy fodrokat és csillogó rátéteket.

NE TEDD

 • Túl szigorú sziluett.
 • Oversize, strukturálatlan fazonok.
 • Túlságosan szabott darabok.
 • Csak egyenes vonalak.
 • Csak éles vonalak.
 • Csak széles és horizontális vonalak vagy csak hosszú függőleges vonalak, amelyek elrejtik a derekad.
 • Éles kontraszt az felső- és az alsórész között.
 • Tetőtől talpig sötét (túl erős), vagy semleges (túl fáradt).
 • Monokróm színsémák (túl unalmas).

Fazonok és sziluettek

A Yin befolyása miatt finom csontfelépítésű és puha testtípusú vagy, finom és telt arcvonásokkal (szem, ajkak, orcák). Az enyhe Yang-hatás a csontszerkezetet, esetleg a váll, az állkapocs vagy az orr enyhe élességéről árulkodik. Veleszületetten művészi, érzékeny, rendkívül vonzó és bájos vagy (Yin). Ugyanakkor rejtett vonzerőként acélos elszántsággal, lankadatlan lendülettel, óriási akarattal és merész, kreatív és innovatív életszemlélettel rendelkezel (Yang). Igazi femme fatale vagy. Azt mindig tartsd szem előtt, hogy elsősorban Romantikus típus vagy. A drámai vonásaidat mindig kis mértékben hangsúlyozd. Domborulataidat elegánsan, puha és lágy esésű ruhákkal mutasd meg, a derekad pedig mindig emeld ki. Gyönyörű arcod keretezd szép kiegészítőkkel, beleértve a csodás hajat és a sminket. Ez biztosítja a Yin alapot. A Yang hatást elvékonyodó vonalakkal és éles vállakkal hangsúlyozd. Gondolkozz tetőtől talpig szettekben, hogy kifejezd magabiztosságod, kifinomult és elbűvölő kiegészítőkkel. A formáknak lekerekítettnek, bonyolultnak és díszesnek kell lenniük. A szélek enyhe élességgel vagy az enyhén oversize hatással rendelkezzenek. A sziluetted mindig homokóra legyen, hangsúlyozva a domborulatokat és a derekat. A derekad élesen kell kiemelned, a vállaidat pedig élesen hangsúlyozni. A csukló, az alj és a térd felé vékonyodó vonalakat használj. A vonalaknak puháknak, lágy esésűnek, áramlónak, testhez tapadónak, díszesnek és bonyolultnak kell lenniük.

Anyagok és textúrák

Az anyagoknak könnyűnek és lágy esésűnek kell lenniük a puha, aláomló hatás érdekében (selyem, jersey, challis, krepp, könnyű lenvászon stb.) A puha textúrák, a plüss (velúr, bársony, shantung stb.), az áttetsző és a fényes szövetek egyaránt kiválóak. A bolyhos kötött anyagok (angóra, buklé stb.) szintén rendkívül hatékonyak.

Színek és minták

Színeid legyen világosak és buják, akvarell hatású vagy viselj világos/világos színkombinációkat. Az éles kontraszt izgalmas lehet; de mindig törekedj az élénk színek viselésre. A pasztellek is elegánsak lehetnek, ha világos kiegészítőkkel kombinálod őket. A sötét színek túl szigorúak, kivéve, ha élénk színekkel kombinálod őket. Estére is viselheted, glamouros, fényes vagy puha anyagok formájában (charmeuse, szatén, csipke vagy bársony). A mintáknak élénknek és érzékinek kell lenniük, csodásak az absztrakt vagy akvarell minták. A színek kavargása, a bonyolult és díszes formák, valamint a vadvirágok a legjobbak. A lekerekített vagy finom élek bájosak, csakúgy, mint az élénk színkombinációk. A minták mérete a közepestől a nagyig terjedjen.

Részletek

A részleteknek bonyolultnak, díszesnek, finomnak és pompásnak kell lenniük. A túlzó részletek és szegélyek szépen keretezik, és ráirányítják a figyelmet az arcra. Masni, áttetsző csipke, zsabó, puha fodrok és csillogó rátétek – egyaránt kiválóak. A nyakkivágásoknak puháknak, húzottnak kell lenniük. A vállak legyenek párnázottak, de hajlítottak. Tökéletesek a vállrögzítések, ráncolások és a Bouffant-formák. Az ujjak szűküljenek a csukló felé, és ajánlatosak a finom gombok és díszítések. A derékvonalat mindig hangsúlyozni kell (behúzás, ráncolás, lágy esés).

 Teátrális Romantikus Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

A különálló ruhadarabjaid mindig keverjék a puha textúrákat, a lágy esésű anyagokat és a fényűző színeket, hogy ne törjék meg a lágy vonalak puhaságát. Mindig kerüld a kontrasztos a felső és az alsórészeket.

A blézereid legyenek rövidek és derékban karcsúsítottak. A legjobbak a fodros peplumok, amelyek lefelé szélesednek, vagy hátrafelé esnek. A hajtókák lehetnek nagyon díszesek, cakkozott szélekkel, hímzéssel vagy drágakövekkel díszítve, vagy kissé hegyesek és csúcsosak. A sálgallérok szintén hatékonyak. A szegélyek mindig legyenek díszesek.

A szoknyának lágynak és formázottnak kell lennie. Az egyenes szoknya számodra valójában tulipán-fazonú, a derekán húzott, a szélén pedig keskeny, kúpos. A hossza legyen rövid, maximum közvetlenül a térd alá érjen. A másik szoknyatípus, amely remekül illik hozzád, a lágy esésű szoknya, egyenetlen aljjal. Ez lehet hosszabb is, a vádli közepéig érhet. A szoknyáid legyenek díszítettek, aláomlók, behúzással, ráncolással, vagy 45 fokos szögben szabottak (bias-cut). A trombita-fazon, a szárong és a körszoknya mind csodásak.

A nadrágnak mindig puhának és lágy esésűnek kell lenniük, bemutatva a domború testet. Behúzások, ráncolások a derekánál, szűkülő vagy skinny szárak. Remekül állnak a bokanadrágok.

Blúzokból válaszd a lágy, selymes, aláomló és érzéki stílusokat, díszes részletekkel és szegélyekkel.

Passzolnak hozzád a plüss, bolyhos kötött pulóverek, puha nyakkivágással, díszítéssel és pazar mintákkal. Hasonlóan, mint a rövid, formázott stílusok, amelyek passzosak a deréknál és csuklónál.

A ruhák legyenek nőiesek és formázottak. Hangsúlyos vállak, kiemelt derék és bonyolult részletek (ráncolás, behúzás, csillogás, rátét stb.) jellemezzék őket. Puha és drapériás nyakkivágások; ha rövidujjú, akkor keskenyedő alj, ha hosszú, akkor bővülő alj. Könnyű, fényes, puha és érzéki anyagok teszik teljessé a képet.

Az alkalmi darabjaid legyenek testre simuló fazonok díszítéssel és a derék, valamint a dekoltázs hangsúlyozásával. Csodásak a lágy esésű, a csillogó, a puha szövetek, a teátrális együttesek. Viselj testre szabott ruhát dekoltázs hangsúlyozással, karcsúsított koktélruhát, szűk alkalmi kosztümöt peplum blézerrel, vagy fűzős ruhát.

Kiegészítők

Kiegészítőid legyenek mindig nőiesek. Fektess kiváló minőségbe, mert a részletek kulcsfontosságúak a megjelenésedben, eleganciát és kifinomultságot biztosítanak. Cipőből válaszd a finom, nőies stílusokat. Viselj például pántos magassarkút, nyitott orral vagy sarokkal, díszítéssel. A lapos cipőid is nőiesek legyenek. Táskából illik hozzád a kicsi, lekerekített formájú. Lehet díszített és készüljön könnyű, rugalmas bőrből, egzotikus textúrájú bőrből vagy szövetből. Mindig viselj övet, hogy a derekad kiemeld. Passzolnak hozzád a puha, rugalmas övek, közepes vagy szélesebb darabok, díszes csattal, a drágakövekkel és gyöngyökkel díszített stílusok. Kalapjaid legyenek lekerekített formájú, ropogós karimájú darabok. Viselj kis, elegáns koktél kalapot fátyollal vagy díszítéssel. Az ékszer a legfontosabb kiegészítőd. Egyszerűen nem tudsz túl sokat viselni belőle (amikor a megfelelőt választod), nem lehet nélkülözni. Eleganciát, csillogást és kifinomultságot nyújt. A formák legyenek bonyolultak, díszesek, lekerekítettek, örvénylőek, barokk és rokokó stílusúak. A szikrázó anyagok napközben is elengedhetetlenek (kristály, drágakő, üveg, csiszolt fém stb.), este pedig sziporkázhatsz. Arra figyelj, hogy a finom kidolgozást, érzéki hatással kombináld.

Szépség

Haj

A hajad legyen lekerekített formájú, lágy és a lehető legdúsabb. Figyelj arra, hogy a puha legyen, és sohasem merev. Ha hosszú a hajad, akkor a dús és terjedelmes, ápolt frizura illik hozzád. Ha rövid a hajad, akkor a beszárított, stylingolt. A vágásnál szükség lesz némi rétegre. A hajszíned legyen gazdag és vibráló. Intenzív barna, tüzes vörös, világos szőke, éj-fekete.

Smink

Illik hozzád a kifinomult smink, a csillogás, még nappal is. Este jöhetnek a glitterek. A lágy és élénk színeket keverd el művészi módon a szem körül, míg az arcok legyenek rózsásak és az ajkak pedig fényesek. Adj enyhe mélységet a csontszerkezet hangsúlyozásával.

 Teátrális Romantikus Kibbe-testtípus

13. ROMANTIKUS

Lush Yin

A romantikus testtípust a Lush Yin, a Buja Yin határozza meg, a lágy fizikalitás és a vonzó személyiség együttese.

Romantikus Kibbe-testtípus

Fontos! Ne aggódj, ha részletekben eltérsz az alábbi leírástól, mert ha az összképet a Yin uralja, akkor Romantikus típus vagy.

Válaszok: Többnyire E választ adtál minden szakaszban.
Magasság: Jellemzően közepes vagy alacsony, általában 167 cm-nél alacsonyabb vagy. Rövid a függőleges vonalad.
Testtípus: Puha és érzéki. Homokóra alkatod van; domború mell és csípő, és vékony derék jellemez (a domborulatok arányában). Húsosak a karjaid és lábaid.
Csontszerkezet: Finom és kicsi. Általában szélesebb csontjaid vannak, lekerekített vagy csapott vállakkal. A kezed és a lábad kicsi (lehet, hogy kissé széles is). Az arccsontjaid kicsik, finomak és kissé szélesek vagy teltek lehetnek (orr, arccsont, állkapocs). Ha a csontszerkezeted kissé széles, akkor erősebb csontszerkezettel is rendelkezhetsz. Ez megtévesztő lehet, mert a végtagok rövidsége ellensúlyozza a szélességet. Az érzéki alakod arányában a csontszerkezeted finom.
Arcvonások: Buja, telt és érzéki (kerek). Nagy, ragyogó szemeid, telt ajkaid, húsos arcod van.
Haj: Puha és fényűző. Lehet a hajad selymes és finom, vagy vastag és hullámos/göndör.
Tónusok: Bármilyen színű (meleg vagy hideg, nagy kontrasztú vagy lágy) lehet a hajad, de általában finom a bőr tónusa, amely ragyogó vagy áttetsző.
Hová szedsz fel plusz kilókat: Ha hízol, a tested kerekebb lesz, az arcod pedig nagyon telt.

A Romantikus típusra NEM jellemző:

 • Rendkívül magas termet
 • Nagy csontszerkezet vagy nagy kezek és lábak
 • Egyenes vagy fiús alak
 • Szögletes vagy éles arcvonások
 • Kiemelkedő orr vagy szögletes áll
 • Szimmetria

Ismert Romantikus típusok:
Marilyn Monroe, Madonna, Drew Barrymore, Christina Ricci, Beyonce, Elizabeth Taylor, Helena Bonham Carter

Romantikus Kibbe-testtípus

Hogyan öltözz?

A Romantikus testtípust a kerekség és a gömbölyűség határozzák meg. Teljes homokóra alakod van, amelyet hangsúlyozni kell az öltözködésben. A sziluetted legyen kerek és puha alakú. A körök, a díszes kavarogások és a bonyolultan folyó formák, fodrok, masnik és kerek nyakkivágások lágyságot adnak. Sziluettednek puhának és áramlónak (de illeszkedőnek) kell lennie, és meg kell mutatnia a tested buja íveit. A derék meghatározása elengedhetetlen, csakúgy, mint a lágy esés. A legjobb anyagok könnyűek, lágy esésűek, puhák és áttetszőek, mint például a sifon. Hogy az általános megjelenésed lágy és nőies maradjon, válassz halvány és finom vagy gazdag és fényűzően kevert színeket. Az apró, finom virágos nyomatok még több lágyságot kölcsönöznek neked.

TEDD

 • A formák legyenek kerekek, puha élekkel.
 • A körvonal mindig puha és folytonos sziluettet formáljon, amely bemutatja tested buja íveit. A derék hangsúlyozása elengedhetetlen, csakúgy, mint a sok szelíd aláomló hatás.
 • A túlméretezett masni, a lágy fodrok és a finom csipke mindig jó választás, amennyiben érzéki és nőies, a „kislányos” helyett.
 • Színekből válaszd a lágy pasztell és az érzéki élénk színek akvarell árnyalatokat
 • Minden árnyalat, amelyet ételről vagy virágról (szőlő, dinnye, málna, rózsa, lazac stb.) neveztek el, csodásan illik hozzád.

NE TEDD

 • Minden szabott sziluett.
 • Minden egyenes, szögletes él, függőleges vonal, amely elrejti a derekad.
 • Strukturálatlan, dobozos vagy vízszintes formák.
 • Sötét, monokromatikus színvilág.
 • Semleges, monokromatikus színvilág.
 • Éles színkontraszt.

Fazonok és sziluettek

A Yin/Yang skálán te a rendkívül puha Yin-t testesíted meg. Mintha egy másik korszakból származó nő lennél, kellemes, gyönyörű és édes ragyogással teli időkből jönnél. Művészi, bájos és diplomatikus vagy. Szeretetet és kegyelmet sugárzol. A kreatív, kézzelfogható formában kifejezhető szeretetteljes lélek megtestesítője vagy, a hétköznapit is magasztossá teszed. Öltözködésedben a puha Yin-t juttasd kifejezésre, lágyan áramló, lekerekített formákkal, tetőtől talpig. A megjelenésed kulcsa a forma. Bármilyen hangulatot szeretnél kifejezni, bármilyen helyzetben találod magát – munka, szórakozás vagy glamour – formáid puha szélekkel kerekítsd. Körök, díszes kavarogások és bonyolultan áramló alakzatok mind a Yin-t fejezik ki. Mindig a homokóra sziluett megteremtésére törekedj. A körvonalad puha és áramló vonalakból álljon, amelyek keretezik a tested buja íveit. A derék kiemelése elengedhetetlen, csakúgy, mint a lágy drapériás hatás.

Anyagok és textúrák

Viselj könnyű anyagokat, amelyek lágy esésűek. A puha, szőtt anyagok (challis, krepp, trópusi, vagyis könnyű súlyú gyapjú, jersey), valamint az ultrafényes szövetek (charmeuse, shantung, crepe de chine, fémes) egyaránt kiválóak. A nagyon puha textúrák (velúr, bársony, buklé, angóra) és a finom szövetek (sifon, voile, batiszt, könnyű lenvászon) is illenek hozzád.

Színek és minták

Viselj lágy pasztell és élénk színeket. Minden árnyalat, amelyet egy ételről vagy virágról (szőlő, dinnye, málna, rózsa, lazac stb.) neveztek el, csodásan áll. A gazdag, fényűzően kevert színek a leghatékonyabb eszközei a buja nőiességed kifejezésének. A halvány semlegesek (csont, galambszürke, fehér, taupe) legyenek a kiemelő színeid. A minták legyenek gazdagok és érzékiek, absztrakt vagy akvarell (gondolj Monet-ra) stílusúak. Színes örvények, amelyek egymásba folynak, puha és lekerekített élekkel, bátran használhatók. Válassz fényűzően túlméretezett virág- vagy a toll formákat.

Részletek

A részletek legyenek puhák, bonyolultak, díszesek és nőiesek, hangsúlyozva arcod. A túlméretes masnik, a fodrok és a finom csipke mindig jó választás, amennyiben érzékiek és nőiesek, a kislányos helyett. A nyakkivágásoknak puháknak és ívelt szélűeknek kell lenniük (a díszes nyakkivágások különösen kifinomultak). A vállak legyenek íveltek, lekerekített válltömésekkel, húzásokkal és dolman stílussal. Szép részletek a díszes gombok a kézelőn. Bármilyen csillogás is nagyszerű (gyöngy, flitter, hímzés stb.) A derékvonalat mindig hangsúlyozni kell, puha ráncokkal, behúzásokkal, hajtásokkal, valamint könnyű és rugalmas övekkel. Az övcsatoknak mindig bonyolultaknak és nőieseknek kell lenniük.

Romantikus Kibbe-testtípus

Előnyös ruhadarabok

A különböző ruhadaraboknak mindig művészi keverékét kell alkotniuk a puha textúráknak, lágy esésű anyagoknak és a csodás színeknek, hogy ne törjék meg a lágy vonal folytonosságát.

A kabátok és blézerek legyenek derékhangsúlyosak, Kiválóak a puha, rugalmas fazonok, karcsúsított derékkal és övvel. A hajtókáknak íveltnek, lekerekítettnek vagy gallérosnak kell lenniük. A hajtóka nélküli modell is jó lehet. A vállaknak lekerekítettnek kell lenniük. Az ujjak legyenek keskenyedők. Minél bonyolultabb vagy antik kinézetű a gomb, annál jobb. Minden aláomló, húzott részlet csodálatos.

A szoknyád legyen telt és szép esésű, lágy behúzásokkal a derékon és egyenetlen aljjal. Az egyenes szoknya a te verziódban tulipán fazonú. Minden bővülő stílus kiváló, a trombita-, swing-, a keresztezett, a gored (háromszög alakzatokból álló) szoknya is. A hosszú szoknyáknak legyen egyenetlen alja és érjenek a vádli közepéig, a rövidek legyenek egyenletes aljúak és érjenek a térdkalács közepéig.

A nadrágod legyen puha, lágy esésű és mutassa meg csodás domborulataidat. A derékban húzott és a kúpos vagy rögzített aljú nadrág a legjobb a számodra.

Blúzokból nagyszerűek a lágy esésű, a kifinomult fodros és bármilyen antik stílusok.

A kötöttek legyenek lágy, bolyhos fazonok. Illenek hozzád a testhez tapadó és lágy esésű pulóverek is, csakúgy mint a plüss. Csodásak a rövid, derékhangsúlyos és a kámzsás fazonok.

Viselj nőies és lágy esésű ruhákat. Hangsúlyozd a derekad, hordj díszes részleteket, és kavargó vagy fodros szoknyákat.

Alkalmi darabjaid legyenek testhezálló fazonok, díszes nyakkivágással és derék kiemeléssel. Választhatsz könnyű és lágy esésű anyagokat, valamint fényes szöveteket részletgazdag szegélyezéssel. Csodásak a homokóra fazonú estélyik, sifonruhák, díszes koktélruhák, fűzős ruhák.

Kiegészítők

A kiegészítőid legyenek mindig nőiesnek, díszesnek és kifinomultnak. A hatás lehet érzéki, de a kivitelezésnek bonyolultnak és finomnak kell lennie. Cipőből válassz finom, nőies stílusokat. Pántos, vékony sarkú cipőket vékony vagy nyitott orral, könnyű és rugalmas bőrből. Viselhetsz nőies lapos cipőket, díszítéssel. Táskáid legyenek kicsik és lekerekített formájúak, puha, rugalmas bőrből vagy szövetből, finom vállpántokkal. Öveid készüljenek puha és rugalmas bőrből vagy szövetből. A csatoknak bonyolultaknak kell lenniük. Minden gyöngyös, drágaköves vagy csillogó stílus kiváló. Az övek az öltözéked fókuszában állnak, és ugyanolyan körültekintően kell őket kiválasztani, mint egy finom ékszert. Kalapokból viseld a puha, kanyargós formákat. Ékszereid legyenek lekerekített, íves, kavargó és lógó formák. A szikrázó, csillogó anyagok elengedhetetlenek (kristály, drágakövek, üveg, csiszolt fém stb.). Az antik, barokk vagy rokokó hatás is csodás.

Szépség

Haj

A hajnak puhának és stilizáltnak kell lennie. A hajad legyen meghatározott, kissé díszes megjelenésű, de soha nem lehet merev. A vágásnál kérj rétegezett fazont a göndörség vagy hullámok kiemeléséhez, valamint a forma megtartásához.

Smink

Sminkben törekedj a kidolgozott és puha, akvarell arc festésére. Puha, szép színek (rózsa, barack, rozsda, rózsaszín) az orcán és az ajkakon (fényes). A szem legyen színes és puha, némi csillogással, még nappal is. Az esti sminked lehet rendkívül csillogó.

Romantikus Kibbe-testtípus

Leave a Reply

%d bloggers like this: