Homokóra testalkat

Részletes útmutató a homokóra testalkat számára

Homokóra testalkat
Homokóra alkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Testalkat típusok
Női testalkat típusok
Testalkat típusok méretei
Homokóra típus méretei

Szeretnéd részletesebben megismerni a testalkatodhoz illő öltözködést? Magazinos útmutatóink segítségével elsajátíthatod a legjobb tippeket és trükköket!

Megrendelés:


Bankkártyás fizetés:

A gazdagon illusztrált, 59 oldalas digitális kiadvány tökéletes ajándék, akár magadnak is. 🙂
A könyv tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a homokóra típusnak szüksége lehet.

A digitális könyv ára 5 000 Ft.

Ha bankkártyával fizetnél, akkor kattints a “Fizetés” gombra.


PayPal-fizetés:

homokora-testalkat

Testalkat és Stílus. 01 Homokóra

Gazdagon illusztrált, 59 oldalas digitális kiadvány, e-book Tartalmaz minden tudnivalót, amelyre a homokóra típusnak szüksége lehet.

5 000,00 Ft


A könyvet e-mailben fogod megkapni, a feldolgozási idő 1 munkanap. Ha átutalással szeretnél vásárolni, akkor írj e-mailt a következő címre: dreamwardrobeinfo@gmail.com
vagy küldj üzenetet bármelyik közösségi oldalamon. Ha a rendelést követő 24 órán belül nem látod a fiókodba az e-könyv megérkeztét, akkor ellenőrizd a promóció és a spam mappát is. A könyvek digitális formátumúak, tehát nem nyomtatott formában, hanem pdf fájlként fogod megkapni.

Hogyan határozd meg a testalkatod?

Ha ismered a testalkatod, egyszerűbb lesz öltözködni, és azt is tudni fogod, hogy mit kell keresned az üzletekben. A testalkatunk meghatározása ugyanakkor nem könnyű feladat. Saját magunkat objektíven elemezni majdnem lehetetlen. Ezért javaslom, hogy válaszd a lehető legegzaktabb módszert, és mérd meg magad. A szemünk megtéveszthet, de a számok nem, tehát elő a mérőszalaggal!

Homokóra
A homokóra alakot arányos mell- és csípőbőség jellemzi, keskeny derékkal. A vállak kissé kerekek, a lábak arányosak a felsőtesttel.

Ilyen a testalkatod, ha

• A mell- és a csípőbőséged azonos,
• A vállaid enyhén kerekek,
• Vékony és jól meghatározott a derekad,
• Teltebbek a combjaid,
• Kerek a feneked és a csípőd,
• Ha súlyt szedsz fel, akkor egyenletesen rakódnak le a plusz kilók.

Nem tudod eldönteni, hogy valóban homokóra vagy-e?
Olvasd el a testalkat meghatározásáról szóló bejegyzést.

Egyéb testalkat tendenciák

Fontos! Nehéz és a legtöbb esetben nem is lehet (vagy kell) a testünket csak az egyik testalkat típusba besorolni. Léteznek kevert típusok is, érdemes tehát a másodlagos testalkatot is meghatározni, ami a következő lehet:

Hogyan öltözz?

A homokóra teste arányos, kiegyensúlyozott, meghatározott, karcsú derékkal. Az öltözködésben a cél a természetes sziluett követése, a felsőtest és az alsótest arányos öltöztetése, egyúttal a fókuszt a derékrészre irányítani. Ezt úgy érhetjük el, hogy olyan ruhákat választunk, amelyek az egész testet kiemelik, nem csak az alsó- vagy csak a felsőtestre helyezik a hangsúlyt. Sokan irigylik a homokóra alkatod, de megvannak a maga kihívásai. Két fő szempontot érdemes követni: egyrészt a derék, másrészt a nőies formáid kiemelése. Csodás domborulataidhoz illenek a testhez simuló sziluettek és a megfelelő helyen karcsúsított szabások.

1. Kövesd a természetes sziluetted!

Tartsd fent a test természetes arányait anélkül, hogy csak az alsó vagy a felső testre hívnád fel a figyelmet. Hogyan?

  • Viselj megfelelő méretű, jó minőségű melltartót.
  • Válassz olyan szabásokat, amelyek kiemelik a domborulatokat.
  • Hordj egyszerű szabásokat, amelyek nem törik meg a sziluetted.
  • Válassz derékhangsúlyos szabásokat.
  • Kerüld a vállat vagy a csípőt hangsúlyozó darabokat.
  • Ne viselj laza, formátlan ruhákat.
  • Kerüld az egyenes szabásokat, boxy fazonokat.

2. Hangsúlyozd a derekad!

Emeld ki a derekad, hogy a sziluetted egyensúlyban maradjon. Hogyan?

  • Viselj öveket vagy derékban húzott darabokat.
  • Válassz sötétebb színeket a derekad vonalánál – például sötét övet, vagy színblokkos ruhát.
  • Kerüld az egyenes szabásokat, boxy fazonokat, amelyek elrejtik a derekad.

Felsők

A homokóra alak számára tökéletesek a strukturált, testre szabott sziluettek. Mivel az arányok már eleve kiegyensúlyozottak, érdemes a derék kiemelésével hangsúlyozni alakod. A könyékig érő ujjhossz még inkább ráirányítja a figyelmet a derekadra.

V-kivágású póló

Csavart nyakú felső

Derékhangsúlyos felső

Peplum top

Előnyös nyakkivágások

Fontos, hogy nyakkivágások ne zavarják meg a homokóra testének természetes sziluettjét azáltal, hogy vizuálisan kiszélesítik a vállvonalat, vagy felesleges volument adnak hozzá (például díszítéssel). Válassz enyhén lekerekített fazonokat – például ovális, mély ovális, kerek vagy jewel/gyöngysor-kivágás. Mivel ezek a nyakkivágások nem túl szélesek vagy keskenyek, nem kerülnek fókuszba.
A mélyebb és a szélesebb dekoltázs – például a scoop vagy a szív-kivágás – a mellet hangsúlyozza. Ha nem akarod kiemelni a dekoltázsod, akkor kerüld ezeket a széles nyakkivágásokat, továbbá a szögletes-kivágást, a csónaknyakat, valamint a magasan záródó nyakkivágásokat és garbókat is, mivel növelik a mellkas térfogatát. Helyettük válassz karcsú nyakkivágásokat (például V-alakút).

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Előnyös ujj-megoldások

A nyakkivágásokhoz hasonlóan az ujjaknál is az a fő szempont, hogy ne szélesítsék a váll és a csípő vonalát. A legjobb a test vonalát követő ujj. A bevarrt ujjak remekül működnek, mivel követik a test természetes vonalát. Ha a vállat enyhén szélesítő ujjat (például cap) viselnél, akkor ügyelj arra, hogy kiegyenlítsd volumennel a sziluetted az alsótesteden.
Kerüld a díszítéseket, valamint a laza és széles ujjakat, amelyek felhívják a figyelmet a felsőtestre.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Ingek, pólók és egyéb felsők

Keress olyan felsőket, amelyek kiemelik a derekad és megőrzik a homokóra alakod kiegyensúlyozott formáját, vagyis viselj szorosabb fazonokat. Derékban legyenek karcsúsítottak a topok, anélkül, hogy a mellkashoz volument adnának (hacsak nem kisebb a melled). Az öves és az átlapolt felsőrész például kiválóan kiemeli a derekat. Ha hangsúlyozni szeretnéd csípőd domborulatát, válassza olyan felsőket, amelyek közvetlenül a csípőcsontig érnek. Ezek szépen körbeölelik a vonalaid és vékonyabbnak tűnsz.
Kerüld a nagy fodrokat, masnikat vagy bármilyen más díszítést, amelyek volument adnának a felsőtestedhez, hacsak nem egyensúlyozod ki a csípődön. Ezenkívül hanyagold a derekat elrejtő szabásokat és az anyag-felhalmozást a területen, mert elrejtik a derék természetes karcsúságát.

Felső, La petite étoile

1.Átlapolt
Az átlapolt fazon kiemeli a dekoltázsod és a derekad.

Blúz, Q/S designed by

2. Megkötős
A vékony kivágás az arcra irányítja a figyelmet és ízlésesen mutat a dekoltázsból.

Top, Kauf Dich Glücklich

3. V-kivágás
A V-kivágás megnyújtja a mellkast és karcsúsítja a derekat.

Blúz, New Look

4. Peplum
A peplum volument ad a csípő vonalához és karcsúsítja a derekat. A gallér a fókuszt az arcra irányítja.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Kötöttek

A homokóra alkat már eleve nagyon arányos, ezért a cél ennek az arányosságnak fenntartása, és hogy ne vessz el a túl sok anyagban. A könnyű, test vonalát követő pulóver a legjobb megoldás, különösen azért, mert kiemeli a domborulatokat. Az övek is nagyszerűek a derék további hangsúlyozására.‍ Viselj finom kötésű és könnyű pulóvereket, amelyek kiemelik a sziluetted.
Kerüld a chunky, nehéz kötött anyagokat és a bő pulóvereket, amelyek elrejtik a homokóra természetes formáját.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Blézerek és dzsekik

A blézereknek és dzsekiknek követniük kell a test természetes vonalát, és derékhangsúlyos szabással kel rendelkezniük. A testre szabott és öves blézerek csodásak. Az egysoros gombolású blézerek és dzsekik a legjobbak, mivel nem adnak extra volument a felsőtesthez, mint a kétsoros gombolású darabok. A csípő fölé érő rövid dzsekik hangsúlyozzák az íveid. Ha alacsony vagy, ragaszkodj a csípődnél végződő rövidebb dzsekikhez.
Kerüld az egyenes és dobozos, boxy stílusokat, mivel ezek nem mutatják meg a derekad, és így szélesebbnek látszol. Ne viselj túl sok részletet és díszítést, mert súlyt helyeznek a felsőtestedre.

Kabát, Max&Co

Átlapolt kabát
A klasszikus szabású gyapjúkabát minden outfitedhez passzolni fog.

Bőrdzseki, Oakwood

2. Bőrdzseki
Igazi klasszikus, a legjobb a rövidebb, crop fazon.

Blézer, Mos Mosh

3. Karcsúsított blézer
Kiemeli a derekad, és a formáid. Válassz élénk színű vagy pasztell-árnyalatú blézert!

Blézer, Patrizia Pepe

4. Crop blézer
A rövid fazon hosszabb lábakat eredményez és hangsúlyozza a karcsú derekad.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Kabátok

A blézerekhez hasonlóan a kabátok is legyenek alakra szabottak, passzosak és hogy kövessék a homokóra test természetes sziluettjét. Ilyen fazonok például a ballonkabátok, a hosszabb, alakra szabott és az A vonalú kabátok. Annak érdekében, hogy a sziluetted ne törd meg, viselj egyszerű kabátokat, túl sok díszítés vagy részlet nélkül. Ha a mellkas körül díszített kabátot viselsz, ügyelj arra, hogy ugyanannyi volument adj a csípő vonalához. A vállad kiemeléséhez nagyszerűek a puffos ujjak vagy váll-lapok.
Kerüld a dobozos és egyenes kabátokat – például az empire fazont és az ejtett derekú kabátot, mivel elrejti a természetes derékvonalat (hacsak nem viselhető övvel).

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Ruhák

A homokóra testalkat legjobb ruhái a derekat hangsúlyozzák, anélkül, hogy a mellkashoz extra volument adnának. A derékban húzott és az öves ruhák kiválóak. Az átlapolt stílusok is csodásak, mivel szép sziluettet hoznak létre, kiemelik a derekat. Ha nagyobb volumenű szoknyát viselsz, mint például a kör vagy tulipán fazon, a derekad még karcsúbbnak tűnik. Arra ügyelj, hogy egyszerű fazont válassz és érjen legalább a térdedig a ruha. Ha gömbölyűbbnek akarsz tűnni, akkor fodrokkal, díszítéssel vagy zsebekkel adj volument mind a mellkas, mind a csípő vonalához. Ha karcsúbb sziluettre vágysz, keress sötét színű vagy függőleges csíkozású ruhát.
Kerüld az egyenes vagy dobozos szabású ruhákat, mivel azok eltakarják az íveket, és szélesítenek. A csípő vagy a váll területén se viselj díszeket vagy zsebeket.

Overall, Wal G.

1. Overall
Hangsúlyozza a karcsú derekad és a domborulataidat.

Ruha, Club L London

2. Csavart
A mély kivágás megnyújt, a trükkös, csavart fazon karcsúsít.

Ruha, Edited

3. Átlapolt
A könnyű, virágmintás anyag körbeöleli a vonalaid és bomba alakod ad.

Ruha, Wal G.

4. Sellő
Igazi díva leszel ebben a ruhában.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Szoknyák

A homokóra testalkathoz passzoló szoknya kiemeli a derekat, de nem ad túl sok volument az alsótesthez. Ilyen például a ceruzaszoknya, mivel követi a test vonalát és kiemeli a derekat. Hasonlóan jó a derékban állítható rövid flip fazon (felül passzosabb, alul rakott), a ferde, 45 fokos szálirányban szabott (bias) és az A-vonalú strukturált szoknya. A bő szoknyák – például a kör vagy a tulipán szoknya – azért is csodásak, mert még karcsúbbnak mutatják a derekad. Figyelj arra, hogy magasderekú legyen a szoknya, hogy kiemelje a vékony derekat.
A legjobb hossz a térdig érő vagy a hosszabb. Ezek a szoknyák körbeölelik a csípőt és természetes esésűek.
Kerüld a dobozos és egyenes stílusokat, valamint a merev szöveteket. Szintén előnytelenek azok a szoknyák is, amelyek nagy terjedelmes zsebbel, fodrokkal, hajtásokkal vagy más díszítéssel rendelkeznek a csípő körül, hacsak nem egyensúlyozod ki őket a mellkas körüli részletekkel. Kerüld az alacsony derekú szoknyákat is, mivel ezek nagy volument adnának az alsótesthez.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Nadrágok

A homokóra alkathoz az olyan nadrágok illenek, amelyek egyensúlyban vannak a test többi részével és a többi ruhadarabbal. A nadrágot mindig egyeztesd azzal a felsővel, amivel viseled. A legelőnyösebbek a széles szárú és laza szabású nadrágok, amelyek a földig érnek. Az enyhén szűkülő, a boot-cut vagy bővülő flare nadrág szintén jó. A nadrág legyen közepes derekú, mert az alacsony derekú stílusok szélesítenék a csípőt.
Kerüld a csípő körüli redőket, hajtásokat, díszítéseket vagy zsebeket. Nadrágod legyen a karcsúbb fazon, ne legyen túl buggyos vagy rendkívül széles.

Chino nadrág,
Scotch & Soda

1. Chino
Kiemeli a derekad és követi a test vonalát, de nem tapad rá.

Nadrág,
Custommade

2. Öves nadrág
Hangsúlyozza és karcsúsítja a derekat, a csodás homokóra sziluetted.

Nadrág,
Viervier

3. Bő szárú nadrág
A bővülő szár megnyújtja a lábad, különösen akkor, ha magassarkúval viseled.

Nadrág,
Michael Kors

4. Mintás nadrág
Az alsótestre irányítja a fókuszt, és volument ad.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Farmerek

A nadrágokhoz hasonlóan, a farmernek is egyensúlyban kell lenniük a felsőrésszel. Általában az egyszerű és letisztult fazonok, például a klasszikus boot-cut vagy az egyenes farmer a legjobb a homokóra számára. A széles szárú, laza szabású és kissé szűkülő szárú farmer is remekül működik. A farmerek legyenek közepes vagy magas derekúak, hogy megnyújtsák a lábát. A széles derékpántok is előnyösek.
Kerüld a csípőfarmert, mivel azok általában a csípőt szélesebbé, a lábat rövidebbé teszik.

Magas derekú farmer, Boyish

1. Magas derekú
Hosszítja a függőleges vonalat, így a lábat is.

Farmer,
Levi’s

2. Boot-cut
Csodásan kiemeli a derekad. Nem túl szűk, nem túl bő.

Széles szárú farmer, Aligne

3. Bő szárú
Kényelmes, laza fazon, volument ad az alsótesthez.

Flare farmer,
Heine

4. Flare
Egyensúlyban tartja a vonalakat és jól passzol a kedvenc csizmádhoz.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Rövidnadrágok

A legjobb rövidnadrágok nem törik meg a test természetes kiegyensúlyozottságot. Annak érdekében, hogy a derekad karcsúbbnak tűnjön, válassz magasderekú, kontúrozott derékpántos rövidnadrágot. Ügyelj arra, hogy a felsőt betűrd a rövidnadrágba, hogy még jobban kiemeld a derekad.
Kerüld az egyenesen szabású rövidnadrágot, a hajtásokat és a merev szöveteket. Előnytelen az alacsony derekú rövidnadrág és a túl sok részlet is, mert kiegyensúlyozatlanná teszik az alakod.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Overállok

Az overálljaid emeljék ki a sziluetted természetes vonalát. Az öves és az alakra szabott fazonok hangsúlyozzák legjobban a természetes sziluettet. A derék körüli kis hajtások derékhangsúlyos megjelenést kölcsönöznek. A szár ne legyen túl szűk (a bővülő stílusok előnyösebbek). Lehetőleg legyen egyszerű a szabás, mivel a nem megfelelő ráncolás és díszítés kiegyensúlyozatlanná tenné a testet.
Kerüld a csípőnél vagy a vállakon túl sok részletet tartalmazó és díszített fazonokat, amelyek ezekre a területekre helyezik a hangsúlyt.

Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom
Homokóra testalkat
Homokóra alak
Hogyan legyen homokóra alakom

Néhány előnyös szett a homokóra testalkat számára:

Leave a Reply

%d bloggers like this: