Gamine stílus-esszencia

A Gamine stílus-esszencia részletes útmutatója

A Gamine stílus-esszencia a játékosan drámai Yang esszencia.

Ha Gamine típus vagy, akkor olyan átfogó vizuális benyomást keltesz, amely a lázadásról és a fiús megjelenésről/attitűdről szól.

Öltözködésedben összekapcsolódik a lázadás, a kreativitás és a játékosság. A kreatív játékok, a színes-ceruzák és a kölyökállatok foglalják össze legjobban a Gamine stílus lényegét.

Gamine stílus-esszencia
TARTALOM
– Mi is az a Gamine stílus-esszencia?
– Általános jellemzők
– Benned megvan a Gamine stílus-esszencia?
– Hogyan öltözz?

Mi is az a Gamine stílus-esszencia?

A Gamine stílus-esszencia a Yang és a játékos teátralitás kombinációja, más néven a játékosan drámai Yang-esszencia.

A drámai stílus-esszenciához hasonlóan a Yang hatás a meghatározó, de a Gamine inkább fiatalos, játékosan merész, szemben a drámai típus érett, méltóságteljes intenzitásával. A stílus lényegét a lázadó és a kreatív szellem, valamint a fiús megjelenés alkotja.

Absztrakt módon a Gamine stílus-esszencia összekapcsolódik a lázadás, a kreativitás és a játékosság témájával. Ha erre a típusra gondolunk, asszociálhatunk a játékokra és a vadon élő kölyökállatokra.

Általános jellemzők

Fontos! A következő leírás a stílus-esszencia általános jellemzése. Ne zavarjon meg, ha nem illik rád teljesen. Lehet, hogy másképp nézel ki, de mégis Gamine az esszenciád.

  • A Gamine stílus-esszenciára jellemző a vékony vagy alacsony testtípus. A petite termet teszi lehetővé, hogy a Gamine stílusú look-ok csodásan álljanak rajtuk. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ha magasabb vagy, nem lehetsz Gamine stílusú, de a Gamine-esszenciára jellemző, hogy a hosszú és az oversize ruhák elnyomják őket.
  • A Gamine arcvonásai felnőttkorban is gyermeki jellegűek maradnak. Ez a gyermeki tekintet azonban nem igazán aranyos vagy ártatlan. Inkább kisfiús, olyan mintha rosszban sántikálna.
  • Megjelenésük hóbortosabb más típusokhoz képest. Energikusak és huncutok, szórakoztatónak tartják a divatot. A Gamine stílus-esszencia a fiatalos lázadást jeleníti meg. Figyeld meg a következő képeken, hogy milyen huncut a Gamine típusok arckifejezése.
Gamine stílus-esszencia

Benned megvan a Gamine stílus-esszencia?

A Gamine stílus-esszencia lehetővé teszi, hogy hitelesen viseld a fiús darabokat. Más típusok úgy néznek ki, mintha gyermekruhát viselnének, a Gamine viszont lazán és önbizalommal hordja.

Lényeged játékos, lázadó, de nem tévesztendő össze a drámai típus kifejező intenzitásával.

Ha viselhetsz fiús ruhákat anélkül, hogy nevetségesnek tűnnél, jó eséllyel van benned a Gamine stílus-esszenciából.

Mit is jelent ez?

A Gamine stílus-esszencia védjegye a hagyományosan fiús minták és szabások. Aki Gamine típus, egy fiús ruhában sem néz ki gyerekesnek vagy viccesnek, hanem inkább erőlködésmentesen laza. Nézze meg Audrey Tautou-t:

  Audrey Tautou - Gamine stílus-esszencia
Audrey Tautou – Gamine stílus-esszencia
  Audrey Tautou - Gamine stílus-esszencia
Audrey Tautou – Gamine stílus-esszencia

Audrey gyerekesnek tűnik ezekben a ruhákban? Nem, éppen ellenkezőleg, lazának és magabiztosnak látszik.

Most nézzük meg, mit tesz a fiús ruházat azzal, aki nem rendelkezik Gamine stílus-esszenciával.

Salma Hayek
Salma Hayek

Audrey-hoz pompásan passzol a Gamine stílus, de Salma Hayek-hez már kevésbé, fiússá teszi.

Figyeld meg, hogy a ruhák mennyire elütnek és diszharmonikusak Salma-n, míg Audrey ra mintha ráöntötték volna. Salma úgy néz ki, mintha nem akarna felnőni, mert nem rendelkezik Gamine stílus-esszenciával.

Vessünk egy pillantást a Gamine stílus-esszencia egy másik védjegyére: kompakt öltözék és játékos, kreatív minták. Ha képes vagy anélkül viselni, hogy gyermeknek néznél ki, akkor valószínűleg megvan benned a Gamine stílus-esszencia.

Audrey Tautou – Gamine stílus-esszencia
Audrey Tautou – Gamine stílus-esszencia

Igen, Audrey még kompakt ruházatban és kreatív mintákban is hitelesen néz ki. Nem úgy, mintha jelmezt viselne, és cseppet sem férfias. Ez azt jelenti, hogy Gamine vonásai vannak

Salma Hayek
Salma Hayek

A Salma esetében ez a stílus újfent nem ugyanazzal a hatással jár. Természetellenesnek tűnik rajta, és valójában férfiasabbnak látszik.

Audrey-val nem ez történik, mert természetesen fiús külsejű. Ahelyett, hogy férfiasabbá tenné, még nőiesebbé is teszi, mert kihozza a Gamine szépségét.

Miért van ez így? Ez azért történik, mert Salma túlnyomórészt Yin tulajdonságokkal rendelkezik, alacsony, de gömbölyű alakja van. Tehát a fiús ruhák ütköznek a természetes nőiességével, és az eredmény a kissé férfiasabb megjelenés.

Megjegyzés: Ez nem jelenti azt, hogy Salma nem néz ki jól, csak azt, hogy a saját esszenciája ruháiban jobban, önazonosabban mutat.

Annak érdekében, hogy a hatás még jobban látható legyen, nézzük meg Salma-t, amikor a saját, romantikus eszenciáját viseli:

Salma Hayek
Salma Hayek

Igen, ez a romantikus outfit fantasztikusan áll Salma-n, ellentétben azzal, ahogy a Gamine ruhákban mutat. Audrey-hoz azonban a Gamine stílus passzol jobban. Lenyűgözőnek, lazának és nagyon komfortosnak tűnik a Gamine stílus-esszencia játékos darabjaiban.

Hogyan öltözz?


Minden stílus-esszencia számára a legjobb ruhadarabok azok, amelyek közvetítik és megismétlik az esszencia természetes vonalait, formáit és témáit.

A Gamine stílus-esszenciát az egyenes szabások és a játékos részletek jellemzik. A téma, amelyet ez az esszencia megtestesít, az az eredeti stílus, a fiatalos pimaszság.

Ha Gamine a stílus-esszenciád, akkor a következő stílus-elemeket építsd be a gardróbodba, hogy csodás legyen az összhatás:

Kompakt formák

A Gamine stílus-esszenciája a vékony sziluett. Ezért a Gamine kompakt, kis méretű és formájú darabokban néz ki a legjobban. A hosszú és túlméretezett ruhadarabok elnyomják ezt a típust. A rövidebb ruhák és dzsekik, rövid szoknyák és rövidnadrágok sokkal jobban passzolnak hozzá, mint a hosszú és oversize szabások. A kiegészítők se legyenek túl nagyok.

Gamine stílus-esszencia
Gamine stílus-esszencia

Fiús stílus

A Gamine stílus-esszencia védjegyének számít a fiús szabás. A ruhadarabok egyenesek és karcsúak, nem pedig lekerekítettek és puhák. A bőrkabátok, overállok, fiús sapkák, csizmák stb. remekül működnek ebben a stílusban.

Gamine stílus-esszencia
Gamine stílus-esszencia

Kreatív minták

A Gamine stílus-esszencia merész. A kreatív minták elengedhetetlenek, és minél többet viselsz, annál jobb. Semmi sem lehet túl extrém ehhez az esszenciához. Csak ügyelj arra, hogy a minta ne legyen túl nagy, mivel a kis részletek megtartása továbbra is fontos.

Gamine stílus-esszencia
Gamine stílus-esszencia

Kidolgozott részletek

Bár az ékszerek valójában nem a Gamine legfontosabb kiegészítői, a részletek hihetetlenül fontosak. Legyen szó gombokról, kreatív gallérokról, kézelőkről vagy bármi másról, ami extra izgalmat csempész az öltözékbe, előnyösebb mint a minimalista stílus.

Gamine stílus-esszencia
Gamine stílus-esszencia

Mix & Match

A Gamine stílus-esszencia kreativitása nemcsak a szokatlan mintákon keresztül fejeződik ki, hanem a színek és minták váratlan és vad módon történő keverésében és kombinálásában is. Minél színesebb és váratlanabb, annál hatásosabb.

Gamine stílus-esszencia

Vintage dizájn

Játékos és kreatív stílusoknak köszönhetően a retro és vintage stílusok rendkívül jól illenek a Gamine stílus-esszenciájához.

Gamine stílus-esszencia

Leave a Reply

%d bloggers like this: